Eierstyring og selskapsledelse - Oversikt, prinsipper, viktighet

Eierstyring og selskapsledelse er noe helt annet enn den daglige operasjonelle ledelsesaktiviteten vedtatt av selskapets ledere. Det er et system for styring og kontroll som dikterer hvordan et styre med styret Styret er egentlig et panel av personer som er valgt til å representere aksjonærene. Hvert offentlig selskap er lovpålagt å installere et styre; ideelle organisasjoner og mange private selskaper - selv om det ikke er nødvendig - oppretter også et styre. styrer og fører tilsyn med et selskap.

Eierstyring og selskapsledelse

Sammendrag:

  • Eierstyring og selskapsledelse er et system med regler, retningslinjer og praksis som dikterer hvordan selskapets styre styrer og fører tilsyn med virksomheten til et selskap;
  • Eierstyring og selskapsledelse inkluderer prinsipper for åpenhet, ansvarlighet og sikkerhet.
  • Dårlig eierstyring og selskapsledelse fører i beste fall til at et selskap ikke når sine oppgitte mål, og kan i verste fall føre til at selskapet faller sammen og betydelig økonomisk tap for aksjonærene.

Et sentralt prinsipp for eierstyring og selskapsledelse - aksjonærens forrang

Kanskje et av de viktigste prinsippene for eierstyring og selskapsledelse er anerkjennelse av aksjonærer Aksjonær En aksjonær kan være en person, et selskap eller en organisasjon som eier aksjer i et gitt selskap. En aksjonær må eie minst én aksje i selskapets aksjer eller aksjefond for å gjøre dem til en delvis eier. . Anerkjennelsen er dobbelt. For det første er det grunnleggende erkjennelse av aksjonærenes betydning for ethvert selskap - folk som kjøper selskapets aksjer, finansierer driften. Egenkapital er en av de viktigste finansieringskildene for bedrifter. For det andre følger fra grunnleggende anerkjennelse av aksjonærens betydning prinsippet om ansvar overfor aksjonærene.

Politikken for å tillate aksjonærer å velge et styre er kritisk. Styrets ”hoveddirektiv” er å alltid søke aksjonærenes beste. Styret ansetter og fører tilsyn med lederne som består av teamet som styrer den daglige driften av et selskap. Dette betyr at aksjonærer effektivt har et direkte innlegg i hvordan et selskap drives.

Åpenhet

Aksjonærinteresse er en stor del av eierstyring og selskapsledelse. Aksjonærer kan nå ut til medlemmene i samfunnet som ikke nødvendigvis har en interesse i selskapet, men som likevel kan dra nytte av dets varer eller tjenester.

Å nå ut til medlemmene i samfunnet oppmuntrer til kommunikasjonslinjer Kommunikasjon Å kunne kommunisere effektivt er en av de viktigste livsferdighetene å lære. Kommunikasjon er definert som overføring av informasjon for å gi større forståelse. Det kan gjøres vokalt (gjennom muntlige utvekslinger), gjennom skriftlige medier (bøker, nettsteder og magasiner), visuelt (ved hjelp av grafer, diagrammer og kart) eller ikke-verbalt som fremmer selskapets gjennomsiktighet. Det betyr at alle medlemmer av samfunnet - de som er direkte eller indirekte berørt av selskapet - og pressemedlemmer får en klar følelse av selskapets mål, taktikker og hvordan det generelt gjør. Åpenhet betyr at alle, enten det er i eller utenfor selskapet, kan velge å gjennomgå og verifisere selskapets handlinger.Dette fremmer tillit og vil sannsynligvis oppmuntre flere personer til å være nedlatende for selskapet og muligens også bli aksjonærer.

