PI-funksjon i Excel - formel, eksempler, hvordan du bruker PI-funksjon

PI-funksjonen i Excel returnerer den matematiske konstanten "pi." For å oppsummere er PI forholdet mellom sirkelens omkrets og diameteren. Ofte vil vi bruke PI-funksjonen i Excel, spesielt når virksomheten vår er pålagt å gjøre geometriske beregninger. Disse beregningene innebærer å beregne arealet til et nytt kontorlokale, en ny fabrikk osv.

Når et menneske gjør en PI-beregning, vil den tilnærme PI som 3.14. Imidlertid lagrer Excel verdien av PI nøyaktig til 15 sifre og opptil 14 desimaler.

Formel for PI-funksjonen

Syntaksen for PI-funksjonen er = PI ()

Hvis du bare skriver inn = PI () i Excel, får du verdien av PI som vist nedenfor:

PI-funksjon i Excel

For å lære mer, start vårt gratis Excel-kollisjonskurs nå!

Hvordan gjøre beregninger ved hjelp av PI-funksjonen i Excel?

La oss ta et eksempel for å forstå det. La oss anta at vi får 8 som radius og kreves for å beregne sirkelarealet. Formelen å bruke vil være:

PI-formel

  1. For å gjøre dette, vil du først åpne Excel-regnearket. Skriv nå inn A1 = 8 (radius).
  2. Neste trinn vil være å legge inn formelen i den tilstøtende cellen som vist nedenfor:

PI-funksjonsberegning

Husk at PI-funksjonen ikke tar noen argumenter. PI-funksjonen, som vi alle er klar over i Excel, lagrer verdien opptil 15 desimaler. Som sett ovenfor er svaret imidlertid bare opptil fire desimaler. Det som skjedde her var at Excel avrundet svaret for å samsvare med cellens grad av nøyaktighet. Vi kan øke antall desimaler etter behov. Som vist nedenfor hevet jeg den til 15 desimaler. Dette ble gjort ved å gå til Hjem-fanen> Format-knapp> Format celler. Dialogboksen Format celler vil som standard vise fanen Antall .

Velg nå Nummer under kategorien, og skriv deretter 14 i feltet Desimaler for å bruke alle de 14 sifrene i konstant PI i formelen. Klikk OK.

PI Funksjonssifre

PI Funksjon Beregning Svar

For å lære mer, start vårt gratis Excel-kollisjonskurs nå!

PI Eksempler i VBA

Du kan også bruke PI-funksjonen i VBA. Type:

application.worksheetfunction.PI ()

For funksjonens argumenter kan du enten skrive dem direkte inn i funksjonen eller definere variablene som skal brukes i stedet.

Gratis Excel-kurs

Hvis du vil lære mer om funksjoner og bli ekspert på dem, kan du sjekke ut økonomiens gratis Excel Crash Course! Gå gjennom trinnvise instruksjoner og demonstrasjoner om hvordan du blir en Excel-bruker.

gratis kurs for snarveier i Excel

Tilleggsressurser

Takk for at du leser Finance-guiden til viktige Excel-funksjoner! Ved å ta deg tid til å lære og mestre disse funksjonene, vil du øke hastigheten på din økonomiske analyse betydelig. For å lære mer, sjekk ut disse ekstra økonomiressursene:

  • Excel-funksjoner for økonomi Excel for økonomi Denne Excel for finans-guiden lærer de 10 beste formlene og funksjonene du må vite for å være en god finansanalytiker i Excel. Denne guiden har eksempler, skjermbilder og trinnvise instruksjoner. Til slutt laster du ned den gratis Excel-malen som inkluderer alle økonomifunksjonene dekket i opplæringen
  • Avansert Excel Formel Course
  • Avanserte Excel-formler du må vite Avanserte Excel-formler må vite Disse avanserte Excel-formlene er avgjørende for å kjenne og vil ta dine økonomiske analyseferdigheter til neste nivå. Avanserte Excel-funksjoner du må vite. Lær de 10 beste Excel-formlene hver finansanalytiker i verdensklasse bruker regelmessig. Disse ferdighetene vil forbedre regnearkarbeidet ditt i enhver karriere
  • Excel-snarveier for PC og Mac Excel-snarveier PC Mac Excel-snarveier - Liste over de viktigste og vanligste MS Excel-snarveiene for PC- og Mac-brukere, økonomi, regnskapsyrker. Tastatursnarveier gir deg raskere modellering og sparer tid. Lær redigering, formatering, navigering, bånd, lim inn spesial, data manipulering, formel og celle redigering, og andre mangler

Siste innlegg