Hva kan jeg gjøre etter B.Com? - Veiledning til de beste mulighetene

Et av de vanligste spørsmålene vi får fra økonomistudenter før de begynner er - "Hva kan jeg gjøre etter B.Com (bachelor of commerce degee)?" De kommer ofte til oss og føler oss litt forvirret om hva vi skal gjøre videre.

På den ene siden har de jobbet hardt og investert mye penger i å tjene B.Com. På den annen side, for mange karriereveier, er ikke B.Com ikke nok, og mer trening, utdanning eller til og med en betegnelse er nødvendig.

Denne guiden er designet for å hjelpe deg med å navigere i forvirring og finne stien som passer for deg.

hva kan jeg gjøre etter b.com

De 10 beste tingene du kan gjøre etter B.Com:

# 1 Få arbeidserfaring i en bank

Dette alternativet skal være øverst på listen. Banks Banking (Sell-Side) Careers Bankene, også kjent som Dealers eller samlet som Sell-Side, tilbyr et bredt spekter av roller som investeringsbank, aksjeforskning, salg og handel er en av de største arbeidsgiverne i sektoren for finansielle tjenester og de liker å ansette studenter som nettopp har uteksaminert en B.Com-grad.

Klikk her for å se en liste over de 100 beste bankene i verden. Bedriftslister over hovedaktørene innen bedriftsfinansiering. Vi har lister over de viktigste finansselskapene, bankene, institusjonene, regnskapsbyråene og selskapene i bransjen. Bla gjennom disse guidene for å forberede deg på en karriere innen finansielle tjenester og start nettverk i dag for å få fart på karrieren din og begynne å planlegge din tilnærming. Sørg for å delta på rekrutteringsarrangementer på campus hvis du fortsatt er student, eller start nettverk med alumni hvis du allerede har uteksaminert.

De beste alternativene for karrierer i banker for noen med B.Com inkluderer:

 • Investeringsbank Investeringsbank Karrierevei Investeringsbank karriereveiledning - planlegg din IB karrierevei. Lær om lønn til investeringsbank, hvordan bli ansatt og hva du skal gjøre etter en karriere i IB. Investeringsbankdivisjonen (IBD) hjelper myndigheter, selskaper og institusjoner med å skaffe kapital og fullføre fusjoner og oppkjøp (M&A).
 • Aksjeforskning Aksjeforskningsanalytiker En aksjeforskningsanalytiker gir forskningsdekning av offentlige selskaper og distribuerer forskningen til klienter. Vi dekker analytikerlønn, stillingsbeskrivelse, inngangspunkter i bransjen og mulige karriereveier.
 • Salg og handel Karriereprofil Salg og handel Salgs- og handelsdivisjonen (S&T) til en investeringsbank hjelper aksjefond, hedgefond, pensjonsfond osv. Med å legge til rette for aksjetransaksjoner (kjøp / salg). En karriere innen salg og handel kan være ekstremt anstrengende med et veldig fartsfylt miljø. Konkurransen om stillinger er intens, kompensasjonen kan være veldig høy,
 • Kommersiell bankvirksomhet Kommersiell bank karriereprofil En karrierevei for kommersiell bankvirksomhet gir kunder kredittprodukter som for eksempel lån, revolverende kredittlinjer, syndikerte fasiliteter, kontanthåndteringstjenester og andre produkter med fast inntekt. Som kredittanalytiker eller kontoansvarlig leverer du økonomisk rådgivning
 • Personlig bankmann Jobbbeskrivelse Personlige bankfolk tilbyr hjelp til å administrere og overvåke de økonomiske behovene til en kundes personlige bankkonto. Personal Banker Jobbbeskrivelsesdetaljer inkluderer hjelpekunder ved å åpne, administrere og optimalisere bankkontoer og andre produkter, forfølge potensielle kunder og potensielle kunder

# 2 Få arbeidserfaring hos et regnskapsfirma

Lurer fortsatt på, hva kan jeg gjøre etter B.Com? Arbeide i en stor offentlig regnskap Regnskap Offentlige regnskapsbyråer består av regnskapsførere hvis jobb er å betjene virksomhet, enkeltpersoner, myndigheter og ideelle organisasjoner ved å utarbeide regnskaper, og skattefirmaet er et flott sted å starte. De største regnskapsbyråene ansetter mange universitetsutdannede hvert år, og opplæringsprogrammene deres kan gi deg mer kunnskap, flere ferdigheter og utmerket arbeidserfaring.

