Toppbanker i Pakistan - Oversikt, guide til topp 10 banker i Pakistan

State Bank of Pakistan (SBP) er landets sentralbank. Den ble innlemmet under State Bank of Pakistan Act, 1956. Sentralbanken er ansvarlig for å regulere likviditet og sikre sunnheten i landets finansielle system. Banker i Pakistan er under tilsyn av SBP.

Topp banker i Pakistan

De forskjellige banktypene i Pakistan inkluderer:

  • Kommersielle banker
  • Bytte banker
  • Industrielle banker

Moody's rangerer Pakistans banksystem som stabilt på grunn av rask økonomisk vekst og stabil finansiering fra høyt likviditetsnivå og innskudd fra kunder. Imidlertid står innenlandske banker overfor utfordringer fra deres betydelige lavrangerte statsobligasjonsbeholdninger i Pakistan, så vel som høy aktivrisiko og beskjedent kapitalnivå, ifølge ratingbyrået.

For alle som vurderer en bankkarriere i Pakistan, er denne listen over de beste bankene i Pakistan en nyttig guide om hvor du skal begynne. For å lære mer, se våre lister over finansinstitusjoner. Vi har lister over de viktigste finansselskapene, bankene, institusjonene, regnskapsbyråene og selskapene i bransjen. Bla gjennom disse guidene for å forberede deg på en karriere innen finansielle tjenester og start nettverk i dag for å få fart på karrieren din.

De beste bankene i Pakistan er:

National Bank of Pakistan

National Bank of Pakistan (NBP) ble grunnlagt i 1949 og er en uavhengig organisasjon med hovedkontor i Karachi, Pakistan. Det har virksomhet med fokus på forbrukerbank, bedriftsbank, investeringsbank og tilbyr lån og sparetjenester.

Fra mars 2017 opererer banken gjennom 1450 filialer i Pakistan. I 2017 hadde selskapet et aktivum på 17 milliarder dollar og et nettoresultat på 160 millioner dollar.

Bank Alfalah

Bank Alfalah har hovedkontor i Karachi, en privat bank eid av Abu Dhabi Group. Banken ble grunnlagt i 1992 og startet bankvirksomheten i 1997. Den tilbyr bank- og finansielle tjenester til forbrukere, selskaper, institusjoner og regjeringer i Pakistan, Asia-Stillehavsområdet og Midtøsten. Den opererer gjennom segmentene Retail Banking, Corporate Banking, Treasury, Consumer Banking, Islamic Banking, International Operations, Retail Brokerage, Asset Management og Other.

Per 31. desember 2016 drev banken 475 konvensjonelle bankkontorer, inkludert 18 underfilialer, 10 utenlandske filialer, 153 islamske bankkontorer og en offshore bankenhet.

Fra og med 2016 utgjorde bankens totale eiendeler 8,29 milliarder dollar, og nettoresultatet nådde 71,42 millioner dollar.

Standard Chartered

Standard Chartered Pakistan ble grunnlagt i 2006 og fungerer som et heleid datterselskap av UK-baserte Standard Chartered Bank. Banken består av segmenter Corporate and Institutional Banking, Commercial Banking, Retail Banking, Central & Other Items.

Per 31. desember 2016 ledet banken et nettverk av 101 filialer i Pakistan. I samme periode rapporterte den en samlet eiendel på 4,2 milliarder dollar og et nettoresultat på 87 millioner dollar.

Habib Bank

Basert på Karachi ble Habib Bank etablert i 1941. Den opererer gjennom segmentene Branch Banking, Corporate Banking, Treasury og International Banking. Med rundt 17 000 ansatte administrerer det et nettverk av 1667 filialer, inkludert 45 islamske bankkontorer i Pakistan, samt 54 filialer i andre land.

Fra og med 2016 var bankens forvaltningskapital 24 milliarder dollar og nettotapet 129 millioner dollar.

United Bank Limited

United Bank Limited ble etablert i 1959 og er en av de største privateide bankene i Pakistan. Det har hovedkontor i Karachi City og sysselsetter rundt 15 000 mennesker.

Banken opererer gjennom et nettverk av ca 1341 filialer i Pakistan, inkludert 47 islamske bankkontorer og to filialer i Karachi Export Processing Zone, samt 18 filialer internasjonalt.

Per 2016 utgjorde bankens eiendeler 14,26 milliarder dollar, og nettoresultatet utgjorde 251 millioner dollar.

Meezan Bank

Meezan Bank ble grunnlagt i 1997 og tilbyr islamske tjenester som en av forretningsbankene i Pakistan. Den opererer gjennom segmentene Corporate Finance, Trading and Sales, Retail Banking, Corporate and Commercial Banking, Agency Services, og Payment and Settlement. Karachi City-baserte bank sysselsetter rundt 9000 ansatte og fører tilsyn med 571 filialer i 146 byer i Pakistan.

I 2016 bokførte Meezan Bank en samlet eiendel på 5,94 milliarder dollar og et nettoresultat på 50 millioner dollar.

