Hvordan adressere et brev - oversikt og ting å inkludere

Til tross for den økende preferansen for SMS og e-post i dag, er det fortsatt viktig å vite hvordan man skal adressere et brev. Formelle brev er fremdeles i bruk i den moderne verden, spesielt i formell kommunikasjon og når du sender jobbsøknader CV. Last ned CV og følgebrevmaler for å bli klargjort for jobbsøknaden din. Disse CV-ene er designet for å gi deg det beste bildet av å bli valgt til et intervju. Rekrutterere er interessert i å ansette kandidater som viser sine evner fra første kontaktpunkt, som er følgebrevet. Bruk denne følgebrevsmalen for å få et intervju! Et følgebrev kan lage eller bryte en jobbsøknad, så det er viktig å få det riktig.Enten brevet ditt blir lest av HR eller ansettelseslederen direkte, er det flere viktige ruter du må krysse av. Denne guiden gir en gratis følgebrevmal og forklaring på hva du trenger å vite.

Hvordan adressere et brev

Derfor må brevet følge alle reglene for profesjonell brevskriving, inkludert avsenderens kontaktinformasjon Kontakt oss Kontakt oss direkte for alt vi kan hjelpe deg med. Vi har støtte for telefon, e-post og chat. Vi er her for å hjelpe deg med å fremme din økonomiske karriere. , dato, hilsener og mottakerens adresse. Å lære å adressere et brev på riktig måte hjelper avsenderen til å skille seg ut fra resten og skape et positivt inntrykk på mottakeren.

Ting å inkludere når du adresserer et formelt brev

Når du skriver et profesjonelt brev eller forretningsbrev, er det noen ting som avsenderen må ta med i brevet hvis han / hun ønsker å imponere mottakeren og forvente svar. Når du vet hvordan du skal adressere et brev, er det noen av tingene du må inkludere:

1. Kontaktinformasjon øverst

Når du skriver et brev, vil du at personen du henvender deg skal vite hvem du er, betegnelsen din, hvor du kommer fra, og adressen de vil bruke når du svarer på brevet ditt. Avsenderens kontaktinformasjon skal være som følger:

 • Første linje: Fullt navn
 • Andre linje: Firmanavn
 • Tredje linje: Gateadresse
 • Fjerde linje: By eller by, etterfulgt av statens navn og postnummer. Statens navn kan forkortes til den offisielle forkortelsen med to bokstaver.
 • Adressen skal vises under avsenderens navn og skal justeres til venstre.
 • Hvis du skriver til noen i et annet land, setter du navnet på landet i fjerde linje.
 • Inkluder en e-postadresse og telefonnummer for enklere kommunikasjon.

2. Dato

Neste trinn er å skrive datoen da brevet ble sendt, og justere den til venstre eller høyre marg. Skriv ut måneden med bokstaver og tall for dagen og året. For eksempel kan datoen skrives som 15. november 2020.

3. Mottakers navn og adresse

Denne informasjonen vises i venstre marg under avsenderens adresse. Den inkluderer navnet og postadressen til den tiltenkte mottakeren. Det forteller i hovedsak mottakeren at du kjenner ham / henne, og hjelper med å skape en personlig forbindelse. Du bør også inkludere tittelen eller grader som mottakeren har.

Hvis du for eksempel skriver til en engelsk professor, bør du skrive "John Jones, Ph.D." Sett firmanavnet på andre linje under navnet. Skriv postadressen til mottakeren, start med gaten og byen på tredje linje, og oppgi og postnummer på fjerde linje. Hvis mottakeren er i et annet land, angir du navnet på landet i fjerde linje.

4. Salutasjoner

Etter mottakerens adresse, hopp over en linje og skriv hilsen. Valget av hilsen avhenger av om du kjenner mottakeren av brevet. Den mest brukte hilsenen er " Kjære ", og anbefales hvis du aldri har møtt den tiltenkte mottakeren. Hilsen blir fulgt av personens navn og tegnet med et kolon eller komma.