De beste alternativene for karrierer i regnskapsbyråer med B.Com inkluderer:

 • Transaction advisory Transaction Advisory Career Profile Transaksjonsrådgivningstjenester (TAS) -grupper i regnskapsfirmaer hjelper organisasjoner med å evaluere og navigere i bedriftstransaksjoner, med tjenester som inkluderer forretningsmodellering, M&A og verdivurderinger. En karriere innen transaksjonsrådgivning er mye som investeringsbank
 • Due diligence Due Diligence Karriereprofil Disse gruppene utfører “økonomisk due diligence” på vegne av innkjøpere av selskaper for å analysere målbedriftenes finansregnskap og generelle økonomiske helse. En karriere i det økonomiske due diligence-teamet kan kreve lange timer når man er på en transaksjon og krever rettsmedisinsk regnskap og analyse.
 • Verdivurderinger Verdivurderinger Analyst Karriere Profil En verdsettelsesanalytiker leverer verdsettelsestjenester for offentlige og private selskaper. De fokuserer vanligvis på identifisering og verdsettelse av immaterielle eiendeler, og mer spesifikt med nedskrivning av goodwill og kjøpsprisallokering (PPA). En karriere som analytiker i verdsettelsesteamet kan kreve betydelig økonomisk modellering og analyse.

# 3 Få arbeidserfaring i et selskap

Corporation refererer til et driftsselskap som Google, Facebook, Tesla, Amazon, Salesforce, etc. Bedriftskarriere Bedriftsinformasjon Juridisk bedriftsinformasjon om Corporate Finance Institute (Finance). Denne siden inneholder viktig juridisk informasjon om økonomi, inkludert registrert adresse, skattenummer, virksomhetsnummer, stiftelsessertifikat, firmanavn, varemerker, juridisk rådgiver og regnskapsfører. kan være et utmerket treningsområde for en nylig utdannet bachelor i handel, ettersom de kan tilby et bredt spekter av arbeidserfaring og gi en god balanse mellom arbeid og privatliv.

De beste rollene for en B.Com graduae i et selskap er:

 • Finansiell planlegging og analyse FP&A FP&A Analyst Bli en FP&A Analyst i et selskap. Vi skisserer lønn, ferdigheter, personlighet og opplæring du trenger for FP&A jobber og en vellykket finanskarriere. FP&A analytikere, ledere og direktører er ansvarlige for å gi ledere den analysen og informasjonen de trenger
 • Treasury management Treasury Career Path Treasury management jobber innebærer å sikre at kontanter og økonomiske risikoer i en virksomhet blir riktig styrt og optimalisert. Hovedprioriteten er å sikre at kontanter styres for den daglige forretningsdriften, samtidig som det er utsikter til langsiktig strategi. Treasury karriereveien kan være veldig interessant og givende
 • Investor relations Investor Relations Manager En Investor Relations Manager har ansvaret for å bygge bro over kommunikasjonsgapet mellom selskapets konsernledelse og dets investorer. En Investor Relations Manager hjelper med å gi ut informasjon, håndtere henvendelser og møter, og gi tilbakemelding til ledelse, krisehåndtering, analytikermøter
 • Bedriftsutvikling Bedriftsutvikling Karrierevei Bedriftsutviklingsjobber inkluderer gjennomføring av fusjoner, oppkjøp, frasalg og kapitalinnsamling internt for et selskap. Bedriftsutvikling ("corp dev") er ansvarlig for gjennomføring av fusjoner, oppkjøp, frasalg og kapitalinnsamling internt for et selskap. Utforsk karriereveien.

