DATE-funksjon - Formel, hvordan du beregner datoer i Excel

DATE-funksjonen i Excel er kategorisert under Excel Date / Time Funksjoner Funksjoner Liste over de viktigste Excel-funksjonene for finansanalytikere. Dette juksearket dekker hundrevis av funksjoner som er viktig å kjenne som en Excel-analytiker. Det er hovedfunksjonen som brukes til å beregne datoer i Excel. DATE-funksjonen er veldig nyttig for finansanalytikere Finansanalytiker Jobbbeskrivelse Finansanalytikerens stillingsbeskrivelse nedenfor gir et typisk eksempel på alle ferdigheter, utdannelse og erfaring som kreves for å bli ansatt for en analytikerjobb i en bank, institusjon eller et selskap. Utfør sporing av økonomiske prognoser, rapportering og operasjonelle beregninger, analyser økonomiske data, lag økonomiske modeller fordi finansiell modellering Hva er finansiell modellering Finansiell modellering utføres i Excel for å forutsi et selskaps økonomiske resultater.Oversikt over hva som er økonomisk modellering, hvordan og hvorfor bygge en modell. krever spesifikke tidsperioder. For eksempel kan en analytiker bruke DATE-funksjonen i Excel i sin økonomiske modell for å koble år, måned og dag dynamisk fra forskjellige celler til en funksjon.

DATO-funksjonen er også nyttig når du gir datoer som innganger for andre funksjoner, som SUMIFS eller COUNTIFS, siden du enkelt kan sette sammen en dato ved hjelp av år-, måned- og dagverdier som kommer fra en cellereferanse eller et formelresultat.

Formel

= DATE (år, måned, dag)

DATO-funksjonen inneholder følgende argumenter:

 1. År - Dette er et nødvendig argument. Verdien av årsargumentet kan inneholde ett til fire sifre. Excel tolker årsargumentet i henhold til datasystemet som brukes av den lokale datamaskinen. Som standard bruker Microsoft Excel for Windows dateringssystemet 1900, noe som betyr at første dato er 1. januar 1900.
 2. Måned - Dette er et nødvendig argument. Det kan være et positivt eller negativt heltall som representerer året fra 1 til 12 (januar til desember).
 • Excel vil legge til antall måneder til den første måneden i det angitte året. For eksempel returnerer DATE (2017,14,2) serienummeret som representerer 2. februar 2018.
 • Når måneden er mindre enn eller lik null, trekker Excel den absolutte verdien av måneden pluss 1 fra den første måneden i det angitte året.

For eksempel returnerer DATE (2016, -3,2) serienummeret som representerer 2. september 2015.

 1. Dag - Dette er et nødvendig argument. Det kan være et positivt eller negativt heltall som representerer dagen i en måned fra 1 til 31.
 • Når dagen er større enn antall dager i den angitte måneden, legger dagen til det antallet dager til den første dagen i måneden. For eksempel returnerer DATE (2016,1,35) serienummeret som representerer 4. februar 2016.
 • Når dagen er mindre enn 1, trekker denne funksjonen verdien av antall dager pluss en fra den første dagen i den spesifiserte måneden. For eksempel returnerer DATE (2016,1, -15) serienummeret som representerer 16. desember 2015.

Hvordan bruker jeg DATE-funksjonen i Excel?

Datofunksjonen er en innebygd funksjon som kan brukes som en regnearkfunksjon i Excel. For å forstå bruken av denne funksjonen, la oss vurdere noen eksempler:

Eksempel 1

La oss se hvordan denne funksjonen fungerer ved hjelp av de forskjellige eksemplene nedenfor:

Formel brukt Resultat Merknader
DATO (ÅR (I DAG ()), MÅNED (I DAG ()), 1) 11. januar 2017 Returnerer den første dagen i inneværende år og måned
DATO (2017, 5, 20) -15 5. mai 2017 Subtraherer 15 dager fra 20. mai 2017

Eksempel 2

Anta at vi må beregne gjenværende prosentandel i et år basert på en gitt dato. Vi kan gjøre det med en formel basert på YEARFRAC-funksjonen.

DATE-funksjon

Formelen som skal brukes er:

DATE-funksjon - Eksempel 1

Vi får resultatet nedenfor:

DATO-funksjon - Eksempel 1a

Noen få ting å huske på DATE-funksjonen

 1. #NUM! error - Oppstår når det gitte årsargumentet er <0 eller ≥ 10000.
 2. #VERDI! Feil - Oppstår hvis noe av det gitte argumentet er ikke-numerisk.
 3. Anta at mens du bruker denne funksjonen, får du et nummer som 41230 i stedet for en dato. Vanligvis skjer dette på grunn av celleformateringen. Funksjonen returnerte riktig verdi, men cellen viser datoens serienummer i stedet for den formaterte datoen.

Derfor må vi endre formateringen av cellen for å vise en dato. Den enkleste og raskeste måten å gjøre dette på er å velge cellen (e) som skal formateres, og deretter velge alternativet Date celleformatering fra rullegardinmenyen i gruppen "Number" i kategorien Hjem (i Excel-båndet), som vist under:

DATE Funksjon - Merknader

Klikk her for å laste ned Excel-filen

Tilleggsressurser

Takk for at du leser Finance-guiden til viktige Excel-funksjoner! Ved å ta deg tid til å lære og mestre disse funksjonene, vil du øke hastigheten på din økonomiske analyse betydelig. For å lære mer, sjekk ut disse ekstra økonomiressursene:

 • Excel-funksjoner for økonomi Excel for økonomi Denne Excel for finans-guiden lærer de 10 beste formlene og funksjonene du må vite for å være en god finansanalytiker i Excel. Denne guiden har eksempler, skjermbilder og trinnvise instruksjoner. Til slutt laster du ned den gratis Excel-malen som inkluderer alle økonomifunksjonene dekket i opplæringen
 • Avansert Excel Formel Course
 • Avanserte Excel-formler du må vite Avanserte Excel-formler må vite Disse avanserte Excel-formlene er avgjørende for å kjenne og vil ta dine økonomiske analyseferdigheter til neste nivå. Avanserte Excel-funksjoner du må vite. Lær de 10 beste Excel-formlene hver finansanalytiker i verdensklasse bruker regelmessig. Disse ferdighetene vil forbedre regnearkarbeidet ditt i enhver karriere
 • Excel-snarveier for PC og Mac Excel-snarveier PC Mac Excel-snarveier - Liste over de viktigste og vanligste MS Excel-snarveiene for PC- og Mac-brukere, økonomi, regnskapsyrker. Tastatursnarveier gir deg raskere modellering og sparer tid. Lær redigering, formatering, navigering, bånd, lim inn spesial, data manipulering, formel og celle redigering, og andre mangler

Siste innlegg