SUMIFS Funksjon i Excel - Formel, eksempler, hvordan du bruker SUMIFS

Vi vet alle at SUMIF-funksjonen lar oss oppsummere dataene gitt basert på tilknyttede kriterier innenfor de samme dataene. SUMIFs-funksjonen i Excel tillater imidlertid å bruke flere kriterier.

Formel brukt til SUMIFS-funksjonen i Excel

“SUMIFS (sum_range, criteria_range1, criteria1, [criteria_range2, criteria2, criteria_range3, criteria3,… criteria_range_n, criteria_n])”

Hvor:

Sum_range = Celler å legge til

Criteria_range1 = Område av celler som vi vil bruke kriterier1 mot

Kriterier1 = Brukes til å bestemme hvilke celler som skal legges til. Kriterier1 brukes mot kriteriene_område1.

Criteria_range2, criteria2,… = Tilleggsområdene sammen med tilhørende kriterier.

SUMIFS-funksjonen i Excel lar oss legge inn opptil 127 rekkevidde / kriteriepar for denne formelen. Huske:

 • SUMIFS returnerer en numerisk verdi.
 • Rader og kolonner skal være de samme i argumentet kriterieområde og sumfartsargument.

La oss ta et eksempel for å forstå det. Anta at vi bruker data om blomster og deres kostnad per dusin for forskjellige regioner. Hvis jeg trenger å finne ut den totale kostnaden for nelliker for Sør-regionen, kan jeg gjøre det på følgende måte:

SUMIFS Funksjon i Excel

På samme måte, hvis jeg ønsker å finne ut de totale kostnadene for påskeliljer for Nord-regionen, kan jeg bruke samme formel.

SUMIFS Funksjon - Nord

Anta at jeg ønsker å finne ut den totale kostnaden for blomster for øst-regionen, formelen som skal brukes vil være:

SUMIFS Funksjon - Øst

SUMIFS-funksjonen kan bruke sammenligningsoperatorer som '=', '>', '<'. Hvis vi ønsker å bruke disse operatørene, kan vi bruke dem til et faktisk sumområde eller et hvilket som helst av kriterieområdene. Vi kan også lage sammenligningsoperatører ved å bruke dem:

 • '<=' (mindre enn eller lik)
 • '> =' (større enn eller lik)
 • '' (mindre enn eller større enn / ikke lik)

La oss ta et eksempel for å forstå dette i detalj.

Ved å bruke salgstallene per region for forskjellige selgere, ønsker jeg å finne ut av:

 1. Salg av Nord-regionen større enn 100
 2. Salg større enn 500

Jeg kan bruke de ovennevnte operatørene som følger:

Salg av Nord-regionen større enn 100

SUMIFS-funksjon - Nord over 100

Salg større enn 500

SUMIFS-funksjon - Nord over 500

For å lære mer, start vårt gratis Excel-kollisjonskurs nå!

Bruk av jokertegn

Jokertegn som '*' og '?' kan brukes innenfor kriterieargumentet når du bruker SUMIFS-funksjonen. Å bruke disse jokertegnene vil hjelpe oss med å finne treff som er like, men ikke nøyaktige.

Asterisk (*) - Den samsvarer med hvilken som helst sekvens av tegn. Den kan brukes etter, før eller omgivende kriterier for å tillate delvis søkekriterier å bli brukt.

Hvis jeg for eksempel bruker følgende kriterier i SUMIFS-funksjonen:

 • N * - Det innebærer alle celler i området som starter med N
 • * N - Det innebærer at alle celler i området som slutter med N
 • * N * - Celler som inneholder N

Spørsmålstegn (?) - Det samsvarer med et enkelt tegn. Anta at jeg bruker N? R som kriterier. Her “?” tar plassen til en enkelt karakter. N? R vil matche med North, Nor osv. Imidlertid vil det ikke ta hensyn til Navn.

Hva om de gitte dataene inneholder en stjerne eller et faktisk spørsmålstegn?

I dette tilfellet kan vi bruke “tilde (~)”. Vi må skrive “~” foran spørsmålstegnet i det scenariet.

Bruke navngitte områder med SUMIFS-funksjonen

Navngitt område er det beskrivende navnet på en samling celler eller område i et regneark. Vi kan bruke navngitte områder mens vi bruker SUMIFS-funksjonen.

For å lære mer, start vårt gratis Excel-kollisjonskurs nå!

SUMIF vs. SUMIFS

 • Når du bruker SUMIF, kan vi bare evaluere en tilstand, mens forskjellige kriterier kan vurderes under SUMIFS-formelen. Dette er den primære forskjellen mellom de to Excel-funksjonene.
 • SUMIFS er tilgjengelig fra MS Excel 2007.
 • SUMIF-funksjonen kan bare brukes til å legge til et enkelt kontinuerlig område basert på et enkelt spesifisert område med et enkelt kriterium, mens SUMIFS kan brukes over flere kontinuerlige områder.

Gratis Excel-kurs

Ikke glem å sjekke ut Finance's Free Excel Crash Course for å lære mer om funksjoner og utvikle dine generelle Excel-ferdigheter. Bli en vellykket finansanalytiker ved å lære å lage sofistikert økonomisk analyse og økonomisk modellering.

gratis kurs for snarveier i Excel

Tilleggsressurser

Takk for at du leser Finance-guiden til viktige Excel-funksjoner! Ved å ta deg tid til å lære og mestre disse funksjonene, vil du øke hastigheten på din økonomiske analyse betydelig. For å lære mer, sjekk ut disse ekstra økonomiressursene:

 • Excel-funksjoner for økonomi Excel for økonomi Denne Excel for finans-guiden lærer de 10 beste formlene og funksjonene du må vite for å være en god finansanalytiker i Excel. Denne guiden har eksempler, skjermbilder og trinnvise instruksjoner. Til slutt laster du ned den gratis Excel-malen som inkluderer alle økonomifunksjonene dekket i opplæringen
 • Avansert Excel Formel Course
 • Avanserte Excel-formler du må vite Avanserte Excel-formler må vite Disse avanserte Excel-formlene er avgjørende for å kjenne og vil ta dine økonomiske analyseferdigheter til neste nivå. Avanserte Excel-funksjoner du må vite. Lær de 10 beste Excel-formlene hver finansanalytiker i verdensklasse bruker regelmessig. Disse ferdighetene vil forbedre regnearkarbeidet ditt i enhver karriere
 • Excel-snarveier for PC og Mac Excel-snarveier PC Mac Excel-snarveier - Liste over de viktigste og vanligste MS Excel-snarveiene for PC- og Mac-brukere, økonomi, regnskapsyrker. Tastatursnarveier gir deg raskere modellering og sparer tid. Lær redigering, formatering, navigering, bånd, lim inn spesial, data manipulering, formel og celle redigering, og andre mangler

Siste innlegg