Hvorfor investeringsbank? - Hva investeringsbankfolk vil høre

Du blir nesten garantert å bli stilt dette spørsmålet i et investeringsbankintervju Spørsmål og svar om investeringsbankintervju Spørsmål og svar. Denne virkelige formen ble brukt av en bank for å ansette en ny analytiker eller tilknyttet. IB intervju innsikt og strategier. Spørsmålene er sortert i: bank- og bransjeoversikt, sysselsettingshistorie (CV), tekniske spørsmål (økonomi, regnskap, verdsettelse) og atferdsmessig (passform). Av alle jobbene du kan ha utenfor universitetet, hvorfor investeringsbank?

Nøkkelen er å raskt demonstrere at du er smart, at du forstår hva jobben innebærer, og med full oversikt over hva som kreves, vil du fortsatt virkelig gjøre det!

På slutten av dagen vil investeringsbankene ha analytikere / tilknyttede selskaper som er -

 1. Smart nok til å gjøre godt arbeid;
 2. Kan takle timene;
 3. Og vil ikke slutte.

Denne guiden viser deg hvordan du demonstrerer de tre ovennevnte kvaliteter på en kortfattet måte.

Hvorfor spørsmål om investeringsbankintervju

Et eksempel på svaret til " Hvorfor investeringsbank?" spørsmål

Her er et eksempel på hvordan du skal besvare spørsmålet kortfattet:

Jeg ønsker å jobbe i investeringsbank fordi det er den raskeste måten å lære økonomisk modellering, verdsettelse, Excel, og å forstå arten av store bedriftstransaksjoner. Jeg er klar over at jobben har et strengt hierarki og veldig lange timer, men muligheten til å få slike verdifulle ferdigheter og bli utsatt for høyprofilerte transaksjoner så tidlig i karrieren er den mest spennende muligheten jeg kan tenke meg.

De sterke punktene i dette svaret inkluderer:

 • Bevissthet om ferdighetene som kreves for jobben (mye tid brukt i Excel, Word og PowerPoint)
 • Bevissthet om hierarkiet (seniorbankfolk vil lene seg hardt til juniorbankfolk og alt arbeid ruller nedoverbakke)
 • Bevissthet om de lange timene (80+ timer per uke)
 • Spenning om en bratt læringskurve og eksponering for høyprofilerte avtaler

Positive grunner til at du vil gå inn i investeringsbank

Verdsettelse og økonomisk modellering

Investeringsbank gir muligheten til å bli ekspert på å bygge store, komplekse økonomiske modeller så tidlig som mulig i karrieren. Selv om bankfolk ikke nødvendigvis er gode investorer, bruker de mye tid på verdsettelsesarbeid, og dette kan være en utmerket måte å starte karrieren på.

Eksponering for høyprofilerte transaksjoner

Det meste av det bankfolk jobber med er topphemmelige M & A-prosjektnavn Inntil en M & A-transaksjon for investeringsbank er kunngjort offentlig, bør investeringsbankfolk alltid bruke et M & A-prosjektnavn i stedet for det faktiske firmanavnet. Dette bidrar til å opprettholde konfidensialiteten til transaksjonen og forhindrer at all vesentlig ikke-offentlig informasjon blir avslørt til den er offentlig kunngjort, og når den endelig blir kunngjort, er den vanligvis på forsiden av forretningsdelen. Hvis du sier noe om dette, vil det sannsynligvis stryke egoet til intervjueren, og det uttrykker en ganske overbevisende grunn til å gå inn i bransjen.

En ekstrem utfordring og bratt læringskurve

Hvis du kan hevde det faktum at IB krever ekstremt lange timer, og du faktisk er motivert av utfordringen, vil det gå langt for å gjøre deg til en tiltalende jobbkandidat. Det er nyttig å trekke paralleller til ditt personlige liv, for eksempel å konkurrere som en eliteidrettsutøver, musiker eller i en ekstremt utfordrende begivenhet (som å bestige Mount Everest).

Negative grunner til at du vil gå inn i IB

Gjør det for pengene

Selv om pengene sannsynligvis er en enorm motivasjon for deg, er det ikke lurt å si at du er motivert av hvor mye penger bankfolk tjener Investment Banker lønn En lønn til en investeringsbankmann er blant de høyeste i verden. De får utbetalt en grunnlønn og en bonus for kompensasjonen. Finn ut hvor mye de tjener. En analytiker rett ut av universitetet kan forvente å tjene over $ 100.000 dollar, men per time kan det være så lavt som $ 20-35 når man jobber 100 timer / uke. Det kan være sant, men de fleste synes det er usmakelig, så unngå å si det.

