Banker i Malaysia - Oversikt, guide til de beste bankene i Malaysia

Banker i Malaysia, hvorav noen er de største i Sørøst-Asia, tilbyr et omfattende utvalg av bank- og finansielle tjenester. Landets finansinstitusjoner styres av Bank Negara Malaysia, som ble etablert i 1959. Det fungerer som landets sentralbank, ansvarlig for å fremme monetær og finansiell stabilitet.

Banker i Malaysia

Moody's Investors Service gir stabile utsikter for banker i Malaysia. Rangeringsbyråets utsikter er drevet av stabiliteten i driftsmiljøet, samt bankenes aktivakvalitet og lønnsomhet. Også de seks malaysiske bankene som ble vurdert av Moody's, viste økonomisk vekst i 2017 og vil sannsynligvis forbedre seg i andre aspekter i 2018 og videre.

For alle som vurderer en bankkarriere i Malaysia, er denne listen over de beste bankene i Malaysia en nyttig guide om hvor du skal begynne. For å lære mer, se vår liste over finansinstitusjoner Bedriftslister over hovedaktørene i bedriftsfinansiering. Vi har lister over de viktigste finansselskapene, bankene, institusjonene, regnskapsbyråene og selskapene i bransjen. Bla gjennom disse guidene for å forberede deg på en karriere innen finansielle tjenester og start nettverk i dag for å få fart på karrieren din.

De beste bankene i Malaysia inkluderer:

Maybank

Maybank er den største banken i landet når det gjelder totalkapital og markedsverdi. Det er også en av de største bankene i Sørøst-Asia. Det tilbyr et bredt spekter av bankprodukter og tjenester gjennom sitt omfattende nettverk av 2400 kontorer, som strekker seg over 10 ASEAN-land og globale finanssentre.

I 2015 ble Maybank rangert på 95. plass i The Banker's Top 1000 World Banks. Maybank Islamic, bankens islamske bankarm, er den beste islamske banken i Asia-Stillehavsregionen. Det er også verdens femte største islamske bank etter eiendeler. Maybank ble grunnlagt i 1960, med hovedkvarter i Kuala Lumpur.

Inntekter: RM 45,58 milliarder (2017)

Nettoinntekt: RM 7,52 milliarder (2017)

Sum eiendeler: RM 765,3 milliarder (2017)

CIMB Bank

CIMB Bank er forbrukerbankenheten til CIMB Group. Universalbanken tilbyr banktjenester, inkludert forbruker- og grossistbank, strategiske investeringer og statskasse og markeder gjennom et nettverk av 1080 filialer.

Bortsett fra Malaysia inkluderer bankens kjernemarkeder Singapore, Thailand og Indonesia. CIMB Bank ble etablert i 2006 og er basert i Kuala Lumpur, og betjener mer enn 13,5 millioner kunder over hele landet.

Inntekter: 11,49 milliarder RM (2017)

Netto inntekt: RM 3,64 milliarder (2017)

Sum eiendeler: 308,45 milliarder RM (2017)

Offentlig bank Berhad

Public Bank Berhad ble grunnlagt i 1966 og er en av de største bankene i Malaysia, samt i Sørøst-Asia. Det er landets største bank når det gjelder aksjonærfond og den nest største i markedsverdi.

Banken har hovedkontor i Kuala Lumpur og tilbyr en rekke produkter og tjenester som personlig og kommersiell bank, investeringsbank, islamsk bank, salg og forvaltning av aksjefond, aksjemegling og forsikring.

Inntekter: RM 7,12 milliarder (2017)

Nettoinntekt: RM 5,47 milliarder (2017)

Sum eiendeler: 395,28 milliarder RM (2017)

RHB Bank

RHB Bank tilbyr et bredt spekter av finansielle produkter og tjenester gjennom sine mange datterselskaper. Bortsett fra Malaysia, serverer det Singapore, Thailand, Vietnam, Kambodsja, Brunei, Laos, Indonesia og Hong Kong. I 1994 ble det innlemmet som et aksjeselskap i Malaysia, og byttet deretter navn til RHB Bank i 1997.

