HLOOKUP Funksjon - Eksempler, HLOOKUP Formula i Excel

HLOOKUP står for Horisontal oppslag og kan brukes til å hente informasjon fra en tabell ved å søke i en rad etter samsvarende data og matte ut fra den tilsvarende kolonnen. Mens VLOOKUP søker etter verdien i en kolonne, søker HLOOKUP etter verdien på rad.

Formel

= OPPLYSNINGER (verdi å slå opp, tabellareal, radnummer)

Hvordan bruker jeg HLOOKUP-funksjonen i Excel?

La oss se på eksemplet nedenfor. Karakterene for fire fag for fem studenter er som følger:

HLOOKUP-funksjon

Nå, hvis vårt mål er å hente karakterene til student D i ledelse, kan vi bruke HLOOKUP som følger:

OPPLYSNINGER - Eksempel 1

HLOOKUP-funksjonen i Excel kommer med følgende argumenter:

HLOOKUP (lookup_value, table_array, row_index_num, [range_lookup])

Som du kan se på skjermbildet ovenfor, må vi først gi oppslagsverdien. Her vil det være student D da vi trenger å finne hans karakterer i ledelse. Husk nå at lookup_value kan være en cellehenvisning eller en tekststreng, eller det kan også være en numerisk verdi. I vårt eksempel vil det være studentnavn som vist nedenfor:

OPPLYSNINGER - Eksempel 2

Det neste trinnet ville være å gi tabelloppstillingen. Tabellmatrise er bare rader med data der oppslagsverdien vil bli søkt i. Tabellmatrise kan være et vanlig område eller et navngitt område, eller til og med en Excel-tabell. Her vil vi gi rad A1: F5 som referanse.

OPPLYSNINGER - Eksempel 3

Deretter vil vi definere 'row_index_num', som er radnummeret i tabellarray hvor verdien vil bli returnert. I dette tilfellet ville det være 4, da vi henter verdien fra den fjerde raden i den gitte tabellen.

OPPLYSNINGER - Eksempel 3

Anta at hvis vi trenger karakterer i økonomi, vil vi sette rad_indeksnummer som 3.

Den neste er range_lookup. Det gjør HLOOKUP til å søke etter nøyaktig eller omtrentlig verdi. Ettersom vi ser etter en nøyaktig verdi, vil det være usant.

OPPLYSNINGER - Eksempel 4

Resultatet ville være 72.

OPPLYSNINGER - Eksempel 5

Her søker HLOOKUP etter en bestemt verdi i tabellen og returnerer en nøyaktig eller omtrentlig verdi.

Viktige punkter du må huske på om HLOOKUP

  1. Det er et skiftesensitivt oppslag. Det vil for eksempel vurdere “TIM” og “tim” som det samme.
  2. 'Lookup_value' bør være den øverste raden i 'table_array' når vi bruker HLOOKUP. Hvis vi trenger å lete et annet sted, må vi bruke en annen Excel-formel.
  3. HLOOKUP støtter jokertegn som ' * ' eller '?' i argumentet 'lookup_value' (bare hvis 'lookup_value' er tekst).

La oss forstå dette ved hjelp av et eksempel.

Anta at vi får studentnavn og karakterer nedenfor:

OPPLYSNINGER - Eksempel 6

Hvis vi trenger å bruke formelen Horisontal oppslag for å finne matematikkmerkene til en student hvis navn starter med en 'D', vil formelen være:

OPPLYSNINGER - Eksempel 7

Den ville karakteren som brukes er ' * '.

4. # N / A error - Det ville bli returnert av HLOOKUP hvis 'range_lookup' er FALSE og HLOOKUP-funksjonen ikke finner 'lookup_value' i det gitte området. Vi kan legge inn funksjonen i IFERROR og vise vår egen melding, for eksempel: = IFERROR (HLOOKUP (A4, A1: I2, 2, FALSE), "Ingen verdi funnet").

