First Mover Fordel - Fordeler og ulemper ved å være først

Førstegangsfordelen refererer til en fordel oppnådd av et selskap som først introduserer et produkt Regnskap Våre regnskapsveiledninger og ressurser er selvstudieveiledninger for å lære regnskap og økonomi i ditt eget tempo. Bla gjennom hundrevis av guider og ressurser. eller tjeneste til markedet Markedsøkonomi Markedsøkonomi er definert som et system der produksjonen av varer og tjenester settes i henhold til markedets skiftende ønsker og evner. First-mover-fordelen gjør det mulig for et selskap å etablere sterk merkevare anerkjennelse og produkt- / tjenestelojalitet før andre aktører på markedet.

Det er viktig å merke seg at førstegangsfordelen kun refererer til et stort selskap som flytter inn i et marked. For eksempel var Amazon ikke det første selskapet som solgte bøker online. Det var imidlertid det første selskapet som oppnådde betydelig skala i den bransjen.

First Mover Advantage-tema

Lær mer i Finance's Business Strategy Class.

Fordelene med å være en første flytter

Det er flere fordeler med å være den første virksomheten som gjennomfører en strategi.

Bedrifter som er førstehjelpere kan ofte:

 • Etablere produktet som industristandard
 • Kunne utnytte forbrukerne først og gjøre et sterkt inntrykk, noe som kan føre til merkevare anerkjennelse og merkevarelojalitet
 • Kan være i stand til å kontrollere ressurser, for eksempel å basere seg på en strategisk beliggenhet, etablere en premiumkontrakt med nøkkelleverandører eller ansette talentfulle ansatte
 • Kan få en fordel når det er høye byttekostnader for forbrukerne å bytte til senere deltakere

Fordelene ved å være en første flytter

Professorene Marvin Lieberman og David Montgomery, i deres prisbelønte avis, First-Mover (Dis) Fordeler: Retrospektiv og link med ressursbasert visning fra 1988, viser tre hovedfordeler ved å være førstebehandler:

1. Teknologiledelse

Førstekjører kan gjøre teknologien / produktet / tjenestene vanskeligere for senere deltagere å replikere. For eksempel, hvis førstebehandleren kan redusere kostnadene ved å produsere et produkt Cost of Manufactured Goods (COGM) Cost of Manufactured Goods, også kjent som COGM, er et begrep som brukes i ledelsesregnskap som refererer til en tidsplan eller uttalelse som viser totale produksjonskostnader for et selskap i løpet av en bestemt tidsperiode. (en "opplevelses" kurveeffekt), kan den første motoren etablere en absolutt kostnadsfordel. I tillegg kan det å søke om patenter beskytte og etablere en fordel for første gang.

2. Kontroll av ressurser

Den andre fordelen er evnen til å kontrollere strategiske og / eller knappe ressurser. For eksempel klarte Wal-Mart å finne butikkene i små byer og forhindre at andre kom inn på markedet.

3. Kjøperbyttekostnader

Den tredje fordelen som førstegangsflyttere kan glede seg over, er å bytte kostnader. Hvis den første virksomheten klarer å etablere seg godt, kan det være upraktisk for forbrukerne å bytte til et nytt merke senere.

Ulemper ved å være en første flytter

Å være den første virksomheten i en bransje kan ikke alltid garantere en fordel.

 • Første driveren investerer kanskje mye i å overtale forbrukerne til å prøve et nytt produkt. Senere deltakere vil ha nytte av disse informerte kjøperne og trenger ikke å bruke så mye på å utdanne forbrukere.
 • Senere deltakere kan unngå feil gjort av den første flytteren.
 • Hvis førstesentralen ikke klarer å fange forbrukere med sine produkter, kan senere deltakere dra nytte av dette.
 • Senere deltakere kan omforme nye produkter og gjøre dem bedre eller billigere.
 • Senere deltakere kan identifisere forbedringsområder igjen av den første mover og dra nytte av dem.

Lær mer i Finance's Corporate Strategy Course.

Eksempler på vellykkede selskaper som ikke først ble flyttet

Nedenfor er tre selskaper som ikke var førende i sine respektive markeder, men som nå har vokst til å bli noen av de største selskapene i verden:

1. Google

Før Google var det søkemotorer som Yahoo og Infoseek. Imidlertid var Google i stand til å tilpasse søkemotoren for å yte mer effektivt og effektivt. De kontrollerer nå over 65% av søkeaktiviteten.

2. Southwest Airlines

Southwest Airlines kom inn i flyindustrien som en sen deltaker, men klarte å utvide seg og bli det nest største flyselskapet i verden når det gjelder antall passasjerer. Selskapet fokuserte på et område som andre flyselskaper ikke så på - kortdistansefly.

3. Starbucks

Det var mange steder å kjøpe kaffe før etableringen av Starbucks. Imidlertid var Starbucks i stand til å etablere en sterk merkevareandel ved å legge vekt på å gjøre Starbucks til det beste stedet når du ikke er hjemme eller på kontoret.

Relatert lesing

Takk for at du sjekket ut Finance-guiden til strategien for førstegangsfordeler. Finance er den offisielle globale leverandøren av Financial Modellering and Valuation Analyst (FMVA) ™ FMVA®-sertifisering Bli med på 350 600 studenter som jobber for selskaper som Amazon, JP Morgan og Ferrari-sertifisering, designet for å forvandle alle til en verdensklasse finansanalytiker.

Ta en titt på disse ekstra økonomiressursene for å hjelpe deg med å fortsette å lære og fremme karrieren din:

 • Absolutt fordel Absolut fordel I økonomi refererer absolutt fordel kapasiteten til enhver økonomisk agent, enten en person eller en gruppe, til å produsere en større mengde av et produkt enn sine konkurrenter. Introdusert av den skotske økonomen, Adam Smith, i sitt arbeid i 1776, "En forespørsel om naturen og årsakene til rikdommen til nasjoner",
 • Natural Monopol Natural Monopol Et naturlig monopol er et marked der en enkelt selger kan levere produksjonen på grunn av størrelsen. En naturlig monopolist kan produsere hele produksjonen for markedet til en lavere pris enn hva det ville vært hvis det var flere selskaper som opererer i markedet. Et naturlig monopol oppstår når et firma har omfattende stordriftsfordeler i sin produksjonsprosess.
 • Omfangsøkonomi Omfangsøkonomi Omfangsøkonomi er et økonomisk konsept som refererer til reduksjonen i de totale produksjonskostnadene når en rekke produkter produseres sammen i stedet for hver for seg.
 • Overføringspriser Overføringspriser Overføringspriser refererer til prisene på varer og tjenester som byttes mellom ofte kontrollerte juridiske enheter i et foretak. For eksempel, hvis et datterselskap selger varer eller yter tjenester til holdingselskapet, betegnes prisen som overføringspris

Siste innlegg