# 4 Få FMVA-betegnelsen

Hvis du ikke får jobb ved ett av de ovennevnte tre valgene rett etter skoletid (eller til og med hvis du gjør det), kan det være lurt å vurdere å studere for FMVA FMVA®-sertifisering Bli med på 350 600 studenter som jobber for selskaper som Amazon, JP Morgan og Ferrari. Denne betegnelsen er sterkt fokusert på økonomisk modellering og verdsettelse, samt på andre praktiske anvendelser.

Det kan være så utfordrende at noen nyere B.Com-utdannede foretrekker å fokusere på å studere for det på heltid og etter at de er ferdig med studiet.

Karriereveier for en FMVA FMVA®-sertifisering Bli med på 350 600 studenter som jobber for selskaper som Amazon, JP Morgan og Ferrari.

 • FP&A Analyst FP&A Analyst Bli en FP&A Analyst i et selskap. Vi skisserer lønn, ferdigheter, personlighet og opplæring du trenger for FP&A jobber og en vellykket finanskarriere. FP&A analytikere, ledere og direktører er ansvarlige for å gi ledere den analysen og informasjonen de trenger
 • Research Analyst Buy Side Research Karriereprofil Jobben med buy side research hos et kapitalforvaltningsselskap genererer investeringsanbefalinger som brukes i internt forvaltede fond og porteføljer. Det er mye konkurranse om stillinger, kompensasjonen er solid, og arbeidet er ekstremt hjerne.
 • Investment Banking Analyst Er investeringsbank et godt valg for deg? Denne veiledningen vil hjelpe deg med å vurdere om investeringsbanker passer godt for deg. Investeringsbank er en spennende og innbringende karriere, men det er ikke riktig for alle. Du kan ha et ønske om å tjene over $ 100.000 i året som førsteårsanalytiker i New York City, men du må huske at investeringsbank ikke bare er høyt betalende, men en høyt innsats med høyt trykk.

# 5 Gå tilbake til skolen for din MBA

Lurer fortsatt på hva kan jeg gjøre etter B.com? Å tjene en Master of Business Administration (MBA) kan hjelpe deg med å skille deg ut i et overfylt arbeidsmarked og tjene deg respekt fra dine likemenn. En annen tilbakebetalingsplan hvis du ikke lander en jobb ved de tre første alternativene, er å forfølge utdannelsen.

For å lære mer, se vår guide: Er en MBA verdt det? Er en MBA verdt det? Hvis du tenker på å gå på handelshøyskolen, spør du kanskje, er en MBA verdt det ?. Svaret (som i alle MBA-klasser) er: "det kommer an på". Annet enn arbeidsmengden ved å gjøre en MBA, er det nesten ingen grunn til ikke å gjøre en MBA hvis sjefen din betaler for det. De kan bruke det som innflytelse mot deg og låse deg inne, men avkastningen er utrolig hvis den er gratis (tydeligvis).

Å jobbe med en MBA kan være veldig givende, men de er ofte dyre og varierer mye i kvalitet og omdømme.

# 6 Tjen en online sertifisering innen økonomisk modellering

Med det enorme skiftet i trender fra tradisjonell utdanning til online utdanning og dynamiske læringsløsninger, bør du seriøst vurdere en online økonomisk modelleringssertifisering Financial Modelling Certification Financial Modelling Certification - tjen sertifikatet ditt som Financial Modellering and Valuation Analyst (FMVA) ® for karrierer i investeringsbank, FP&A,.

De fleste elitejobber innen bedriftsfinansiering krever økonomiske modelleringsevner, men de fleste B.Com-programmene lærer det ikke.

Hvis du vil skille deg ut, kan det å ta Finance sine online kurs være en fin måte å mestre denne ferdigheten på.

