IFRS - Hva er IFRS-standardene i regnskap

IFRS-standarder er International Financial Reporting Standards (IFRS) som består av et sett med regnskapsregler som bestemmer hvordan transaksjoner og andre regnskapshendelser skal rapporteres i regnskapet. De er designet for å opprettholde troverdighet og åpenhet i finansverdenen, noe som gjør det mulig for investorer og forretningsdrivende å ta informerte økonomiske beslutninger.

IFRS-standarder er utstedt og vedlikeholdt av International Accounting Standards Board og ble opprettet for å etablere et felles språk slik at regnskap enkelt kan tolkes fra selskap til selskap og land til land.

IFRS-standarder

IFRS er standarden i over 100 land, inkludert EU og mange deler av Asia og Sør-Amerika. USA har imidlertid ennå ikke vedtatt dem, og SEC bestemmer fortsatt om de skal bevege seg mot dem som den offisielle regnskapsstandarden.

Liste over IFRS-standarder

Nedenfor er en liste over IFRS-standarder fra //www.ifrs.org/issued-standards/list-of-standards/

IFRS # IFRS-standard
1 Første gangs vedtakelse av internasjonale finansrapporteringsstandarder
2 Aksjebasert betaling
3 Bedriftskombinasjoner
4 Forsikringskontrakter
5 Anleggsmidler holdt for salg og avviklet virksomhet
6 Leting etter og evaluering av mineralressurser
7 Finansielle instrumenter: opplysninger
8 Driftssegmenter
9 Finansielle virkemidler
10 Konsernregnskap
11 Felles ordninger
12 Informasjon om interesser i andre enheter
1. 3 Måling av virkelig verdi
14 Regulatoriske utsettelseskontoer
15 Inntekter fra kontrakter med kunder
16 Leieavtaler
17 Forsikringskontrakter

IFRS vs. US GAAP

Den største forskjellen mellom US GAAP (Generally Accepted Accounting Principles) og IFRS er at IFRS er prinsippbasert mens GAAP er regelbasert. Regelbaserte rammer er mer stive og gir mindre rom for tolkning, mens et prinsippbasert rammeverk gir mer fleksibilitet.

Det er fordeler og ulemper ved begge tilnærmingene, avhengig av hvordan de brukes. For eksempel kan bruk av en standard som passer innenfor en "regel", men som tydeligvis ikke representerer prinsippet bak standarden, være en ulempe med GAAP. Omvendt er det å ta en altfor liberal fortolkning av standarder en potensiell ulempe med IFRS.

Regnskapskarrierer

Hvis du leter etter en karriere innen regnskap, bør du utforske Karriereoversikten vår for å sammenligne de forskjellige rollene i regnskapsbransjen Regnskap. Regnskapsbyråer består av regnskapsførere hvis jobb er å betjene virksomhet, enkeltpersoner, myndigheter og ideelle organisasjoner ved å utarbeide regnskap, skatter,

Andre nyttige ressurser inkluderer vår guide for regnskapsintervju Regnskapsintervju Spørsmål og svar om regnskapsintervju. Denne listen inneholder de vanligste intervjuspørsmålene som brukes til å ansette for regnskapsjobber. Noen er vanskeligere enn de ser ut til å begynne med! Denne veiledningen dekker spørsmål om resultatregnskap, balanse, kontantstrømoppstilling, budsjettering, prognoser og regnskapsprinsipper og en enorm database med tekniske artikler Corporate Finance Resources Gratis ressurser for å fremme din karriere innen bedriftsøkonomi. Finance ressursbibliotek inkluderer Excel maler, intervju prep, teknisk kunnskap, modellering,.

Sjekk ut våre gratis regnskapskurs her.

Tilleggsressurser

Takk for at du leser finansguiden til regnskapsstandarder. For å fortsette å lære og utvikle din karriere som finansanalytiker, vil disse ekstra økonomiressursene være nyttige:

  • Bli en finansanalytiker Guide til å bli en finansanalytiker Hvordan bli en finansanalytiker. Følg Finance-guiden om nettverk, CV, intervjuer, økonomiske modelleringsferdigheter og mer. Vi har hjulpet tusenvis av mennesker med å bli finansanalytikere gjennom årene og vet nøyaktig hva som skal til.
  • Gratis krasjkurs i Excel
  • Hva er økonomisk modellering? Hva er finansiell modellering Finansiell modellering utføres i Excel for å forutsi selskapets økonomiske resultater. Oversikt over hva som er økonomisk modellering, hvordan og hvorfor bygge en modell.
  • Beste praksis for økonomisk modellering Finansiell modellering Denne artikkelen er å gi leserne informasjon om beste praksis for økonomisk modellering og en enkel å følge, trinnvis guide for å bygge en finansiell modell.

Siste innlegg