Excel for nybegynnere - En "dummies" -guide til Excel med VIDEO

Velkommen til vår gratis guide for nybegynnere! I denne guiden vil vi gi deg alt en nybegynner trenger å vite - hva er Excel, hvorfor bruker vi det, og hva er de viktigste hurtigtastene, funksjonene og formlene. Hvis du ikke har brukt MS Excel, har du kommet til rett sted, og vår dummies guide til Excel gir deg grunnlaget du leter etter.

Start vårt gratis YouTube-kurs på Excel for nybegynnere nedenfor!

Hva er Excel?

Microsoft Excel-programmet er et regneark som består av individuelle celler som kan brukes til å bygge funksjoner, formler, tabeller og grafer som enkelt organiserer og analyserer store mengder informasjon og data.

Excel fungerer som en database, organisert i rader (representert med tall) og kolonner (representert med bokstaver) som inneholder informasjon, formler og funksjoner som brukes til å utføre komplekse beregninger.

Den første versjonen av Excel Excel Definisjon Excel-definisjon: programvare fra Microsoft som bruker regneark for å organisere tall og data med formler og funksjoner. Excel-analyse er allestedsnærværende over hele verden og brukes av bedrifter i alle størrelser for å utføre økonomisk analyse. ble utgitt av Microsoft i 1985, og på 1990-tallet var det et av de mest brukte og viktige forretningsverktøyene i verden.

I dag er Excel fortsatt et allestedsnærværende program, som finnes på omtrent alle personlige og bedriftscomputere på planeten.

Start vårt gratis Excel-kollisjonskurs. Den beste måten å lære er å gjøre, og det er derfor vår GRATIS trinnvise veiledning om hvordan du bruker Excel er den mest effektive måten å lære med ditt eget regneark.

Hvorfor bruker vi Excel?

Enkelt sagt, Excel er den enkleste måten å organisere og administrere økonomisk informasjon på, og det er grunnen til at de fleste bedrifter bruker den mye. Hvis tilbyr total fleksibilitet og tilpasning i måten den brukes på.

En annen grunn til å bruke Excel er at den er så tilgjengelig. Med praktisk talt ingen opplæring eller erfaring, kan en bruker åpne en arbeidsbok, begynne å legge inn data og begynne å beregne og analysere informasjon.

Her er de fem beste grunnene til at vi bruker Excel:

 1. Å organisere økonomiske data
 2. Å organisere kontaktinformasjon
 3. Å organisere informasjon om ansatte
 4. Å organisere personlig informasjon
 5. Å være kalkulator

Excel-tips

Hva er de viktigste funksjonene?

Det er hundrevis av formler og kombinasjoner av formler som kan brukes i Excel-regneark, men siden dette er en Excel for nybegynnerveiledning, har vi begrenset den til de viktigste og mest grunnleggende. Vi dekker alle disse funksjonene og mer i vårt gratis Excel Crash Course.

De viktigste funksjonene inkluderer:

 • = SUM () - legger til en serie celler sammen
 • = GJENNOMSNITT () - beregner gjennomsnittet av en serie celler
 • = IF () - sjekker om en betingelse er oppfylt og returnerer en verdi hvis JA og en verdi hvis NEI
 • = MIN () - returnerer minimumsverdien i en serie
 • = MAX () - returnerer maksimumsverdien i en serie
 • = LARGE () - returnerer den k-th største verdien i en serie
 • = SMALL () - returnerer den k-minste verdien i en serie
 • = COUNT () - teller antall celler i et område som inneholder tall
 • = VLOOKUP () - leter etter en verdi i kolonnen lengst til venstre i en tabell og returnerer i samme rad fra en kolonne du spesifiserer

Her er en mer detaljert liste over Excel-formler og funksjoner Excel Formler Cheat Sheet Finance's Excel-formler jukseark gir deg de viktigste formlene for å utføre økonomisk analyse og modellering i Excel-regneark. Hvis du ønsker å bli en mester i Excel-økonomisk analyse og en ekspert på å bygge økonomiske modeller, har du kommet til rett sted. . Vi anbefaler å gjøre deg kjent med dem alle for å bli en dyktig bruker.

