Toppbanker i Tyskland - Veiledning og bransjeoversikt, Topp 10 banker

Banker i Tyskland er delt inn i tre separate nivåer: private banker, offentlig eide sparebanker (Landesbanks) og medlemseide kredittforeninger. Det tyske banksystemet består av nesten 1800 banker, som inkluderer 200 private banker, 400 offentlig eide banker og 1100 medlemseide kredittforeninger.

I følge Moody's er landets banksystem stabilt på grunn av landets spenstige økonomi og lave arbeidsledighet, noe som hjelper banker i Tyskland med å opprettholde solide økonomiske grunnleggende forhold.

For alle som vurderer en karriere innen bankvirksomhet i Tyskland, er denne listen over toppbanker i Tyskland en nyttig guide om hvor du skal begynne. For å lære mer, se våre lister over finansinstitusjoner. Vi har lister over de viktigste finansselskapene, bankene, institusjonene, regnskapsbyråene og selskapene i bransjen. Bla gjennom disse guidene for å forberede deg på en karriere innen finansielle tjenester og start nettverk i dag for å få fart på karrieren din.

toppbanker i Tyskland

De største bankene i Tyskland er:

den tyske bank

Grunnlagt i 1870, er Deutsche Bank den største av bankene i Tyskland og en av de beste bank- og finansielle tjenesteselskapene i verden, med en omfattende tilstedeværelse i Europa, Amerika, Asia-Stillehavsregionen og mange fremvoksende markeder. Bankens kjernevirksomhet er investeringsbank. Det tilbyr også tjenester innen salg, handel, forskning, opprinnelse til gjeld og egenkapital, M&A og risikostyring.

Banken har hovedkontor i Frankfurt og har rundt 100 000 ansatte. I 2016 rapporterte banken en samlet inntekt på 35,4 milliarder dollar og en forvaltningskapital på 1,88 billioner dollar.

Commerzbank

Commerzbank ble grunnlagt i 1870, en annen av de eldste bankene i Tyskland, og tilbyr detaljhandel og kommersiell finansiering, investeringstjenester, kapitalforvaltning og private banktjenester.

Basert i Frankfurt har banken rundt 49 000 ansatte og betjener 17,5 millioner kunder i 50 land. Fra og med 2016 var bankens totale inntekt 15,94 milliarder dollar, og forvaltningskapitalen var 513,07 milliarder dollar.

KFW Bankgruppe

KFW Bankgruppe ble grunnlagt i 1948 og er en statlig eid utviklingsbank. Kreditanstalt Fuer Wiederaufbau - KFW opererer som en salgsfremmende bank. Det gir finansiering for investeringer, prosjekter fra tyske og europeiske selskaper, og for økonomiske og sosiale tiltak i utviklingsland, samt rådgivningstjenester.

KFW finansierer sine forretningsaktiviteter gjennom de internasjonale kapitalmarkedene, og samler inn 85,84 milliarder dollar i 2016. Det anses av mange å være den tryggeste banken i verden. Den er til stede i Frankfurt am Main, Berlin, Bonn og Köln. Globalt administrerer den 80 lokale og representasjonskontorer.

Banken har i dag rundt 5900 ansatte. Fra og med 2016 utgjorde bankens totale inntekt 2 237 millioner dollar, og forvaltningskapitalen nådde 598 milliarder dollar.

DZ Bank

DZ Bank er et akronym for Deutsche Zentral-Genossenschaftsbank, som betyr andelsbank. Banken ble grunnlagt i 2001 og fungerer som den sentrale institusjonen for mer enn 1000 kooperative banker i Tyskland. Hovedkontoret i Frankfurt har ca. 29 300 ansatte og betjener 16 millioner kunder.

Banken opererer for tiden i Berlin, Düsseldorf, Hannover, Koblenz, München, Munster og Stuttgart, samt i London, New York, Hong Kong og Singapore.

I 2016 rapporterte DZ Bank en samlet inntekt på 7,2 milliarder dollar og en forvaltningskapital på 600 milliarder dollar.

HypoVereinsbank (UniCredit Bank AG)

UniCredit Bank AG ble grunnlagt i 1955 og tilbyr personlige og kommersielle bankprodukter og tjenester i Tyskland, Storbritannia, Italia, Luxembourg, resten av Europa, Canada, USA og Asia. Banken har for tiden 85 000 ansatte og betjener 11 millioner kunder gjennom sine 1150 filialer. Fra og med 2016 var bankens totale inntekt 6,3 milliarder dollar, og forvaltningskapitalen var 938 milliarder dollar.

Landesbank Baden-Württemberg

Landesbank Baden-Württemberg ble grunnlagt i 1999 og er begge en av de universelle bankene og forretningsbankene i Tyskland. Det har hovedkontor i Stuttgart og har for tiden rundt 10 840 ansatte. Bankens forretningsmodell er basert på fem pilarer: bedriftskunder, privatkunder, sparebanker, eiendomsfinansiering og kapitalmarkeder. Fra og med 2016 utgjorde bankens totale inntekt 3,1 milliarder dollar, og forvaltningskapitalen nådde 287 milliarder dollar.

Bayerische Landesbank (BayernLB)

BayernLB ble grunnlagt i 1884 og tilbyr ulike banktjenester til store selskaper og Mittelstand-selskaper, eiendomskunder, finansinstitusjoner, kapitalforvaltningskunder og offentlig sektor i Europa og USA. Banken har hovedkontor i Munchen og sysselsetter rundt 7000 personer.