RHB Islamic Bank Berhad, etablert i 2005 av RHB Banking Group, var den første innenlandske finansinstitusjonen som opprettet et islamsk bankselskap. Konsernet har i dag 11 651 ansatte og administrerer 278 filialer / kontorer.

Inntekter: RM 6,2 milliarder (2016)

Netto inntekt: 1,7 milliarder RM (2016)

Sum eiendeler: 236,7 milliarder RM (2016)

Hong Leong Bank

En av de største bankene i Malaysia er Hong Leong Bank Berhad, en stor børsnotert bankkonsern i landet. Det tilbyr banktjenester til kunder i Malaysia, så vel som i Kina, Hong Kong, Singapore, Vietnam, Kambodsja og USA.

Basert i Kuala Lumpur, ble Hong Leong Bank etablert i 1905 som Commerce International Merchant Bankers. Banken er en del av Hong Leong Group, som tilbyr diversifiserte virksomheter innen finansielle tjenester, eiendom, produksjon og utvikling av infrastruktur.

Inntekter: RM 6,07 milliarder (2017)

Nettoinntekt: RM 1,74 milliarder (2017)

Sum eiendeler: RM 164,82 milliarder (2017)

AmBank Group

Basert i Kuala Lumpur, tilbyr AmBank Group detaljhandel og grossistbank, islamsk bank og forsikringstjenester i Malaysia. Banken opererer gjennom et nettverk av 175 filialer og 884 minibanker. Det handler også under forskjellige merker som AmInvestment Bank, AmInvest, AmMetLife og AmGeneral Insurance.

Gruppen ble dannet i 1975 som den arabisk-malaysiske utviklingsbanken og har i dag 11 000 ansatte og betjener mer enn tre millioner kunder.

Inntekter: 2,16 milliarder RM (2017)

Nettoinntekt: RM 230 millioner (2017)

Sum aktiva: 142,8 milliarder RM (2017)

United Overseas Bank (Malaysia)

Den singaporeanske multinasjonale bankkonsernet, United Overseas Bank Limited (UOB), tilbyr en rekke banktjenester som kommersiell og bedriftsbank, personlig økonomi, kapitalforvaltning, investering, bedriftsfinansiering og forsikring.

UOB overvåker et nettverk med 68 filialer i Singapore og over 500 kontorer over 19 land i Asia-Stillehavsregionen, samt i Vest-Europa og Nord-Amerika. Banken ble grunnlagt i 1935 som United Chinese Bank (UCB).

Inntekter: RM 5,67 milliarder (2017)

Netto inntekt: Rm 1,15 milliarder (2017)

Sum eiendeler: RM 101,85 milliarder (2017)

Bank Rakyat

Bank Kerjasama Rakyat Malaysia Berhad, eller Bank Rakyat, er den største islamske andelsbanken i Malaysia. Det er en enhet som er styrt av departementet for innenrikshandel, kooperativer og forbrukerisme siden 2004. Den ble etablert i 1954 etter sammenslåing av 11 fagforeningsbanker i Malaysia i henhold til kooperativforordningen 1948.

Gjennom sine 147 filialer tilbyr Bank Rakyat en rekke produkter og tjenester, inkludert forbrukerbank, kommersiell finansiering og investeringer. Hovedkvarteret er i Kuala Lumpur.

Inntekter: RM 6,29 milliarder (2017)

Nettoinntekt: RM 1,87 milliarder (2017)

Sum eiendeler: 105,15 milliarder Rm (2017)

OCBC Bank (Malaysia) Berhad

OCBC Bank (Malaysia) Berhad er et datterselskap av Oversea-Chinese Banking Corporation Limited eller OCBC, den eldste lokale banken i Singapore. Banken tilbyr en rekke finansielle løsninger, inkludert forbruker- og forretningsbank, investering, islamsk bank og statskasse.

Den opererer gjennom over 40 filialer og er en av de største utenlandske bankene i Malaysia når det gjelder eiendeler.

