Topp 10 banker i Australia - Oversikt over australske banker, karrierer

Det australske banksystemet spiller en viktig rolle i landets finansielle system. Bortsett fra tradisjonelle banktjenester, tilbyr bankene også forretningsbank, handel i finansmarkeder, aksjemegling, forsikring og fondshåndtering. Det er 53 australske banker, hvorav 14 eies av regjeringen. Denne guiden skisserer de 10 beste bankene i Australia.

I følge Moody's er Australias banksystem stabilt mens landet har sterke boligpriser, økende husholdningsgjeld og moderat lønnsvekst. For alle som vurderer en karriere innen bankvirksomhet i Australia, vil denne listen over de beste bankene i Australia være en nyttig guide om hvor du skal begynne. For å lære mer, se våre lister over finansinstitusjoner. Vi har lister over de viktigste finansselskapene, bankene, institusjonene, regnskapsbyråene og selskapene i bransjen. Bla gjennom disse guidene for å forberede deg på en karriere innen finansielle tjenester og start nettverk i dag for å få fart på karrieren din.

topp 10 banker i Australia-listen

De 10 beste bankene i Australia er:

Commonwealth Bank

Commonwealth Bank er en multinasjonal bank med tilstedeværelse i New Zealand, Fiji, Asia, USA og Storbritannia. Banken ble grunnlagt i 1911 og har hovedkontor i Sydney. Banken har rundt 51.800 ansatte og driver mer enn 11.000 filialer.

Det er den største av bankene i Australia og tilbyr et variert utvalg av finansielle produkter og tjenester. Den tilbyr for tiden produkter og tjenester for detaljhandel, virksomhet, institusjonell bankvirksomhet og formuesforvaltning til sine 16,6 millioner kunder.

Fra og med 2016 var bankens forvaltningskapital 740 milliarder dollar og den totale inntekten var 19,52 milliarder dollar.

Australia og New Zealand Banking Group (ANZ)

ANZ Bank ble grunnlagt i 1835 og er en av de største australske bankene og tilbyr ulike bank- og finansielle produkter og tjenester til detaljhandel, høy formue, småbedrifter, bedrifts-, kommersielle og institusjonelle kunder. Bankens divisjon Wealth Australia består av forretningsenhetene Insurance and Funds Management, som tilbyr forsikrings-, investerings- og superannuasjonsløsninger. Banken opererer i 34 markeder over USA, Europa, Australia, New Zealand, Asia-Stillehavsområdet og Midtøsten.

Banken har rundt 46 000 ansatte og har hovedkontor i Melbourne. I 2016 rapporterte den en samlet eiendel på 726 milliarder dollar og bokførte en samlet inntekt på 4 106 millioner dollar.

National Australian Bank (NAB)

Nummer tre på listen over de 10 beste bankene i Australia er NAB, dannet ved sammenslåing av National Bank of Australasia og Commercial Banking Company i Sydney i 1982. Banken tilbyr bankprodukter og tjenester til enkeltpersoner og bedrifter.

NAB har hovedkontor i Docklands, og opererer gjennom 820 banksentre og er til stede i New Zealand, USA, Asia og Europa.

NAB har for tiden rundt 35 063 ansatte og betjener rundt 8 millioner kunder over hele verden. Fra og med 2016 nådde bankens totale inntekt 5,1 milliarder dollar og totale eiendeler 617 milliarder dollar.

Westpac Bank

Westpac Bank var Australias første bank, etablert i 1817 som Bank of New South Wales. I 1982 ble det Westpac Banking Corporation da BNSW fusjonerte med Commercial Bank of Australia. Det tilbyr bankprodukter og finansielle tjenester gjennom fem divisjoner: Forbrukerbank, Business Bank, BT Financial Group, Westpac Institutional Bank og Westpac New Zealand. Banken har rundt 32 620 ansatte. Westpac har hovedkontor i Sydney og betjener 13 millioner kunder.

I 2016 posterte banken en samlet inntekt på 8,1 milliarder dollar og rapporterte en samlet eiendel på 643 milliarder dollar.

Bank of Queensland

Bank of Queensland ble grunnlagt i 1874 og er en av de eldste bankene i Australia. Hovedkvarter i Queensland, og tilbyr banktjenester i detaljhandel. Banken har 48 556 individer og driver 200 filialer over hele Australia.

Fra og med 2016 var bankens totale inntekt 394 millioner dollar, og forvaltningskapitalen var 40,1 milliarder dollar, noe som gjorde den til en av de beste australske bankene.

Macquarie Bank

Macquarie Bank har hovedkontor i Sydney, den største investeringsbanken i Australia. Banken ble grunnlagt i 1969 og tilbyr tjenester innen kapitalforvaltning og finans, bank, rådgivning, risiko og kapitalløsninger på tvers av gjeld, aksjer og råvaremarkeder. Macquarie Bank har hovedkontor i Sydney og har 13 597 ansatte.