De viktigste jobbene som krever økonomisk modellering er:

 • Private Equity Private Equity Karriereprofil Private equity analytikere og tilknyttede selskaper utfører lignende arbeid som i investeringsbank. Jobben inkluderer økonomisk modellering, verdsettelse, lange timer og høy lønn. Private equity (PE) er en vanlig karriereutvikling for investeringsbankfolk (IB). Analytikere i IB drømmer ofte om å "oppgradere" til kjøpesiden,
 • Investment Banking Investment Banking Career Path Investeringsbank karriereveiledning - planlegg din IB karrierevei. Lær om lønn til investeringsbank, hvordan bli ansatt og hva du skal gjøre etter en karriere i IB. Investeringsbankdivisjonen (IBD) hjelper myndigheter, selskaper og institusjoner med å skaffe kapital og fullføre fusjoner og oppkjøp (M&A).
 • Aksjeforskning Aksjeforskningsanalytiker En aksjeforskningsanalytiker gir forskningsdekning av offentlige selskaper og distribuerer forskningen til klienter. Vi dekker analytikerlønn, stillingsbeskrivelse, inngangspunkter i bransjen og mulige karriereveier.
 • Bedriftsutvikling Bedriftsutvikling Karrierevei Bedriftsutviklingsjobber inkluderer gjennomføring av fusjoner, oppkjøp, frasalg og kapitalinnsamling internt for et selskap. Bedriftsutvikling ("corp dev") er ansvarlig for gjennomføring av fusjoner, oppkjøp, frasalg og kapitalinnsamling internt for et selskap. Utforsk karriereveien.

sertifisering av økonomisk modellering Financial Modelling Certification Financial Modelling Certification - tjen sertifikatet ditt som Financial Modellering and Valuation Analyst (FMVA) ® for karrierer innen investeringsbank, FP&A,

Det grunnleggende: hva er økonomisk modellering? Hva er finansiell modellering Finansiell modellering utføres i Excel for å forutsi selskapets økonomiske resultater. Oversikt over hva som er økonomisk modellering, hvordan og hvorfor bygge en modell.

Lær mer: finansiell modelleringsguide Gratis finansiell modelleringsveiledning Denne økonomiske modelleringsveiledningen dekker Excel-tips og beste praksis om antakelser, drivere, prognoser, kobling av de tre uttalelsene, DCF-analyse, mer

# 7 Få en regnskapsbetegnelse (CPA eller CA)

Vi har allerede oppført offentlige regnskapsbyråer i spot 3, men det var for stillinger som ikke nødvendigvis krever regnskapsfører (disse stillingene kan være okkupert av finanspersoner).

Hvis du er villig til å starte i revisjonsgruppen i et offentlig regnskapsfirma, kan du tjene CPA- eller CA-betegnelsen din (avhengig av hvilket land du er i) og gå opp til å være en fullverdig regnskapsfører, eller gå videre til andre områder av firmaet.

Å bli en CPA vil gi deg gullstandarden i regnskapskunnskap, og gjøre ansettelsesevnen din mye høyere. Banker, selskaper og institusjoner elsker å ansette fagpersoner med regnskapsbetegnelser.

# 8 Endre karriereveier

Når du spurte, hva kan jeg gjøre etter B.Com, forventet du sannsynligvis ikke å høre “endre karriereveier” som et alternativ, men realiteten er at det noen ganger er det beste valget.

B.Com har gitt deg god trening og eksponering for økonomi. Nå kan du utfylle det med en annen ferdighet, som koding, ingeniørarbeid eller entreprenørskap, og flytte inn i et område som kanskje passer bedre for deg.

Det kan være vanskelig å gjøre en endring etter å ha investert så mye tid, krefter og penger i en bachelorgrad, men hold deg alltid åpen for ideen om å flytte helt inn i et annet felt.

For å se hvilken forandring som kan være best for deg, kan du utforske det interaktive karrierekartet vårt.