Gjør det som en springbrett til noe annet

Dette kan også være sant, men du bør unngå å si noe om at du til slutt vil komme inn i private equity Private Equity Karriereprofil Private equity analytikere og tilknyttede selskaper utfører lignende arbeid som i investment banking. Jobben inkluderer økonomisk modellering, verdsettelse, lange timer og høy lønn. Private equity (PE) er en vanlig karriereutvikling for investeringsbankfolk (IB). Analytikere i IB drømmer ofte om å "oppgradere" til kjøpesiden, eller hedgefond og tenke at IB er en fin måte å komme hit. Når et selskap ansetter deg, vil de tro at du blir hos dem.

Økonomisk modellering

En av de viktigste årsakene til at investeringsbank kan virkelig være jobben du ønsker er erfaring og eksponering for finansiell modellering. Hva er finansiell modellering Finansiell modellering utføres i Excel for å forutsi et selskaps økonomiske resultater. Oversikt over hva som er økonomisk modellering, hvordan og hvorfor bygge en modell. . Analytikere og tilknyttede selskaper har muligheten til å jobbe med å bygge forskjellige typer økonomiske modeller Typer av økonomiske modeller De vanligste typene av økonomiske modeller inkluderer: 3 uttalelsesmodell, DCF-modell, M & A-modell, LBO-modell, budsjettmodell. Oppdag de 10 beste typene for viktige transaksjoner, som aldri ville skje i de fleste andre jobber rett utenfor universitetet. Ja, nye bankfolk må gjøre mange ordentlige ting (som å skrive ut og binde tonebøker, redigere ord osv.),men de lærer også en av de mest etterspurte ferdighetene innen økonomi.

økonomisk modellering - hvorfor gjøre investeringsbank

Skjermbilde fra Finance's M&A Modelling Course.

Flere karriereressurser

Takk for at du leser Finance-guiden for å svare på " Hvor investeringsbank?" intervju spørsmål! Hvis du leter etter en jobb i IB, må du sjekke ut guiden vår om hvordan du får jobb i investeringsbank. Hvordan få jobb i investeringsbank? Denne veiledningen vil skissere hvordan du får en jobb i investeringsbank ved hjelp av de tre beste taktikkene: nettverk og CV, intervjuprep og tekniske ferdigheter. Den inneholder tips om nettverk, skriv følgebrevet og CV, og informasjon om nødvendige tekniske ferdigheter.

Når du er på jobb i IB, kan du virkelig få et intervju ved å være supersterk teknisk. Den beste måten å skaffe oss den nødvendige kompetansen er gjennom våre økonomiske modellerings- og verdsettelseskurs. Vi lærer deg hvordan proffene bygger verdsettelsesmodeller fra bunnen av!

Flere ressurser inkluderer:

 • Investeringsbankintervju skjema Investment Banking Interview Spørsmål og svar Investeringsbankintervju spørsmål og svar. Denne virkelige formen ble brukt av en bank for å ansette en ny analytiker eller tilknyttet. IB intervju innsikt og strategier. Spørsmålene er sortert i: bank- og bransjeoversikt, sysselsettingshistorie (CV), tekniske spørsmål (økonomi, regnskap, verdsettelse) og atferdsmessig (passform)
 • Gå meg gjennom en DCF (intervjuspørsmål) Gå meg gjennom en DCF Spørsmålet, gå meg gjennom en DCF-analyse er vanlig i investeringsbankintervjuer. Lær hvordan du får tak i spørsmålet med Finance sin detaljerte svarveiledning. Bygg en 5-årsprognose over uberørt fri kontantstrøm, beregne en terminalverdi og diskonter alle disse kontantstrømmene til nåverdien ved hjelp av WACC.
 • Hvordan de 3 finansregnskapene er knyttet sammen Hvordan de 3 regnskapene er knyttet sammen Hvordan er de tre regnskapene knyttet sammen? Vi forklarer hvordan du knytter de tre regnskapene sammen for økonomisk modellering og verdsettelse i Excel. Tilknytning av nettoinntekt og beholdt inntjening, PP&E, avskrivninger, investeringer, arbeidskapital, finansieringsaktiviteter og kontantbalanse
 • Alle karriereressurser Karrierer Søk på Finance's karriereressursbibliotek. Vi har samlet de viktigste karriereressursene for enhver jobb innen bedriftsøkonomi. Fra prep til intervju til CV og stillingsbeskrivelser, vi har dekket deg for å få drømmejobben din. Utforsk guider, maler og et bredt utvalg av gratis ressurser og verktøy

Siste innlegg