DCF-modellmal - Last ned gratis Excel-mal

Denne DCF-modellmalen gir deg et grunnlag for å bygge din egen rabatterte kontantstrømmodell med forskjellige forutsetninger.

Nedenfor er en forhåndsvisning av DCF-modellmalen:

Skjermbilde av DCF-modellmal

Last ned gratis malen

Skriv inn navn og e-post i skjemaet nedenfor og last ned gratis malen nå!

DCF trinn 1 - Bygg en prognose

Det første trinnet i DCF-modellprosessen er å lage en prognose for de tre regnskapene, basert på forutsetninger om hvordan virksomheten vil prestere i fremtiden. I gjennomsnitt går denne prognosen vanligvis ut omtrent 5 år. Prognosen må bygge opp til frihåndsfri kontantstrøm Unlevered Free Cash Flow Unlevered Free Cash Flow er et teoretisk kontantstrømstall for en virksomhet, forutsatt at selskapet er helt gjeldfritt uten rentekostnader. (fri kontantstrøm til firmaet eller FCFF).

DCF trinn 2 - Beregn terminalverdien

Vi fortsetter å gå gjennom trinnene i DCF-modellen med å beregne terminalverdien. Kunnskapsfinansiering selvstudier er en fin måte å forbedre teknisk kunnskap om økonomi, regnskap, finansiell modellering, verdsettelse, handel, økonomi og mer. . Det er to tilnærminger for å beregne en terminalverdi: evig vekstrate Perpetuity Perpetuity er en kontantstrømbetaling som fortsetter på ubestemt tid. Et eksempel på en evighet er Storbritannias statsobligasjon kalt Consol. Selv om den totale og avslutte flere.

DCF Trinn 3 - Diskonter kontantstrømmene for å få nåverdien

I trinn 3 i denne DCF går det gjennom å redusere prognoseperioden (fra trinn 1) og terminalverdien (fra trinn 2) tilbake til nåverdien ved hjelp av en diskonteringsrente. Diskonteringsrenten er nesten alltid lik selskapets vektede gjennomsnittlige kapitalkostnad (WACC) WACC WACC er et foretaks vektede gjennomsnittlige kapitalkostnad og representerer dets blandede kapitalkostnader inkludert egenkapital og gjeld. WACC-formelen er = (E / V x Re) + ((D / V x Rd) x (1-T)). Denne guiden vil gi en oversikt over hva den er, hvorfor den brukes, hvordan den skal beregnes, og gir også en nedlastbar WACC-kalkulator.

Den beste måten å beregne nåverdien i Excel er med XNPV-funksjonen, som kan gjøre rede for ujevnt fordelte kontantstrømmer (som er veldig vanlige).

Flere gratis maler

For flere ressurser, sjekk ut vårt bibliotek for forretningsmaler for å laste ned mange gratis Excel-modellering, PowerPoint-presentasjoner og Word-dokumentmaler.

  • Excel-modelleringsmaler Excel- og økonomiske modellmaler Last ned gratis finansielle modellmaler - Finans regnearkbibliotek inneholder en finansiell modellmal med tre uttalelser, DCF-modell, gjeldsplan, avskrivningsplan, kapitalutgifter, renter, budsjetter, utgifter, prognoser, diagrammer, grafer, tidsplaner , verdivurdering, sammenlignbar bedriftsanalyse, flere Excel-maler
  • PowerPoint-presentasjonsmaler
  • Maler for transaksjonsdokumenter Gratis forretningsmaler du kan bruke i ditt personlige eller profesjonelle liv. Maler inkluderer Excel, Word og PowerPoint. Disse kan brukes til transaksjoner, juridisk, økonomisk modellering, økonomisk analyse, forretningsplanlegging og forretningsanalyse.
  • NY Template Marketplace NY Template Marketplace Finance har skapt en ny plattform med skreddersydde forretningsmaler for finansanalytikere over hele verden. Ta en titt på Finance Marketplace og ta din

Siste innlegg