# 9 Bruk universitetets alumni-nettverk

Hvis forslagene våre hittil fremdeles ikke har oppfylt spørsmålet ditt om, hva kan jeg gjøre etter B.Com, kanskje denne vil: En av de største eiendelene til et B.Com-program er alumni-nettverket.

Den beste måten å få full verdi fra alumni-nettverket ditt er å snakke med karrieresenteret og be om introduksjoner til alumer som jobber i samme felt som du er interessert i å jobbe med.

Her er noen punkter for effektivt nettverk med alumner:

 • Fokuser på personer med jobber som er relevante for det du leter etter
 • Finn alum som er 3-5 år ute, siden de har erfaring, men som ikke er for eldre ennå
 • Ikke be om jobb direkte
 • Be om et informasjonsintervju, for å lære om hva de gjør og hva de liker / ikke liker med det
 • Be hver person du møter med om å presentere deg for en person til. På den måten slutter nettverksprosessen din aldri

# 10 Tilbyr å gjøre et forskningsprosjekt eller ulønnet praksis

Hvis alle de ovennevnte alternativene fremdeles lar deg lure på hva din beste karriere er, kan det være lurt å prøve å tilby et forskningsprosjekt eller gratis praksis hos et selskap du virkelig vil jobbe for.

Denne strategien fungerer spesielt godt med selskaper Bedriftsinformasjon Juridisk bedriftsinformasjon om Corporate Finance Institute (Finance). Denne siden inneholder viktig juridisk informasjon om økonomi, inkludert registrert adresse, skattenummer, virksomhetsnummer, stiftelsessertifikat, firmanavn, varemerker, juridisk rådgiver og regnskapsfører. (ikke like bra med banker Banking (Sell-Side) Karriere Bankene, også kjent som Dealers eller samlet som Sell-Side, tilbyr et bredt spekter av roller som investeringsbank, aksjeforskning, salg og handel og regnskapsbyråer) Regnskap regnskapsbyråer består av regnskapsførere hvis jobb er å betjene virksomhet, enkeltpersoner, myndigheter og ideelle organisasjoner ved å utarbeide regnskaper, skatter, ettersom de kan være mer fleksible og gründere.

Denne "foten i døren" -strategien kan være alt du trenger for å starte karrieren din i et selskap. De øverste divisjonene for en B.Com å prøve dette med er:

 • Regnskap
 • Finansiere
 • Finansiell planlegging og analyse FP&A Analyst Bli en FP&A Analyst i et selskap. Vi skisserer lønn, ferdigheter, personlighet og opplæring du trenger for FP&A jobber og en vellykket finanskarriere. FP&A analytikere, ledere og direktører er ansvarlige for å gi ledere den analysen og informasjonen de trenger

Konklusjon om hva du kan gjøre etter en B.Com

Forhåpentligvis har disse 10 ideene gitt deg noen nyttige ideer om "Hva kan jeg gjøre etter B.Com?" Hvis du følger denne guiden og våre mange flere ressurser, bør du være i god form.

Ytterligere økonomiressurser som du kanskje vil sjekke ut inkluderer alt av følgende:

 • Interaktivt karrierekart
 • Hvordan få jobb i investeringsbank Hvordan få jobb i investeringsbank? Denne guiden vil skissere hvordan du får en jobb i investeringsbank ved å bruke de tre beste taktikkene: nettverk og CV, intervjuprep og tekniske ferdigheter
 • Kompensasjonsguider Kompensasjons- og lønnsguider for jobber innen bedriftsfinansiering, investeringsbank, aksjeforskning, FP&A, regnskap, kommersiell bank, FMVA-kandidater,
 • Intervju spørsmål og svar Intervjuer Ace ditt neste intervju! Ta en titt på Finance's intervjuguider med de vanligste spørsmålene og de beste svarene for enhver stilling innen corporate finance. Intervju spørsmål og svar for økonomi, regnskap, investeringsbank, aksjeforskning, kommersiell bank, FP&A, mer! Gratis guider og øvelser for å få tak i intervjuet ditt

Siste innlegg