Sikkerhet

Et stadig viktigere aspekt av eierstyring og selskapsledelse er sikkerhet. Aksjonærer og kunder / kunder må være trygge på at deres personlige informasjon ikke blir lekket eller tilgjengelig av uautoriserte brukere. Det er like viktig å sikre at selskapets proprietære prosesser og forretningshemmeligheter er sikre. Databrudd er ikke bare veldig dyrt. Det svekker også offentlig tillit til selskapet, noe som kan ha en drastisk negativ effekt på aksjekursen. Å miste investortillit betyr å miste tilgangen til kapital som er nødvendig for bedriftens vekst.

Alle i et selskap, fra ansatte på begynnelsesnivå til medlemmer av styret, må være godt kjent med bedriftssikkerhetsprosedyrer som passord og autentiseringsmetoder.

Konsekvenser av dårlig eierstyring og selskapsledelse

Et av de største formålene med eierstyring og selskapsledelse er å sette opp et system med regler, policyer og praksis for et selskap - med andre ord å redegjøre for ansvarlighet. Hver hoveddel av "regjeringen" - aksjonærene, styret, den daglige ledelsen og selskapets ansatte - er ansvarlig overfor de andre, og holder dem alle ansvarlige. En del av denne ansvarligheten er det faktum at styret regelmessig rapporterer finansiell informasjon til aksjonærene, noe som gjenspeiler prinsippet om eierstyring og selskapsledelse.

Dårlig eierstyring og selskapsledelse forklares best med et eksempel, og det er ikke noe bedre eksempel enn Enron Corp Enron-skandalen. Enron-skandalen er sannsynligvis den største, mest kompliserte og mest beryktede regnskapsskandalen gjennom tidene. Gjennom å lure regnskapstriks, Enron. Mange av lederne brukte skyggefulle taktikker og skjulte regnskapsmetoder for å dekke over det faktum at de egentlig stjal fra selskapet. Feilaktige tall ble sendt til styret, som ikke rapporterte informasjonen til aksjonærene.

Med ansvarlige regnskapsmetoder som gikk ut av vinduet, var aksjonærene uvitende om at selskapets gjeld og forpliktelser utgjorde mye mer enn selskapet noen gang kunne betale tilbake. Ledere ble til slutt siktet for en rekke forbrytelser, og selskapet gikk konkurs. Det drepte ansattes pensjoner og skadet aksjonærene umåtelig.

Når god eierstyring og selskapsledelse blir forlatt, risikerer et selskap å kollapse, og aksjonærene kan lide betydelig.

Flere ressurser

Finance er den offisielle leverandøren av den globale Financial Modelling & Valuation Analyst (FMVA) ™ FMVA®-sertifisering. Bli med på 350 600 studenter som jobber for selskaper som Amazon, JP Morgan og Ferrari-sertifiseringsprogram, designet for å hjelpe alle med å bli en finansanalytiker i verdensklasse .

Gjennom økonomiske modelleringskurs, opplæring og øvelser kan alle i verden bli en stor analytiker. For å fortsette karrieren din, vil de ekstra økonomiressursene nedenfor være nyttige:

  • Forretningsetikk Forretningsetikk For å holde det enkelt, er forretningsetikk de moralske prinsippene som fungerer som retningslinjer for måten en bedrift driver seg selv og sine transaksjoner. I
  • Fiduciary Duty Fiduciary Duty Fiduciar plikt er ansvaret som oppdragsgivere har til oppgave å håndtere andre parter, spesielt i forhold til økonomiske forhold. I
  • Topp regnskapsskandaler Topp regnskapsskandaler De siste to tiårene så noen av de verste regnskapsskandaler i historien. Milliarder dollar gikk tapt som et resultat av disse økonomiske katastrofene. I dette
  • Typer av due diligence Typer av due diligence En av de viktigste og langvarige prosessene i en M & A-avtale er Due Diligence. Prosessen med due diligence er noe kjøperen gjennomfører for å bekrefte nøyaktigheten av selgerens krav. En potensiell M & A-avtale innebærer flere typer due diligence.

Siste innlegg

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found