Excel-guide

Hva er de viktigste snarveiene?

Hvis du bruker Excel ofte, er det viktig å kunne jobbe så raskt som mulig. Bruke Excel-snarveier Excel-snarveier PC Mac Excel-snarveier - Liste over de viktigste og vanligste MS Excel-snarveiene for PC- og Mac-brukere, økonomi og regnskapsyrker. Tastatursnarveier gir deg raskere modellering og sparer tid. Lær redigering, formatering, navigering, bånd, lim inn spesial, manipulering av data, formel- og celleredigering, og andre mangler er den beste måten å øke hastigheten på ferdighetene dine. Ved å unngå å bruke musen, kan du spare ned på tiden det tar å klikke gjennom hvert trinn i en prosedyre. Hurtigtaster er mye raskere og lar brukeren bevege seg rundt regnearket mye mer effektivt.

De viktigste snarveiene i Excel inkluderer:

 • F2 Rediger aktiv celle
 • F4 Bytt referanser
 • CTRL + 1 Format celler
 • CTRL + C Kopi
 • CTRL + V Lim inn
 • CTRL + R Fyll til høyre
 • CTRL + D Fyll ut
 • ALT + = Autosum
 • ALT, I, R Sett inn rad
 • ALT, I, C Sett inn kolonne

Hvordan kan jeg bli bedre i Excel?

For å forbedre Excel-ferdighetene dine, må du øve. Det er ikke nok å bare lese funksjonene og formlene i en artikkel som denne, du må også se på og lære av strømbrukerne. Mange av funksjonene og formlene er dessverre ikke intuitive eller åpenbare, så du må gå over dem mange ganger alene før de blir naturlige for deg.

Ta en titt på vårt gratis regnearkformelkurs for å se en Excel-strømbruker i aksjon!

Excel for Dummies Course

Når du har tatt kurset, kan du prøve å gjenskape alt på egenhånd fra bunnen av, og se om du kan huske alle formlene og funksjonene.

Hvilke jobber bruker Excel-regneark?

Det er mange jobber som bruker Excel til daglig. Det er faktisk vanskelig å tenke på en jobb som ikke bruker dette programmet. Selv om teknologien har endret måten vi jobber på i mange karrierer, har Excel vært et av de få verktøyene som er så enkle og kraftige at det ser ut til å forbli uansett hvilken annen programvare som kommer ut.

Omtrent hver kontorjobb krever Excel. De brede kategoriene av karrierer som bruker Excel er:

 • Finans og regnskap
 • Markedsføring og sosiale medier
 • Menneskelige ressurser
 • Operasjoner
 • Teknologi

Hos Finance er vi spesialister i økonomi- og regnskapsroller, så i vårt univers av jobber er det mange forskjellige karrierer som bruker Excel.

Utforsk det interaktive karrierekartet vårt for å lære mer om økonomijobber utover vår dummies guide til Excel for nybegynnere.

Noen av de vanligste finansjobbene som bruker Excel er:

 • Investeringsbank Investeringsbank Investeringsbank er divisjonen av en bank eller finansinstitusjon som betjener myndigheter, selskaper og institusjoner ved å tilby rådgivningstjenester (kapitalanskaffelse) og fusjoner og oppkjøp (M&A). Investeringsbanker fungerer som mellomledd
 • Aksjeforskning Aksjeforskningsoversikt Aksjeforskere er ansvarlige for å produsere analyser, anbefalinger og rapporter om investeringsmuligheter som investeringsbanker, institusjoner eller deres kunder kan være interessert i. Aksjeforskningsavdelingen er en gruppe analytikere og tilknyttede selskaper. Denne oversiktsveiledningen for egenkapitalforskning
 • Bedriftsbank Kommersiell bank karriereprofil En karrierevei innen kommersiell bank gir kredittprodukter som løpetid, revolusjonerende kredittlinjer, syndikerte fasiliteter, kontanthåndteringstjenester og andre renteprodukter. Som kredittanalytiker eller kontoansvarlig leverer du økonomisk rådgivning
 • Private equity Private Equity Karriereprofil Private equity analytikere og tilknyttede selskaper utfører lignende arbeid som i investeringsbank. Jobben inkluderer økonomisk modellering, verdsettelse, lange timer og høy lønn. Private equity (PE) er en vanlig karriereutvikling for investeringsbankfolk (IB). Analytikere i IB drømmer ofte om å "oppgradere" til kjøpesiden,
 • Bedriftsutvikling Bedriftsutvikling Karrierevei Bedriftsutviklingsjobber inkluderer gjennomføring av fusjoner, oppkjøp, frasalg og kapitalinnsamling internt for et selskap. Bedriftsutvikling ("corp dev") er ansvarlig for gjennomføring av fusjoner, oppkjøp, frasalg og kapitalinnsamling internt for et selskap. Utforsk karriereveien.
 • Investor Relations Jobs Bla gjennom stillingsbeskrivelser: krav og ferdigheter for stillingsannonser innen investeringsbank, aksjeforskning, statskasse, FP&A, corporate finance, regnskap og andre finansområder. Disse stillingsbeskrivelsene er samlet ved å ta de vanligste lister over ferdigheter, krav, utdanning, erfaring og annet

