Blir avskediget mot å bli sparket - Lær om forskjellene

Hovedforskjellen mellom å bli permittert mot å få sparken er at en permittering er en arbeidsgivers feil mens en fyring skjer på grunn av den ansattes feil. De fleste arbeidstakere blir permittert fordi selskapet prøver å redusere kostnadene, redusere personalet eller på grunn av fusjoner og oppkjøp. Lær hvordan fusjoner og oppkjøp og avtaler blir fullført. I denne guiden vil vi skissere anskaffelsesprosessen fra start til slutt, de forskjellige typer erververe (strategiske mot økonomiske kjøp), viktigheten av synergier og transaksjonskostnader.

La oss for eksempel si at selskap A blir overtatt av ny ledelse. Hvis den nye eieren ønsker å omorganisere selskapets struktur, kan han ty til å permittere arbeidstakere for å eliminere overflødige oppgaver.

Å få sparken er litt annerledes enn å bli permittert. En ansatt blir sparket på grunn av dårlig ytelse, manglende oppfyllelse av selskapets eiers forventninger eller kontorstyveri.

Blir avskediget mot å bli sparket

Skillet mellom å bli sagt opp mot å bli sparket

Det er veldig viktig for arbeidstakere å bestemme arten av oppsigelsen - mellom permittering og oppsigelse. Årsaken til det faktum er at det påvirker deres berettigelse til å få fremtidige jobber. Mer spesifikt kan arbeidstakere som blir permittert lettere få jobber sammenlignet med de som fikk sparken.

Hvis en ansatt mistet jobben fordi selskapet prøvde å redusere kostnadene, kan han forklare situasjonen for sine fremtidige arbeidsgivere. På den annen side, hvis en person mistet jobben på grunn av utilfredsstillende ytelse, vil fremtidige arbeidsgivere ikke være så villige til å gi ham en stilling.

Hva blir det neste?

Å bli arbeidsledig kan være en av livets mest stressende opplevelser. Jo høyere stilling en ansatt har i bedriftsstrukturen Bedriftsstruktur Bedriftsstruktur refererer til organisering av forskjellige avdelinger eller forretningsenheter i et selskap. Avhengig av selskapets mål og bransje, jo større er den betydelige effekten av tap av arbeidsplasser. Enten man blir permittert eller sparket, kan opplevelsen forårsake mye smerte, sinne og forvirring.

Ansatte hvis kontrakter blir avsluttet, bør dele sine erfaringer med en ektefelle, venn eller rådgiver. Hvis de ikke gjør det, kan de bli overveldet av depresjon. I tillegg til å dele sine følelser med sine kjære, er det noen få ting du bør vurdere:

1. Fastslå oppsigelsens art

Hvis årsaken til å gi slipp på en ansatt ikke er klar, bør den berørte personen søke avklaring i saken. Arten av oppsigelsen påvirker hans berettigelse til å sikre jobber hos fremtidige selskaper. Også arbeidstakere som er permittert, har krav på visse fordeler enn hvis de ble sparket.

2. Sjekk på sluttpakken

Avgangspakke refererer til kompensasjon og fordeler som ansatte mottar når de uforvarende slutter i et bestemt selskap. Mengden av sluttvederlag Avgangsvederlag Etterlønn er en form for kompensasjon som en ansatt mottar når de blir sluppet av et selskap. Det er med andre ord penger eller fordeler at en arbeidsgiver betaler en ansatt som mister jobben uten egen skyld. Det kreves ofte av arbeidsretten. en ansatt mottar, avhenger av lengden på ansettelsen i selskapet. Hvis en arbeidstaker blir permittert, kan arbeidsgiveren eventuelt betale etterlønn.

3. Samle endelig lønnsslipp

Før en arbeidsgiver skal forlate arbeidsplassen, bør en ansatt som mister jobben spørre om sin siste lønnsslipp. Godtgjørelse Godtgjørelse er enhver form for kompensasjon eller betaling som en person eller arbeidstaker mottar som betaling for sine tjenester eller arbeidet de gjør for en organisasjon eller bedrift. Det inkluderer uansett hvilken grunnlønn en ansatt mottar, sammen med andre typer betaling som påløper i løpet av arbeidet, som. Mer spesifikt bør den enkelte finne ut når og hvordan hans siste betaling blir utført. I noen stater krever loven arbeidsgivere å betale sine ansatte umiddelbart etter at de har sagt opp kontraktene.