5. Hvis antall rad kolonner i 'table_array' 'row_index_num', vil det gi #REF! feil.

6. Husk HLOOKUP-funksjonen i Excel kan bare returnere en verdi. Dette ville være den første verdien n som samsvarer med oppslagsverdien. Hva om det er noen identiske poster i tabellen? I dette scenariet anbefales det å fjerne dem eller opprette en pivottabell og gruppere dem. Matriseformelen kan deretter brukes i pivottabellen for å trekke ut alle dupliserte verdier som er tilstede i oppslagsområdet.

For å lære mer, start vårt gratis Excel-kollisjonskurs nå!

SØK opp fra en annen arbeidsbok eller et regneark

Det betyr å gi en ekstern referanse til HLOOKUP-formelen. Ved å bruke den samme tabellen er karakterene til studentene i faget Business Finance gitt i ark 2 som følger:

OPPLYSNINGER - Eksempel 7

OPPLYSNINGER - Eksempel 8

Vi vil bruke følgende formel:

OPPLYSNINGER - Eksempel 8

Deretter vil vi dra den til de gjenværende cellene.

OPPLYSNINGER - Eksempel 9

Bruk av HLOOKUP for å returnere flere verdier fra en enkelt Horizontal LOOKUP

Så langt har vi brukt HLOOKUP for en enkelt verdi. La oss nå bruke den til å oppnå flere verdier.

OPPLYSNINGER - Eksempel 10

Som vist i tabellen ovenfor, hvis jeg trenger å trekke ut merkene til Cathy i alle fag, må jeg bruke følgende formel:

OPPLYSNINGER - Eksempel 11

Hvis du ønsker å få en matrise, må du velge antall celler som er lik antall rader du vil at HLOOKUP skal returnere.

OPPLYSNINGER - Eksempel 12

Etter å ha skrevet FALSE, må vi trykke Ctrl + Shift + Enter i stedet for Enter-tasten. Hvorfor trenger vi å gjøre det?

Ctrl + Shift + Enter vil legge ved HLOOKUP-formelen i krøllete parenteser. Som vist nedenfor, vil alle celler gi resultatene på en gang. Vi vil bli frelst fra å måtte skrive formelen i hver celle.

OPPLYSNINGER - Eksempel 13

Gratis Excel-kurs

Ta en titt på Finance's Free Excel Course hvis du vil lære mer om Excel-funksjoner ved hjelp av din egen online instruktør. Du vil få trinnvise instruksjoner og demonstrasjoner om hvordan du kan bli ekspert i Excel.

gratis kurs for snarveier i Excel

Tilleggsressurser

Takk for at du leser Finance-guiden til viktige Excel-funksjoner! Ved å ta deg tid til å lære og mestre disse funksjonene, vil du øke hastigheten på din økonomiske analyse betydelig. For å lære mer, sjekk ut disse ekstra økonomiressursene:

  • Excel-funksjoner for økonomi Excel for økonomi Denne Excel for finans-guiden lærer de 10 beste formlene og funksjonene du må vite for å være en god finansanalytiker i Excel. Denne guiden har eksempler, skjermbilder og trinnvise instruksjoner. Til slutt laster du ned den gratis Excel-malen som inkluderer alle økonomifunksjonene dekket i opplæringen
  • Avansert Excel Formel Course
  • Avanserte Excel-formler du må vite Avanserte Excel-formler må vite Disse avanserte Excel-formlene er avgjørende for å kjenne og vil ta dine økonomiske analyseferdigheter til neste nivå. Avanserte Excel-funksjoner du må vite. Lær de 10 beste Excel-formlene hver finansanalytiker i verdensklasse bruker regelmessig. Disse ferdighetene vil forbedre regnearkarbeidet ditt i enhver karriere
  • Excel-snarveier for PC og Mac Excel-snarveier PC Mac Excel-snarveier - Liste over de viktigste og vanligste MS Excel-snarveiene for PC- og Mac-brukere, økonomi, regnskapsyrker. Tastatursnarveier gir deg raskere modellering og sparer tid. Lær redigering, formatering, navigering, bånd, lim inn spesial, data manipulering, formel og celle redigering, og andre mangler

Siste innlegg

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found