Hvordan gruppere i Excel - Bruk Excel-gruppefunksjon (skjul aldri celler)

Å gruppere rader og kolonner i Excel er avgjørende for å bygge og opprettholde en velorganisert og velstrukturert finansmodell Typer av økonomiske modeller De vanligste typene økonomiske modeller inkluderer: 3 uttalelsesmodell, DCF-modell, M & A-modell, LBO-modell, budsjettmodell . Oppdag de 10 beste typene. Bruke Excel-gruppefunksjonen Funksjoner Liste over de viktigste Excel-funksjonene for finansanalytikere. Dette juksearket dekker 100-tallet med funksjoner som er viktig å vite som en Excel-analytiker, er den beste fremgangsmåten når det gjelder å holde seg organisert, da du aldri skal skjule celler i Excel. Denne guiden viser deg hvordan du grupperer i Excel med trinnvise instruksjoner, eksempler og skjermbilder.

Eksempel på hvordan du grupperer i Excel

Excel Group Funksjon

Excel-gruppefunksjonen er en av de beste hemmelighetene en finansanalytiker i verdensklasse bruker for å gjøre arbeidet deres ekstremt organisert og lett å forstå for andre brukere av regnearket.

Grunner til å bruke Excel Group-funksjonen:

 • For å enkelt utvide og trekke sammen deler av et regneark
 • For å minimere tidsplaner eller sideberegninger som andre brukere kanskje ikke trenger
 • For å holde informasjonen organisert
 • Som en erstatning for å lage nye ark (faner)
 • Som et overlegen alternativ til å skjule celler

Funksjonen finnes i Data-delen av båndet , deretter Group.

Eksempel på hvordan du grupperer i Excel

La oss se på en enkel øvelse for å se hvordan den fungerer. Anta at vi har en tidsplan i et regneark som blir ganske lang, og vi vil redusere mengden detaljer som vises. Skjermbildene nedenfor viser deg hvordan du korrekt implementerer gruppering i Excel.

Her er trinnene du skal følge for å gruppere rader:

 1. Velg radene du vil legge til gruppering i (hele rader, ikke bare individuelle celler)
 2. Gå til Data Ribbon
 3. Velg Gruppe
 4. Velg Gruppe igjen

Fremgangsmåte for å bruke Excel Group-funksjonen

Du kan gjenta trinnene ovenfor så mange ganger du vil, og du kan også bruke den til kolonner også.

Når du er ferdig, kan du trykke “-” knappene i margen for å skjule radene eller kolonnene.

Hvis du vil utvide dem igjen, trykker du på “+” knappene i margen, som vist på skjermbildet nedenfor.

Det er også en "1" -knapp øverst i venstre hjørne for å skjule alle gruppene, og en "2" -knapp for å utvide alle gruppene.

Grupper er det beste alternativet for å skjule celler i Excel

Hvorfor du aldri skal skjule celler i Excel

Selv om mange mennesker gjør det, bør du aldri skjule celler i Excel (eller regneark for den saks skyld). Årsaken er at Excel ikke gjør det klart for brukeren av regnearket at celler har blitt skjult, og dermed kan de gå ubemerket hen.

Den eneste måten å se at celler er skjult, er å legge merke til at radnummeret eller kolonnetallet plutselig hopper (f.eks. Fra rad 25 til rad 167).

Siden andre brukere av regnearket kanskje ikke legger merke til dette (og du kan glemme deg selv), bør du aldri skjule celler i Excel.

Last ned Excel Group Mal

Du kan laste ned malen gratis hvis du ønsker å bruke den som et eksempel eller utgangspunkt for hvordan du grupperer i Excel og bruker den på ditt eget arbeid og økonomiske analyser.

Tilleggsressurser

Finance er den offisielle globale leverandøren av Financial Modelling and Valuation Analyst (FMVA) ™ FMVA®-sertifisering Bli med på 350 600+ studenter som jobber for selskaper som Amazon, JP Morgan og Ferrari-betegnelse, et ledende sertifiseringsprogram for finansanalytikere. For å fortsette å lære og fremme karrieren din, vil disse ekstra økonomiressursene være nyttige:

 • Liste over 300+ Excel-funksjoner Funksjoner Liste over de viktigste Excel-funksjonene for finansanalytikere. Dette juksearket dekker hundrevis av funksjoner som er kritiske å kjenne som en Excel-analytiker
 • Tastatursnarveier Excel Snarveier PC Mac Excel Snarveier - Liste over de viktigste og vanligste MS Excel-snarveiene for PC- og Mac-brukere, økonomi, regnskapsyrker. Tastatursnarveier gir deg raskere modellering og sparer tid. Lær redigering, formatering, navigering, bånd, lim inn spesial, data manipulering, formel og celle redigering, og andre mangler
 • Hva er økonomisk modellering? Hva er finansiell modellering Finansiell modellering utføres i Excel for å forutsi selskapets økonomiske resultater. Oversikt over hva som er økonomisk modellering, hvordan og hvorfor bygge en modell.
 • Finansielle modelleringskurs

Siste innlegg