Profesjonelle referanser - definisjon, hvem man skal spørre og gode kvaliteter

Profesjonelle referanser er personer som kan gå god for dine kvalifikasjoner for en jobb basert på deres innsikt i arbeidsmoral, ferdigheter, styrker og prestasjoner. Vanligvis er en profesjonell referanse en tidligere arbeidsgiver Ledelsesteorier Ledelsesteorier er begreper rundt anbefalte styringsstrategier, som kan omfatte verktøy som rammer og retningslinjer som kan implementeres i moderne organisasjoner. Generelt vil fagpersoner ikke stole bare på en ledelsesteori alene, klient, kollega, lærer, veileder, etc.

Referanser kan gi korrespondanse som fungerer som et bevis på tjenesten, ansettelsestid, prestasjoner og kvalifikasjoner Finansanalytiker Jobbeskrivelse Finansanalytikerens stillingsbeskrivelse nedenfor gir et typisk eksempel på alle ferdigheter, utdannelse og erfaring som kreves for å bli ansatt for en analytiker jobb i en bank, institusjon eller selskap. Utfør sporing av økonomiske prognoser, rapportering og operasjonelle beregninger, analyser økonomiske data, lag økonomiske modeller. Når du velger de ideelle profesjonelle referansene for å bekrefte dine kvalifikasjoner, kan du gå til personer som tidligere har observert deg mens du er i en produktiv kapasitet, enten på jobb, foreleserom eller i frivillige omgivelser.

Profesjonelle referanser

I motsetning til personlige referanser og karakterhenvisninger som snakker til en persons personlighet og karakter, snakker profesjonelle referanser om personens profesjonelle kvaliteter, ferdigheter og evner. Referansene skal være oppført sammen med deres kontaktinformasjon Kontakt oss Kontakt oss direkte for alt vi kan hjelpe deg med. Vi har støtte for telefon, e-post og chat. Vi er her for å hjelpe deg med å fremme din økonomiske karriere. . Noen potensielle arbeidsgivere kan kreve at referansene gir en fysisk referansebrev som taler om den enkeltes arbeidsrelaterte egenskaper.

Velge hvem du skal be om en profesjonell referanse

Profesjonelle referanser kan være et kraftig verktøy for å avgjøre om du vil få jobben eller ikke. En sterk anbefaling fra riktig referanse kan overbevise den potensielle arbeidsgiveren om at du er den rette personen for jobben, mens en negativ referanse kan slå deg ut av listen over nyansatte. Her er noen av tingene du bør vurdere når du velger de beste referansene for en jobb:

1. Spør en leder eller tidligere sjef

Den nærmeste tidligere sjefen eller lederen ville være den beste personen til å fungere som referanse for en ny jobb. De kan anbefale arbeidet ditt basert på dine prestasjoner og forholdet til andre teammedlemmer. Det anbefales imidlertid å liste ledere eller sjefer som du hadde gode forhold med og er villige til å bli kontaktet når som helst når det er nødvendig. Noen kandidater kan være nølende med å oppgi sine nåværende sjefer som referanser, siden det kan ødelegge deres nåværende stilling hvis de ikke lykkes med å sikre den nye jobben. I så fall, gå med en tidligere arbeidsgiver.

2. Be kollegene dine stå inne for deg

Bortsett fra tidligere sjefer, kan du også be kollegaene og arbeidskameratene du jobbet med i de samme avdelingene eller rollene om å bekrefte dine kvalifikasjoner for jobben. Kollegene dine må ha sett deg utføre dine rutinemessige oppgaver i jobben din for å vite hva slags ferdigheter og evner du har, og som kreves i den nye jobben du søker om.

3. Vet hva referansene dine vil si om dine arbeidskvaliteter

Når du velger de profesjonelle referansene for å gå god for deg, er det siste du ønsker å få en negativ referanse og til slutt miste jobbmuligheten. Før du lister opp referansene, ber du dem skrive et kort anbefalingsbrev på forhånd før du sender navn og kontaktinformasjon til den potensielle arbeidsgiveren. Pre-screening av referansene gir deg en oversikt over hva referansene sannsynligvis vil snakke om når den kontaktes av den potensielle arbeidsgiveren.