Alliert bank

Allied Bank ble etablert i 1942. Bankens virksomhet består av forretnings- og investeringssegmentet Banking, Trading and Sales (Treasury), Commercial og Retail Banking. Basert på Lahore teller arbeidsstyrken rundt 4000.

Banken driver 1148 filialer i Pakistan, inkludert 77 islamske bankkontorer, en filial i Karachi Export Processing Zone og en grossistbank i Bahrain, samt 1.150 minibanker.

Fra og med 2016 var bankens totale eiendeler 9,67 milliarder dollar, og nettoresultatet var 130,18 millioner dollar.

Askari Bank

Askari Bank har hovedkontor i Rawalpindi og betjener enkeltpersoner og bedriftskunder primært i Pakistan og Midtøsten. Den opererer gjennom segmentene Corporate Finance, Trading and Sales, Retail Banking, Commercial Banking, Payment and Settlement, Agency Services, Retail Brokerage og Asset Management. Banken ble innlemmet i 1991 og har for tiden rundt 554 ansatte.

Fra og med 2016 utgjorde bankens totale eiendeler 5,6 milliarder dollar, og nettoresultatet nådde 47 millioner dollar.

MCB Bank

MCB Bank ble etablert i 1947 og tilbyr kommersiell bankvirksomhet og relaterte produkter og tjenester i Pakistan, Sør-Asia, Midtøsten og Eurasia. Med rundt 14 000 ansatte er det basert på Lahore City.

I 2016 rapporterte banken en forvaltningskapital på 9,51 milliarder dollar og et nettoresultat på 19,8 millioner dollar.

Faysal Bank

Faysal Bank ble grunnlagt i 1994 og tilbyr en rekke finansielle tjenester i Pakistan. Banken opererer gjennom fire segmenter: Corporate Finance, Trading and Sales, Retail Banking og Corporate and Commercial Banking. Basert på Karachi, administrerer banken 350 filialer i omtrent 100 byer og sysselsetter rundt 3600 personer.

Fra og med 2016 var bankens forvaltningskapital USD 4,02 milliarder, og nettoresultatet var 38,89 millioner dollar.

Karrierer innen investeringsbank

For å bryte inn i investeringsbank, jobber Bla gjennom stillingsbeskrivelser: krav og ferdigheter for stillingsannonser i investeringsbank, aksjeforskning, statskasse, FP&A, bedriftsøkonomi, regnskap og andre finansområder. Disse stillingsbeskrivelsene er samlet ved å ta de vanligste lister over ferdigheter, krav, utdannelse, erfaring og annet. Det er flere viktige ting å fokusere på. Disse inkluderer nettverk, gjenoppta mal for gjenoppta investeringsbank Fortsett. Lær hvordan du skriver et CV for investeringsbank (Analyst eller Associate) med Finance gratis guide og CV-mal. IB-CV er unikt. Det er viktig å skreddersy CV-en din til bransjestandarden for å unngå å bli umiddelbart slettet, erfaring,og økonomiske modelleringsevner Finansielle modelleringsevner Lær de 10 viktigste økonomiske modelleringsevnene og hva som kreves for å være gode på økonomisk modellering i Excel. De viktigste ferdighetene: regnskap. For å lære mer, utforsk vårt interaktive karrierekart…. For bankkarrierer vil du få en betydelig fordel i forhold til konkurransen med våre økonomiske modelleringskurs.

Tilleggsressurser

Dette har vært Finance guide til de beste bankene i Pakistan. For alle som leter etter en karriere innen bank, er denne listen et flott sted å starte nettverket ditt. Se også disse tilleggsressursene:

  • Toppbanker i Hong Kong Toppbanker i Hong Kong Dette er en guide til de 10 beste bankene i Hong Kong. Hongkongs banksystem er et tredelt system som består av lisensierte banker, banker med begrenset lisens og innskuddsbanker. Møt de 10 beste bankene i Hong Kong, inkludert HSBC, Bank of China, Hang Seng Bank, Bank of East Asia, ICBC,
  • Topp 100 investeringsbanker Bedrifter Lister over hovedaktørene innen bedriftsfinansiering. Vi har lister over de viktigste finansselskapene, bankene, institusjonene, regnskapsbyråene og selskapene i bransjen. Bla gjennom disse guidene for å forberede deg på en karriere innen finansielle tjenester og start nettverk i dag for å få fart på karrieren din
  • Investeringsbankintervju spørsmål Intervjuer Ace ditt neste intervju! Ta en titt på Finance's intervjuguider med de vanligste spørsmålene og de beste svarene for enhver stilling innen corporate finance. Intervju spørsmål og svar for økonomi, regnskap, investeringsbank, aksjeforskning, kommersiell bank, FP&A, mer! Gratis guider og øvelser for å få tak i intervjuet ditt
  • Bulge Bracket Banks Bulge Bracket Investment Banks Bulge Bracket investeringsbanker er de beste globale investeringsbankene. Listen inkluderer selskaper som Goldman Sachs, Morgan Stanley, BAML og JP Morgan. Hva er en Bulge Bracket Investment Bank og
  • Investment Banking Certification FMVA® Certification Bli med 350 600+ studenter som jobber for selskaper som Amazon, JP Morgan og Ferrari

Siste innlegg