Fra og med 2017 nådde bankens totale inntekt 8,3 milliarder dollar, og forvaltningskapitalen utgjorde 145 milliarder dollar.

Bendigo Bank

Bendigo Bank ble dannet ved sammenslåingen av Bendigo Bank og Adelaide Bank i november 2007. Banken er en av de største detaljhandelsbankene i Australia, med ca 7 200 ansatte. Hovedkontoret i Bendigo har virksomhet i Adelaide og Sør-Australia, og har regionale kontorer i Docklands, Melbourne og Ipswich, Queensland.

Fra og med 2016 var bankens totale inntekt 1,23 milliarder dollar og forvaltningskapitalen var 327,3 milliarder dollar.

AMP Bank Ltd.

AMP Bank ble grunnlagt i 1988 og tilbyr detaljistbanktjenester. Banken har hovedkontor i Sydney og har rundt 6000 ansatte. AMP Bank tilbyr et bredt spekter av tjenester, inkludert innskudd, boliglån, egenadministrerte superannuasjonsfondprodukter, praksisfinansieringslån, samt transaksjonstjenester. Banken er et av de ledende uavhengige formuesforvaltningsselskapene i Australia og New Zealand.

AMP Bank betjener over fem millioner personkunder og 400 institusjonelle kunder over Australia og New Zealand. De opererer også i Asia, Midtøsten, Europa og Nord-Amerika.

Fra og med 2016 var bankens totale inntekt 4 923 millioner dollar, og forvaltningskapitalen var 5 984 millioner dollar.

Suncorp Bank

Suncorp Bank tilbyr tjenester innen allmennforsikring, bank, livsforsikring og formueforvaltning i Australia og New Zealand. Banken ble grunnlagt i 1902 og har base i Brisbane. Suncorp Bank sysselsetter rundt 13 500 personer og betjener ni millioner kunder i Australia og New Zealand.

I 2016 posterte banken en samlet inntekt på 13,8 milliarder dollar og rapporterte en samlet eiendel på 77,06 milliarder dollar.

Bankwest

Bare nylig kom på listen over de 10 beste bankene i Australia, er Bankwest, som ble grunnlagt i 1895 som en utlåner på landsbygda for å støtte statens oppdrettsnæringer. I 1945 ble Agricultural Bank en fullverdig handelsbank. Etter innlemmelsen i 1990 skiftet navnet til Bankwest i 1994. Banken har base i Perth og har også kontorer i Adelaide, Brisbane, Canberra, Melbourne og Sydney.

Med litt over 926 ansatte spesialiserer Bankwest seg i personlig bank, forretningsbank, kommersiell bank, bedrifts- og privatbank, handelsfinansiering, landbruksfinansiering, kredittkort og andre finansielle tjenester.

Fra og med 2016 var bankens totale inntekt 1,43 milliarder dollar.

Karriere kart

For å forberede deg på en karriere innen bankvirksomhet i Australia, sjekk ut karrierekartet vårt nå!

Tilleggsressurser

Dette har vært Finance guide til de 10 beste bankene i Australia. Vi håper du nå får en bedre forståelse av de beste australske bankene. For å fortsette å lære og utvikle karrieren din, anbefaler vi disse tilleggsressursene:

  • Topp 100 investeringsbanker Bedrifter Lister over hovedaktørene innen bedriftsfinansiering. Vi har lister over de viktigste finansselskapene, bankene, institusjonene, regnskapsbyråene og selskapene i bransjen. Bla gjennom disse guidene for å forberede deg på en karriere innen finansielle tjenester og start nettverk i dag for å få fart på karrieren din
  • Boutique-investeringsbanker Boutique-investeringsbanker Boutique-investeringsbanker er mindre selskaper som vanligvis ikke tilbyr investeringsbank med full service, men som tilbyr minst én finansiell tjeneste for investeringsbank. Boutique-banker har ofte bare en lokal eller regional tilstedeværelse, selv om noen opererer globalt. Liste over boutiqueinvesteringsbanker
  • Hva gjør investeringsbankfolk? Hva gjør investeringsbankfolk? Hva gjør investeringsbankfolk? Investeringsbankfolk kan jobbe 100 timer i uken med å utføre forskning, økonomisk modellering og bygningspresentasjoner. Selv om den har noen av de mest ettertraktede og økonomisk givende stillingene i banksektoren, er investeringsbank også en av de mest utfordrende og vanskelige karriereveiene, Guide to IB
  • Investeringsbankintervju spørsmål Intervjuer Ace ditt neste intervju! Ta en titt på Finance's intervjuguider med de vanligste spørsmålene og de beste svarene for enhver stilling innen corporate finance. Intervju spørsmål og svar for økonomi, regnskap, investeringsbank, aksjeforskning, kommersiell bank, FP&A, mer! Gratis guider og øvelser for å få tak i intervjuet ditt

Siste innlegg

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found