RANK-funksjon - formel, eksempler, hvordan du bruker rangering i Excel

RANK-funksjonen er kategorisert som en Excel-statistisk funksjon Funksjoner Liste over de viktigste Excel-funksjonene for finansanalytikere. Dette juksearket dekker hundrevis av funksjoner som er kritiske å kjenne som en Excel-analytiker. Funksjonen returnerer den statistiske rangeringen av en gitt verdi innenfor et gitt verdigrunnlag. Dermed bestemmer den posisjonen til en bestemt verdi i en matrise.

Formel

= RANG (antall, ref, [rekkefølge])

RANK-funksjonen bruker følgende argumenter:

 1. Tall (obligatorisk argument) - Dette er verdien vi trenger for å finne rangeringen.
 2. Ref (obligatorisk argument) - Kan være en liste over, eller en rekke, eller referanse til, tall.
 3. Orden (valgfritt argument) - Dette er et tall som spesifiserer hvordan rangeringen skal gjøres (stigende eller synkende rekkefølge).
  • 0 - brukes for synkende rekkefølge
  • 1 - brukes til stigende rekkefølge
  • Hvis vi utelater argumentet, vil det ta en standardverdi på 0 (synkende rekkefølge). Det vil ta en verdi som ikke er null som verdien 1 (stigende rekkefølge).

Før vi fortsetter, må vi vite at RANK-funksjonen er erstattet av RANK.EQ og RANK.AVG. For å aktivere bakoverkompatibilitet fungerer RANK fremdeles i Excel 2016 (siste versjon), men det er kanskje ikke tilgjengelig i fremtiden. Hvis du skriver denne funksjonen i Excel 2016, vil den vise en gul trekant med et utropstegn.

RANK-funksjon

Hvordan bruker jeg RANK-funksjonen i Excel?

Som en regnearkfunksjon kan RANK legges inn som en del av en formel i en celle i et regneark. For å forstå bruken av funksjonen, la oss vurdere noen eksempler:

Eksempel 1

Anta at vi får en liste over ansatte med deres respektive medisinske refusjonskostnader. Vi ønsker å rangere dem etter de totale utgiftene.

RANK-funksjon - Eksempel 1

For å rangere i synkende rekkefølge, bruker vi formelen = RANK (B2, ($ C $ 5: $ C $ 10), 0) , som vist nedenfor:

RANK-funksjon - Eksempel 1a

Resultatet vi får vises nedenfor:

RANK-funksjon - Eksempel 1b

Som sett ovenfor gir RANK-funksjonen duplikatnumre samme rang. Tilstedeværelsen av duplikatnumre påvirker imidlertid rekkene av påfølgende tall. For eksempel, som vist ovenfor, i en liste over heltall sortert i stigende rekkefølge, vises tallet 100 to ganger med en rangering på 4. Den neste verdien (25) vil bli rangert som 6 (ingen tall vil bli rangert som 5).

Hvis vi vil ha unike ranger, kan vi bruke formelen:

= RANG (C5, $ C $ 5: C $ 10,0) + TELLING HVIS ($ C $ 5: C5, C5) -1

RANK-funksjon - Eksempel 1c

Vi får resultatene nedenfor:

RANK-funksjon - Eksempel 1d

For stigende rekkefølge vil formelen være:

= RANK.EQ (C5, $ C $ 5: C $ 10,1) + COUNTIF ($ C $ 5: C5, C5) -1

I begge formlene er det COUNTIF-funksjonen som gjør susen. Vi brukte COUNTIF for å finne ut antall ganger det rangerte tallet skjedde. I COUNTIF-formelen består området av en enkelt celle ($ C $ 5: C5). Da vi bare låste den første referansen ($ C $ 5), endres den siste relative referansen (C5) basert på raden der formelen kopieres. For rad 7 utvides således området til $ C $ 5: C10, og verdien i C10 sammenlignes med hver av de ovennevnte cellene.

Dermed returnerer COUNTIF for alle unike verdier og første forekomster av dupliserte verdier 1; og vi trekker 1 på slutten av formelen for å gjenopprette den opprinnelige rangeringen.

For rangeringer som forekommer andre gang, returnerer COUNTIF 2. Ved å trekke 1 økte vi rangeringen med 1 poeng, og forhindret dermed duplikater. Hvis det tilfeldigvis er 3+ forekomster av samme verdi, vil COUNTIF () - 1 legge til 2 i rangeringen, og så videre.

Ting å huske på RANK-funksjonen

 1. # N / A! error - Oppstår når det gitte nummeret ikke er tilstede i den medfølgende referansen. RANK-funksjonen gjenkjenner heller ikke tekstrepresentasjoner av tall som numeriske verdier, så vi får også feilen # N / A hvis verdiene i den medfølgende ref-matrisen er tekstverdier.
 2. Hvis vi gir logiske verdier, får vi #VALUE! feil.

Klikk her for å laste ned Excel-filen

Tilleggsressurser

Takk for at du leser Finance-guiden til viktige Excel-funksjoner! Ved å ta deg tid til å lære og mestre disse funksjonene, vil du øke hastigheten på din økonomiske analyse betydelig. For å lære mer, sjekk ut disse ekstra økonomiressursene:

 • Excel-funksjoner for økonomi Excel for økonomi Denne Excel for finans-guiden lærer de 10 beste formlene og funksjonene du må vite for å være en god finansanalytiker i Excel. Denne guiden har eksempler, skjermbilder og trinnvise instruksjoner. Til slutt laster du ned den gratis Excel-malen som inkluderer alle økonomifunksjonene dekket i opplæringen
 • Avansert Excel Formel Course
 • Avanserte Excel-formler du må vite Avanserte Excel-formler må vite Disse avanserte Excel-formlene er avgjørende for å kjenne og vil ta dine økonomiske analyseferdigheter til neste nivå. Avanserte Excel-funksjoner du må vite. Lær de 10 beste Excel-formlene hver finansanalytiker i verdensklasse bruker regelmessig. Disse ferdighetene vil forbedre regnearkarbeidet ditt i enhver karriere
 • Excel-snarveier for PC og Mac Excel-snarveier PC Mac Excel-snarveier - Liste over de viktigste og vanligste MS Excel-snarveiene for PC- og Mac-brukere, økonomi, regnskapsyrker. Tastatursnarveier gir deg raskere modellering og sparer tid. Lær redigering, formatering, navigering, bånd, lim inn spesial, data manipulering, formel og celle redigering, og andre mangler

Siste innlegg