I 2016 rapporterte banken en inntekt på 1,6 milliarder dollar og en samlet eiendel på 250 milliarder dollar.

Norddeutsche Landesbank (Nord / LB)

Nord / LB ble etablert i 1970 og tilbyr finansielle tjenester til private, bedrifts-, institusjonelle og offentlige kunder i Tyskland og andre land. Banken har hovedkontor i Hannover og har rundt 6400 ansatte.

Fra og med 2016 var bankens totale inntekt 2,3 milliarder dollar og forvaltningskapitalen var 205 milliarder dollar.

Landesbank Hessen-Thüringen (Helaba)

Banken er en Landesbank som tilbyr finansielle tjenester til selskaper, banker, institusjonelle investorer og offentlig sektor. Det fungerer også som en sentral clearinginstitusjon og betjener 40% av sparebankene i Tyskland. Hovedkontoret i Frankfurt har virksomhet i Berlin, Stuttgart og München. Internasjonalt er den til stede i Paris, London, New York, Madrid, Moskva, Shanghai og Stockholm. Banken ble grunnlagt i 1953 og har rundt 6000 ansatte.

Bortsett fra datterselskapene (Helaba Invest Kapitalanlagegesellschaft, Frankfurter Bankgesellschaft og OFB Group), består konsernet også av nettbanker 1822direkt, LBS Hessen-Thüringen og WIBank.

Fra og med 2016 utgjorde bankens totale inntekt 636 millioner dollar, og forvaltningskapitalen nådde 193 milliarder dollar.

NRW Bank

NRW Bank er en statlig utviklingsbank med hovedkontor i Düsseldorf. Banken ble grunnlagt i 2002 og opererer gjennom sine programbaserte markedsførings-, andre markedsførings- / likviditetsstyrings- og personal- / tjenestesegmenter. Det tilbyr markedsføringslån med lav rente, samt egenkapitalfinansiering og rådgivningstjenester. Det er også involvert i egne tjenester og kapitalmarkedsvirksomhet, inkludert kommunale lån.

I 2016 rapporterte banken en samlet inntekt på 263 millioner dollar og en forvaltningskapital på 167 milliarder dollar.

Karrierer innen investeringsbank

For å bryte inn i investeringsbank, jobber Bla gjennom stillingsbeskrivelser: krav og ferdigheter for stillingsannonser i investeringsbank, aksjeforskning, statskasse, FP&A, bedriftsøkonomi, regnskap og andre finansområder. Disse stillingsbeskrivelsene er samlet ved å ta de vanligste lister over ferdigheter, krav, utdannelse, erfaring og annet. Det er flere viktige ting å fokusere på. Disse inkluderer nettverk, gjenoppta mal for gjenoppta investeringsbank Fortsett. Lær hvordan du skriver et CV for investeringsbank (Analyst eller Associate) med Finance gratis guide og CV-mal. IB-CV er unikt. Det er viktig å skreddersy CV-en din til bransjestandarden for å unngå å bli umiddelbart slettet, erfaring,og økonomiske modelleringsevner Finansielle modelleringsevner Lær de 10 viktigste økonomiske modelleringsevnene og hva som kreves for å være gode på økonomisk modellering i Excel. De viktigste ferdighetene: regnskap. For å lære mer, utforsk vårt interaktive karrierekart….

For bankkarrierer vil du ha en betydelig fordel over konkurrentene med våre økonomiske modelleringskurs.

Tilleggsressurser

Dette har vært Finance guide til de beste bankene i Tyskland. For alle som leter etter en karriere innen bank, er denne listen et flott sted å starte nettverket ditt. Se også disse tilleggsressursene:

  • Topp 10 banker i Norge Toppbanker i Norge Banker i Norge består av 17 forretningsbanker, 105 sparebanker og et lite antall statseide banker. Finanstilsynet overvåker alle finansinstitusjoner i landet. Det finnes tre typer banker i Norge:
  • Toppbanker i Bahrain Toppbanker i Bahrain Det er mer enn 114 banker i Bahrain, inkludert 23 detaljbanker, 69 grossistbanker, 2 spesialiserte banker, samt 36 representasjonskontorer for utenlandske banker. Landets banksystem består av islamske banker og konvensjonelle banker. Bahrain er det økonomiske knutepunktet i Midtøsten.
  • Investeringsbankintervju spørsmål Intervjuer Ace ditt neste intervju! Ta en titt på Finance's intervjuguider med de vanligste spørsmålene og de beste svarene for enhver stilling innen corporate finance. Intervju spørsmål og svar for økonomi, regnskap, investeringsbank, aksjeforskning, kommersiell bank, FP&A, mer! Gratis guider og øvelser for å få tak i intervjuet ditt
  • Gå meg gjennom en DCF Gå meg gjennom en DCF Spørsmålet, gå meg gjennom en DCF-analyse er vanlig i investeringsbankintervjuer. Lær hvordan du får tak i spørsmålet med Finance sin detaljerte svarveiledning. Bygg en 5-årsprognose over uberørt fri kontantstrøm, beregne en terminalverdi og diskonter alle disse kontantstrømmene til nåverdien ved hjelp av WACC.
  • Finansiell modelleringsguide Gratis finansiell modelleringsveiledning Denne økonomiske modelleringsveiledningen dekker Excel-tips og beste praksis om antakelser, drivere, prognoser, kobling av de tre uttalelsene, DCF-analyse, mer

Siste innlegg