Hvis du ikke vet om mottakeren er en mann eller en kvinne, er det trygt å bruke " Dear Sir or Madam " etterfulgt av et kolon. Bruk “Ms.” i hilsen er mottakeren en kvinne og du vet ikke hennes sivilstand. Det samme gjelder profesjonelle titler som Dr., Professor og Honorable. Eksempler på hilsener inkluderer:

 • Kjære Mr. Jones
 • Kjære fru Jones
 • Kjære Dr. John
 • Kjære professor Markle

Hvordan finne en kontaktperson

En annen ting å merke seg når du lærer å adressere et brev, er å vite navnet på den tiltenkte mottakeren. Selv om det ikke er obligatorisk å vite mottakerens navn, viser adresseringen til mottakeren ved å bruke navnet deres personlig initiativ fra avsenderens side.

Det er spesielt viktig når du sender et brev til en rekrutterer som svar på en stillingsannonse. Å bruke litt ekstra tid på å undersøke riktig navn på mottakeren snakker godt for avsenderen, og hjelper dem med å skille seg ut fra konkurransen.

1. Spør rundt

En av måtene du kan bruke er å spørre rundt. Start med å be kolleger og nære venner den beste personen å snakke med, spesielt når du søker jobb. Prøv å få telefonnummeret og postadressen til den spesifikke personen.

Du kan også ringe selskapets resepsjonist eller kundebehandler for å be om navn og kontaktinformasjon til ansettelseslederen eller personen som rekrutterer for utlyste stillinger.

2. Finn kontaktinformasjon på internett

Hvis du fremdeles ikke kan få den rette kontaktinformasjonen til den ansettende personen, gjør du ekstra undersøkelser online for å finne ut selskapets personell og deres kontaktinformasjon. Start med å gå til Om oss-delen på selskapets nettside for å se om de har tatt med HR-ledernavnet på listen over selskapets ledergruppe Bedriftsstruktur Bedriftsstruktur refererer til organisasjonen av forskjellige avdelinger eller forretningsenheter i et selskap. Avhengig av selskapets mål og bransjen. Det andre alternativet er å besøke LinkedIn-profilen til selskapet for å få HR-sjefens kontaktinformasjon eller en forbindelse til personen du leter etter.

Relaterte målinger

Takk for at du leser Finance-guiden om hvordan du adresserer et brev. Finance tilbyr Financial Modelling & Valuation Analyst (FMVA) ™ FMVA®-sertifisering Bli med på 350 600 studenter som jobber for selskaper som Amazon, JP Morgan og Ferrari-sertifiseringsprogram for de som ønsker å ta karrieren til neste nivå. For å fortsette å lære og fremme karrieren din, vil følgende ressurser være nyttige:

 • Business Letter Format Business Letter Format Et forretningsbrev bør alltid følge et bestemt format og en struktur for å sikre at det blir mottatt som profesjonelt og up-to-standard. Mens det er mange
 • Beste font for CV Best Font for CV Som et viktig visuelt aspekt av et CV kan den valgte fonten spille en viktig rolle i å lande en persons ettertraktede jobb. Den beste fonten for et CV er en som er leselig og behagelig for leseren. Lær hvorfor Times New Roman, Arial, Calibri, er de beste skriftene du kan bruke
 • Slik avslutter du en e-post Slik avslutter du en e-post Slik avslutter du en e-post - listen over de beste brevlukkingene inkluderer: hilsen, alle de beste, hilsen, takk, skål og mange flere. Denne guiden vil lære deg hvordan du avslutter en e-post med de beste brevlukkene. Med hvilken som helst e-post - spesielt en bedrifts-e-post eller annen profesjonell relatert kommunikasjon
 • Investment Banking Cover Letter Investment Banking Cover Letter Investment bank cover letter template. Lær hvordan du skriver et følgebrev for investeringsbank (analytiker eller tilknyttet) med vår gratis guide og mal. For å hjelpe deg med å komme gjennom screeningprosessen har vi laget denne guiden for å skrive brevet ditt for en investeringsbankposisjon.

Siste innlegg

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found