Inntekter: RM 3,58 milliarder (2017)

Nettoinntekt: RM 757,23 millioner (2017)

Sum eiendeler: 79,47 milliarder RM (2017)

HSBC Bank Malaysia Berhad

Et datterselskap av HSBC Holdings plc, HSBC Bank Malaysia Berhad er den største utenlandskeide banken i landet, med et nettverk på over 60 filialer over hele landet. Banken ble innlemmet i Malaysia i 1994 og tilbyr islamske finansielle tjenester, inkludert personlig og kommersiell bankvirksomhet. I 2007 opprettet det HSBC Amanah Malaysia Berhad, dets islamske bankselskap.

Inntekter: 2,39 milliarder RM (2016)

Netto inntekt: RM 916,86 millioner (2016)

Sum eiendeler: 72,93 milliarder RM (2016)

Karrierer innen investeringsbank

For å bryte inn i investeringsbank, jobber Bla gjennom stillingsbeskrivelser: krav og ferdigheter for stillingsannonser i investeringsbank, aksjeforskning, statskasse, FP&A, bedriftsøkonomi, regnskap og andre finansområder. Disse stillingsbeskrivelsene er samlet ved å ta de vanligste lister over ferdigheter, krav, utdannelse, erfaring og annet. Det er flere viktige ting å fokusere på. Disse inkluderer nettverk, gjenoppta mal for gjenoppta investeringsbank Fortsett. Lær hvordan du skriver et CV for investeringsbank (Analyst eller Associate) med Finance gratis guide og CV-mal. IB-CV er unikt. Det er viktig å skreddersy CV-en din til bransjestandarden for å unngå å bli umiddelbart slettet, erfaring,og økonomiske modelleringsevner Finansielle modelleringsevner Lær de 10 viktigste økonomiske modelleringsevnene og hva som kreves for å være gode på økonomisk modellering i Excel. De viktigste ferdighetene: regnskap. For å lære mer, utforsk vårt interaktive karrierekart…. For bankkarrierer vil du ha en betydelig fordel over konkurrentene med våre økonomiske modelleringskurs.

Tilleggsressurser

Dette har vært en guide til de beste bankene i Malaysia. For alle som leter etter en karriere innen bank, er denne listen et flott sted å starte nettverket ditt. Se også disse tilleggsressursene:

  • Toppbanker i Singapore Toppbanker i Singapore Mer enn 200 banker opererer i Singapore. Lær om de beste bankene i Singapore, og planlegg din karrierevei innen bank. Singapore er et internasjonalt finanssenter hvor myndighetene praktiserer pro-business policyer, gjør det til et bankknutepunkt i Sørøst-Asia. Utforsk Finance oversikt over disse bankene
  • Topp 100 investeringsbanker Bedrifter Lister over hovedaktørene innen bedriftsfinansiering. Vi har lister over de viktigste finansselskapene, bankene, institusjonene, regnskapsbyråene og selskapene i bransjen. Bla gjennom disse guidene for å forberede deg på en karriere innen finansielle tjenester og start nettverk i dag for å få fart på karrieren din
  • Investeringsbankintervju spørsmål Intervjuer Ace ditt neste intervju! Ta en titt på Finance's intervjuguider med de vanligste spørsmålene og de beste svarene for enhver stilling innen corporate finance. Intervju spørsmål og svar for økonomi, regnskap, investeringsbank, aksjeforskning, kommersiell bank, FP&A, mer! Gratis guider og øvelser for å få tak i intervjuet ditt
  • Gå meg gjennom en DCF Gå meg gjennom en DCF Spørsmålet, gå meg gjennom en DCF-analyse er vanlig i investeringsbankintervjuer. Lær hvordan du får tak i spørsmålet med Finance sin detaljerte svarveiledning. Bygg en 5-årsprognose over uberørt fri kontantstrøm, beregne en terminalverdi og diskonter alle disse kontantstrømmene til nåverdien ved hjelp av WACC.
  • Finansiell modelleringsguide Gratis finansiell modelleringsveiledning Denne økonomiske modelleringsveiledningen dekker Excel-tips og beste praksis om antakelser, drivere, prognoser, kobling av de tre uttalelsene, DCF-analyse, mer

Siste innlegg