Moms avkalkulator - Formel for å få pris før skatt fra totalpris

En avkalkulator for omsetningsavgift vil fortelle deg prisen for en vare eller tjeneste før skatt når totalprisen og skattesatsen er kjent.

Du kan laste ned vår gratis Excel-mal for å bestemme prisen før skatt.

Hvordan mva-avkalkulatoren fungerer

Excel-mva-avkalkulatoren fungerer ved å bruke en formel som tar følgende trinn:

Trinn 1: Ta totalprisen og del den med en pluss skattesatsen

Trinn 2: multipliser resultatet fra trinn ett med skattesatsen for å få dollar av skatt

Trinn 3: Trekk dollar av skatt fra trinn 2 fra totalprisen

Moms avkalkulator skjermbilde

Last ned gratis mva for avgiftsberegning

Skriv inn navn og e-post i skjemaet nedenfor og last ned gratis malen nå!

Prisformel før skatt som brukes av Excel-avkalkulatoren

Her er formelen for avberegning av avgiften eller fastsettelse av prisen før varen / tjenesten.

Pris før skatt = TP - [(TP / (1 + r) xr]

Hvor:

TP = Totalpris

r = Skattesats

Excel krasjkurs

Disse typer formler og funksjoner blir dekket i detalj i vårt gratis Excel-kollisjonskurs.

Excel-kurs

Flere Excel- og økonomiressurser

Takk for at du leser Finance-guiden til Excel-avgiftskalkulatoren. Hvis du vil bli en Excel-strømbruker, kan du sjekke ut våre Excel-ressurser Excel-ressurser Lær Excel online med 100-talls gratis Excel-veiledninger, ressurser, guider og jukseark! Finansressursene er den beste måten å lære Excel på dine egne vilkår. å lære alle de viktigste funksjonene, formlene, snarveiene, tipsene og triksene.

  • Gjeldsplan Gjeldsplan En gjeldsplan legger opp all gjeld en virksomhet har i en tidsplan basert på løpetid og rentesats. I økonomisk modellering flyter rentekostnadene
  • Liste over Excel-formler Excel-formler Cheat Sheet Finance's Excel-formler jukseark gir deg alle de viktigste formlene for å utføre økonomisk analyse og modellering i Excel-regneark. Hvis du vil bli en mester i Excel-analyse og ekspert på å bygge økonomiske modeller, har du kommet til rett sted.
  • Excel-maler Maler Gratis bedriftsmaler du kan bruke i ditt personlige eller profesjonelle liv. Maler inkluderer Excel, Word og PowerPoint. Disse kan brukes til transaksjoner, juridisk, økonomisk modellering, økonomisk analyse, forretningsplanlegging og forretningsanalyse.
  • Finans karriere ressurser Karriere Søk Finans karriere ressurs bibliotek. Vi har samlet de viktigste karriereressursene for enhver jobb innen bedriftsøkonomi. Fra prep til intervju til CV og stillingsbeskrivelser, vi har dekket deg for å få drømmejobben din. Utforsk guider, maler og et bredt utvalg av gratis ressurser og verktøy
  • Finansielle modelleringskurs

Siste innlegg