Hvordan gi profesjonelle referanser til arbeidsgivere

Når en potensiell arbeidsgiver ber deg om å gi en liste over profesjonelle referanser for å garantere dine kvalifikasjoner, er det noen av trinnene du kan ta:

1. Be om tillatelse

Sørg for å informere og be om tillatelse fra personen du vil oppgi som profesjonell referanse før du gir ut kontaktinformasjonen. Det hjelper dem å vite å forvente å bli kontaktet i fremtiden, slik at de kan forberede seg på hva de skal si når de blir bedt om det.

2. Lag en liste med referanser

Gi en liste over referanser i søknadsdokumentene som skal deles med den potensielle arbeidsgiveren. Under hver referanse, inkluder personens navn, stillingstittel, firma, e-postadresse, e-postadresse og telefonnummer. Ta også med informasjon om forholdet ditt til referansen.

3. Hold referansene oppdatert

Informer referansene om fremdriften i rekrutteringsprosessen slik at de vet når de blir kontaktet. Det holder dem forberedt på å gi en detaljert anbefaling om arbeidskvaliteter, stil og arbeidsmoral.

Egenskapene til en god profesjonell referanse

Når du velger hvem du vil oppgi i referanselisten din, bør du sørge for at personen oppfyller følgende egenskaper:

1. Kjenner dine styrker og evner

Velg en referanse du har jobbet med i samme rolle til den du har søkt, og de vil kunne snakke om dine spesifikke styrker og evner som den nye arbeidsgiveren leter etter. Når du for eksempel søker om en markedsstilling, er den tidligere markedssjefen bedre i stand til å vitne om markedsføringsaktivitetene. 5 P's of Marketing. posisjonere en virksomhet strategisk. De 5 P-ene dine har deltatt i og ferdighetene du har oppnådd.

2. Vil snakke godt om deg

Noen arbeidssøkere gjør feilen ved å anta at hver tidligere leder vil snakke positivt om dem. Før du oppgir en tidligere sjef som referanse, må du først kjenne deres mening om deg for å vite om de er de rette personene til å oppgi som profesjonelle referanser.

3. Jobbet nylig sammen med deg

Dine siste veiledere, ledere og kolleger har større sjanse for å huske prestasjonene dine på jobben sammenlignet med de du jobbet med for lenge siden. Tidligere kolleger som du ikke har hatt kontakt med på lenge, har kanskje glemt dine prestasjoner og evner. Det er bedre å ikke oppgi dem som referanser hvis du nylig har koblet til nye kolleger.

Flere ressurser

Takk for at du leser Finance-guiden til profesjonelle referanser. Finance er den offisielle leverandøren av den globale Financial Modelling & Valuation Analyst (FMVA) ™ FMVA®-sertifisering. Bli med på 350 600 studenter som jobber for selskaper som Amazon, JP Morgan og Ferrari-sertifiseringsprogram, designet for å hjelpe alle med å bli en finansanalytiker i verdensklasse . For å fortsette karrieren din, vil tilleggsressursene nedenfor være nyttige:

  • Bedriftsutvikling Bedriftsutvikling Bedriftsutvikling er gruppen i et selskap som er ansvarlig for strategiske beslutninger for å vokse og omstrukturere sin virksomhet, etablere strategiske partnerskap, engasjere seg i fusjoner og oppkjøp (M&A) og / eller oppnå organisatorisk fortreffelighet. Corp Dev forfølger også muligheter som utnytter verdien av selskapets forretningsplattform.
  • Key Performance Indicators (KPI) Key Performance Indicators (KPIs) Key Performance Indicators (KPIs) Key performance Indicators (KPIs) Key Performance Indicators (KPIs) er beregninger som brukes til periodisk å spore og evaluere ytelsen til en organisasjon for å nå spesifikke mål. De brukes også til å måle den samlede ytelsen til et selskap
  • Mellommenneskelige ferdigheter mellommenneskelige ferdigheter mellommenneskelige ferdigheter er ferdighetene som kreves for å effektivt kommunisere, samhandle og arbeide med enkeltpersoner og grupper. De med gode mellommenneskelige ferdigheter er sterke verbale og ikke-verbale kommunikatorer og blir ofte ansett for å være "gode med mennesker".
  • Ledertrekk Ledertrekk Ledelsesegenskaper refererer til personlige egenskaper som definerer effektive ledere. Ledelse refererer til evnen til et individ eller en organisasjon til å veilede enkeltpersoner, team eller organisasjoner mot oppfyllelse av mål og mål. Ledelse spiller en viktig funksjon i ledelsen

Siste innlegg