Hva mer trenger jeg å vite om Excel?

Forhåpentligvis har denne Excel for nybegynnerguiden gitt deg en god start. Vårt gratis krasjkurs i Excel vil være et flott neste skritt for deg!

Den beste måten å lære er å åpne en ny arbeidsbok og prøve å bruke alle formlene og funksjonene vi har gitt deg i ditt eget regneark.

Når du er komfortabel med materialet i denne artikkelen, kan du ta en titt på det gratis krasjkurset nedenfor, så blir du en strømbruker på kort tid. Du kan også sjekke ut noen mellomnivå Excel-tips og formler Kunnskapsøkonomi selvstudieveiledninger er en fin måte å forbedre teknisk kunnskap om økonomi, regnskap, finansiell modellering, verdsettelse, handel, økonomi og mer. .

Hvis du foretrekker å lære ved å lese, er det mange Excel-bøker som er høyt ansett. Excel Bible av John Walkenback er en ekstremt omfattende bok du kanskje vil vurdere.

Excel for nybegynnere - diagrammer og grafer - dummies guide

Flere Excel-guider

Hvis du likte vår guide til Excel for nybegynnere, tror vi du også vil elske disse nyttige økonomiressursene. Siden nøkkelen til å bli god på Excel er mye praksis, anbefaler vi på det sterkeste at du utforsker disse tilleggsressursene for å utvide kunnskapen din og gå forbi introduksjonsnivået. Avkastningen på investeringen av din brukte tid vil være vel verdt det!

Våre mest populære ressurser inkluderer:

 • Alle Excel-ressurser Excel-ressurser Lær Excel online med 100-talls gratis Excel-veiledninger, ressurser, guider og jukseark! Finansressursene er den beste måten å lære Excel på dine egne vilkår.
 • Excel-maler Studere Artiklene og guidene våre vil hjelpe deg med å studere Excel for å lære alle de viktigste formlene, funksjonene, snarveiene og mer for regneark
 • Formelliste Excel Formler Cheat Sheet Finance Excel formler jukseark gir deg de viktigste formlene for å utføre økonomisk analyse og modellering i Excel-regneark. Hvis du vil bli en mester i Excel-analyse og ekspert på å bygge økonomiske modeller, har du kommet til rett sted.
 • Snarveiliste Excel Snarveier PC Mac Excel Snarveier - Liste over de viktigste og vanligste MS Excel-snarveiene for PC- og Mac-brukere, økonomi, regnskapsyrker. Tastatursnarveier gir deg raskere modellering og sparer tid. Lær redigering, formatering, navigering, bånd, lim inn spesial, data manipulering, formel og celle redigering, og andre mangler
 • Excel-kurs
 • Avanserte Excel-formler Avanserte Excel-formler må vite Disse avanserte Excel-formlene er viktige å kjenne og vil ta dine økonomiske analyseferdigheter til neste nivå. Avanserte Excel-funksjoner du må vite. Lær de 10 beste Excel-formlene hver finansanalytiker i verdensklasse bruker regelmessig. Disse ferdighetene vil forbedre regnearkarbeidet ditt i enhver karriere

Siste innlegg