Språkferdighetsnivåer - Oversikt over 0-5 nivåer, eksempler

For alle som følger en karriere innen bedriftsøkonomi, kan det være viktig å inkludere språknivået ditt i CV og jobbsøknad. Det er fem språkferdighetsnivåer, og mange arbeidsgivere krever minst nivå tre, som egentlig er et profesjonelt (funksjonelt) arbeidsnivå. Denne guiden vil diskutere de fem nivåene mer detaljert for å sikre at du har den rette som er oppført på CV-en.

Nivåer av språkferdigheter

0-5 Språkferdighetsnivåer

Nedenfor er språknivåene du kan velge mellom for ditt CV. De er basert på Inter-agency Language Round-table (ILR) skala som er satt av US Foreign Service Institute.

0 - Ingen ferdigheter

På dette laveste nivået er det i utgangspunktet ingen kunnskap om språket. Personen kan noen ord, men kan ikke danne setninger eller føre noen form for samtale.

Uttrykt som: “Ingen engelsk” (eksempel)

1 - Elementær ferdighet

På dette språkferdighetsnivået kan en person danne grunnleggende setninger, inkludert å stille og svare på enkle spørsmål. Dette er egentlig utgangspunktet for språkferdighetsnivåene. Dette nivået gjenspeiler noen som reiser til et nytt land og som nettopp har begynt å studere et språk.

Uttrykt som: “Elementær spansk”

2 - Begrenset arbeidsferdighet

Noen på dette nivået kan håndtere grunnleggende arbeidskommandoer og sosiale setninger. De kan fortsette begrensede uformelle samtaler på kontoret og diskutere deres personlige liv. Noen på dette nivået trenger fortsatt hjelp til mer omfattende samtaler på språket. De kan bare operere uavhengig i grunnleggende samtaler.

Uttrykt som: “Begrenset arbeidsengelsk”

3 - Profesjonell arbeidsferdighet

Noen på dette språkkunnskapsnivået kan gi bidrag til kontormøter, ha samtaler med klienter og utføre de fleste arbeidsfunksjoner som de har bedt om. En person på nivå 3 kan snakke med normal hastighet på språket og har et ganske omfattende ordforråd. De har sannsynligvis fortsatt en aksent på dette nivået og trenger sannsynligvis hjelp til å forstå subtil og nyansert formulering. Noen arbeidsgivere anser dette nivået eller høyere som i utgangspunktet akseptabelt, avhengig av den spesifikke jobben.

Uttrykt som: “Professional Working Spanish”

4 - Full profesjonell ferdighet

Full profesjonell flyt er ønsket av de fleste arbeidsgivere. Noen på dette nivået kan ha avanserte diskusjoner om et bredt spekter av emner om privatliv, aktuelle hendelser og tekniske emner som forretning og økonomi. Mennesker på dette nivået kan fremdeles ha en mindre aksent og kan av og til feilsøke eller gjøre mindre feil. Ordforrådet deres er omfattende, og de kan enkelt fortsette samtaler. De fleste arbeidsgivere anser nivå 4 eller høyere som akseptabelt.

Uttrykt som: “Full Professional Spanish”

5 - Innfødt / tospråklig ferdighet

Noen på dette språkkunnskapsnivået ble enten oppdratt til å snakke språket som morsmål eller har snakket det så lenge at de er helt flytende. De har liten eller ingen aksent.

Uttrykt som: ”Native English” eller “Tospråklig engelsk og spansk”

Språkferdighetsnivåer gjenopptas

La oss se på hvordan du kan oppgi språkferdighetsnivåer på CV-en. De er vanligvis oppført nederst i CV-en, under en kategori som "Ferdigheter" eller "Tilleggsinformasjon". Du bør oppgi ferdighetsnivået ditt i kortformene vist ovenfor som "formulert som". Du kan også inkludere en litt mer detaljert forklaring av nivået. For eksempel kan du indikere flytnivået ditt som "Full Professional French - Nivå 4 - Kan enkelt snakke på fransk om enten forretnings- eller personlige emner, inkludert tekniske diskusjoner om bedriftsøkonomi".

Nedenfor er et eksempel på hvordan det ser ut å inkludere språkferdighetsnivåer på CV-en din.

Eksempler på språkferdighetsnivåerFortsett mal for investeringsbankvirksomhet. Lær hvordan du skriver et CV for investeringsbank (Analyst eller Associate) med Finance gratis guide og CV-mal. IB-CV er unikt. Det er viktig å skreddersy CV-en din til bransjestandarden for å unngå å bli umiddelbart slettet

Last ned gratis CV-mal Investment Banking CV CV-mal for CV. Lær hvordan du skriver et CV for investeringsbank (Analyst eller Associate) med Finance gratis guide og CV-mal. IB-CV er unikt. Det er viktig å skreddersy CV-en din til bransjestandarden for å unngå å bli umiddelbart slettet.

Tilleggsressurser

Takk for at du leser Finance-guiden til språkferdigheter. For å skille deg fra konkurransen, registrer deg i Finance's Financial Modelling and Valuation Analyst (FMVA) TM -program FMVA®-sertifisering Bli med på 350 600 studenter som jobber for selskaper som Amazon, JP Morgan og Ferrari og få de ferdighetene arbeidsgivere ser etter i økonomien. ansetter.

For å utvide din kunnskap og bygge CV, vil disse artiklene være nyttige:

  • GPA på CV GPA på CV I økonomi, hvis gjennomsnittlig karakter (GPA) er 3,5 eller høyere, bør du ta det med i CV-en ellers, la den være utenfor. Hvis hoved GPA er høyere enn total GPA, bør du også inkludere det (eller i stedet for total GPA).
  • Dekanlisten på CV Dekanlisten på CV Dekanlisten på CV bør inkluderes ved siden av karakteren din (GPA). Det er noen debatt om det skal inkluderes eller ikke. Noen fagpersoner anser det for overflødig, unødvendig CV-polstring. Denne guiden viser deg hvordan du kan sette dekanlisten på ditt CV
  • Kompensasjonslønn Veiledninger Kompensasjon Kompensasjons- og lønnsguider for jobber innen bedriftsfinansiering, investeringsbank, aksjeforskning, FP&A, regnskap, kommersiell bank, FMVA-kandidater,
  • Gratis økonomikurs

Siste innlegg

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found