Husk at den ansatte som er permittert, også har rett til påløpte ferier, sykefravær og tilbakebetaling. Som sådan bør de spørre HR-avdelingen om selskapet skylder dem noe.

4. Fil for dagpenger

Hvis en arbeider blir permittert på grunn av selskapets feil, er han kvalifisert til å søke om dagpenger. For å motta fordelene, bør han først registrere seg for arbeidsledighet enten online, over telefon eller i noen stater, ved å sende et skjema. Å søke på nettet er den raskeste måten å registrere seg for arbeidsledighet på. Faktisk behandles krav som blir arkivert på denne måten mye raskere.

5. Få referanser

Enten en ble sparket eller permittert, bør han eller hun alltid be om en anbefaling, spesielt hvis de ble sluppet løs på grunn av permitteringer fra selskapet. Det er også tilrådelig å spørre selskapets eier hvordan han planlegger å håndtere henvendelser om den ansattes tid med selskapet. Spør om han bare planlegger å dele datoene for ansettelsen, eller om de har tenkt å informere fremtidige arbeidsgivere om at de sparket arbeideren.

6. Start et jobbsøk og forbered deg på intervjuer

Etter å ha forlatt selskapet og pakket alle detaljene angående lønnsslipp og avgang, er neste trinn å begynne å jakte på en ny jobb. Forskning på hvordan du skriver et godt CV, CV og annet ansettelsesmateriell. Undersøk hvordan du kan svare på de vanligste spørsmålene som stilles i intervjuer.

Sammendrag

De fleste individer søker å bygge lang levetid når de tiltrer nye stillinger i et bestemt selskap. Av en eller annen grunn blir imidlertid arbeidsavtalene deres sagt opp av arbeidsgiverne.

Det er to måter man kan miste en jobb på; det vil si at han kan bli sparket eller permittert. Å skille mellom å være permittert og å bli sparket er avgjørende for individets muligheter for fremtidig ansettelse.

Å bli sparket betyr at personen mister jobben sin fordi han har prestert dårlig mens han ble permittert, betyr at denne personen mister jobben uten å være skyld i seg selv, men selskapet. Man kan bli permittert fordi selskapet reduserer kostnadene eller på grunn av ny ledelse.

Tilleggsressurser

Finance tilbyr Financial Modelling & Valuation Analyst (FMVA) ™ FMVA®-sertifisering Bli med på 350 600 studenter som jobber for selskaper som Amazon, JP Morgan og Ferrari-sertifiseringsprogram for de som ønsker å ta karrieren til neste nivå. For å fortsette å lære og fremme karrieren din, vil følgende ressurser være nyttige:

  • Gratis CV-maler CV Følg bransjens retningslinjer og beste praksis når du sender inn følgebrevet og CV til en bedriftsfinansieringsjobb. Last ned CV og følgebrevmaler for å bli klargjort for jobbsøknaden din. Disse CV-ene er designet for å gi deg det beste bildet av å bli valgt til et intervju
  • Key Performance Indicators (KPIs) Key Performance Indicators (KPIs) Key Performance Indicators (KPIs) Key Performance Indicators (KPIs) Key Performance Indicators (KPIs) er beregninger som brukes til periodisk å spore og evaluere ytelsen til en organisasjon for å nå spesifikke mål. De brukes også til å måle den samlede ytelsen til et selskap
  • Arbeidsmarked Arbeidsmarked Arbeidsmarkedet er stedet der tilbudet og etterspørselen etter jobber møtes, med arbeidstakere eller arbeidskraft som leverer tjenestene som arbeidsgivere etterspør. Arbeidstakeren kan være alle som ønsker å tilby sine tjenester for kompensasjon mens arbeidsgiveren kan være en enhet eller en organisasjon
  • Arbeidsledighet Arbeidsledighet Arbeidsledighet er et begrep som refererer til personer som er ansatt og søker jobb, men som ikke kan finne en jobb. Videre er det de menneskene i arbeidsstyrken eller gruppen av mennesker som er tilgjengelig for arbeid som ikke har en passende jobb.

Siste innlegg

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found