Excel Consolidate Function - Veiledning for å kombinere flere Excel-filer

Konsolideringsfunksjonen i Excel Excel Definisjon Excel-definisjon: programvare fra Microsoft som bruker regneark for å organisere tall og data med formler og funksjoner. Excel-analyse er allestedsnærværende over hele verden og brukes av bedrifter i alle størrelser for å utføre økonomisk analyse. tillater en analytiker å kombinere informasjon fra flere arbeidsbøker på ett sted. Excel-konsolideringsfunksjonen lar deg velge data fra forskjellige steder og lage en tabell for å oppsummere informasjonen for deg.

Hvordan konsolidere data i Excel

Vi har laget en trinnvis veiledning som hjelper deg med å lage din egen konsolidering ved å kombinere like organiserte data på tvers av flere regneark og arbeidsbøker.

Skjermbildene nedenfor hjelper deg med å se et eksempel på hvordan du bruker Excel-konsolideringsfunksjonen:

Trinn 1: Åpne alle filer (arbeidsbøker) som inneholder dataene du vil konsolidere.

Trinn 2: Forsikre deg om at dataene er organisert på samme måte (se eksemplet nedenfor).

Trinn 3: På databåndene velger du Dataverktøy og deretter Konsolider.

Trinn 4: Velg konsolideringsmetoden (i vårt eksempel er det Sum).

Trinn 5: Velg dataene, inkludert etikettene, og klikk Legg til

Trinn 6: Gjenta trinn 5 for hvert regneark eller arbeidsbok som inneholder dataene du trenger inkludert

Trinn 7: Merk av i "øverste rad", "venstre kolonne" og "opprett lenker til datakilde" (merk at du ikke trenger å krysse av i disse boksene hvis du ikke vil ha etiketter eller ikke ønsker live-lenker) klikk på OK-knappen.

Excel Consolidate

Excel Consolidate-eksempel

hvordan du gjør Excel Consolidate

Excel konsoliderer utdata

Hvorfor bruke datakonsolideringsfunksjonen?

Det er mange grunner til at en finansanalytiker kanskje vil bruke Excel-konsolideringsfunksjonen. Et eksempel kan være å kombinere budsjetter fra forskjellige avdelinger i ett selskapsomfattende budsjett. Dette kan være vanlig for en analytiker eller leder som arbeider med økonomisk planlegging og analyse FP&A Analyst Bli en FP&A Analyst i et selskap. Vi skisserer lønn, ferdigheter, personlighet og opplæring du trenger for FP&A jobber og en vellykket finanskarriere. FP&A analytikere, ledere og styremedlemmer er ansvarlige for å gi ledere den analysen og informasjonen de trenger (FP&A) eller andre regnskapsfunksjoner.

Hva om datakildene har forskjellige elementer?

Excel-konsolideringsfunksjonen vil fortsatt fungere hvis det er forskjellige etiketter i venstre kolonne. Nøkkelen er å bruke etiketter nøye og sikre at de er de samme i hver tabell (for eksempel hvis du har en stavefeil eller en litt annen versjon av etiketten, vil den behandle dem som separate).

Mer Excel-trening

Takk for at du leser Finance-guiden til Excel-konsolideringsfunksjonen. Ta en titt på vårt gratis Excel-kollisjonskurs for å lære flere tips, triks og beste praksis i Excel. Vi har også utviklet et stort bibliotek med andre ressurser som enhver finansanalytiker vil finne nyttige for deres økonomiske modelleringsevner, inkludert:

  • Avansert Excel-kurs
  • Hvis med Og i Excel IF Statement Between Two Numbers Last ned denne gratis malen for en IF-setning mellom to tall i Excel. I denne opplæringen viser vi deg trinn for trinn hvordan du beregner IF med AND-setning. Lær hvordan du bygger en IF-setning som vil teste om en celle inneholder en verdi mellom to tall, og deretter sende ut resultatet du vil hvis denne betingelsen er oppfylt
  • Index Match i Excel Index Match Formula Å kombinere INDEX og MATCH-funksjoner er en kraftigere oppslagsformel enn VLOOKUP. Lær hvordan du bruker INDEX MATCH i denne Excel-opplæringen. Indeks returnerer verdien av en celle i en tabell basert på kolonne og radnummer, og Match returnerer posisjonen til en celle i en rad eller kolonne. Lær hvordan du gjør det i denne veiledningen
  • Excel-formelliste Excel-formler Cheat Sheet Finance's Excel-formler-jukseark gir deg alle de viktigste formlene for å utføre økonomisk analyse og modellering i Excel-regneark. Hvis du vil bli en mester i Excel-analyse og ekspert på å bygge økonomiske modeller, har du kommet til rett sted.

Siste innlegg