I DAG Funksjon - Formel, eksempel, hvordan sette inn dagens dato

TODAY-funksjonen er kategorisert under Excel Date and Time-funksjoner Funksjoner Liste over de viktigste Excel-funksjonene for finansanalytikere. Dette juksearket dekker hundrevis av funksjoner som er kritiske å kjenne som en Excel-analytiker. Den vil beregne og gi gjeldende dato. Det oppdateres kontinuerlig når et regneark endres eller åpnes av en bruker. Funksjonens formål er å få dagens dato.

Som finansanalytiker Finansanalytiker Jobbbeskrivelse Finansanalytikerens stillingsbeskrivelse nedenfor gir et typisk eksempel på alle ferdigheter, utdannelse og erfaring som kreves for å bli ansatt for en analytikerjobb i en bank, institusjon eller selskap. Utfør sporing av økonomiske prognoser, rapportering og operasjonelle beregninger, analyser økonomiske data, opprett økonomiske modeller, TODAY-funksjonen kan brukes når vi ønsker å vise gjeldende dato i en rapport. Det er også nyttig å beregne intervaller. Anta at vi får en database over ansatte - vi kan bruke funksjonen til å beregne ansattes alder per i dag.

Formel

= I DAG ()

TODAY-funksjonen krever ingen argumenter. Det krever imidlertid at du bruker tomme parenteser ().

Funksjonen oppdateres kontinuerlig hver gang regnearket åpnes eller beregnes på nytt, det vil si hver gang en celleverdi legges inn eller endres. Hvis verdien ikke endres, må vi bruke F9 til å tvinge regnearket til å beregne og oppdatere verdien på nytt.

Men hvis vi trenger en statisk dato, kan vi angi gjeldende dato ved hjelp av hurtigtasten Ctrl + Shift +;

Hvordan bruker jeg TODAY-funksjonen i Excel?

TODAY-funksjonen ble introdusert i Excel 2007 og er tilgjengelig i alle påfølgende Excel-versjoner. For å forstå bruken av funksjonen, la oss se på et eksempel:

Eksempel 1

La oss se hvordan funksjonen vil oppføre seg når vi gir følgende formler:

I DAG Funksjon

Vi får resultatene nedenfor:

I DAG Funksjon - Eksempel 1

Når vi åpner dette regnearket på en annen dato, oppdateres formlene automatisk og gir et annet resultat.

Eksempel 2

La oss nå forstå hvordan vi kan bygge en datavalideringsregel for en dato ved hjelp av funksjonen. Anta at vi ønsker å opprette en regel som bare tillater en dato i løpet av de neste 30 dagene. Vi kan bruke datavalidering med en tilpasset formel basert på AND- og TODAY-funksjonene.

Anta at vi får følgende data:

I DAG Funksjon - Eksempel 2

Ulike brukere av denne filen vil legge inn datoer for B5, B6 og B7. Vi vil bruke datavalidering på C5: C7. Formelen som skal brukes vil være:

I DAG Funksjon - Eksempel 2a

Hvis vi prøver å legge inn en dato som ikke er innen 30 dager, får vi en feil. Regler for datavalidering utløses når en bruker prøver å legge til eller endre en celleverdi.

I DAG-funksjonen returnerer dagens dato. Det vil bli beregnet på løpende basis. AND-funksjonen tar flere logiske uttrykk og vil bare returnere SANT når alle uttrykk returnerer SANN. I slike tilfeller må vi teste to forhold:

  1. B3> I DAG () - Kontrollerer at datoen som er angitt av en bruker er større enn i dag.
  2. B3 <= (I DAG () + 30) - Sjekker at inngangen er mindre enn i dag pluss 30 dager.

Excel lagrer datoer som løpende serienumre, slik at de kan brukes i beregninger. Som standard er 1. januar 1900 serienummer 1, og 1. januar 2018 er serienummer 43101 fordi det er 43 100 dager etter 1. januar 1900. Derfor kan vi ganske enkelt legge til antall dager som +30 i TODAY-funksjonen.

Hvis begge logiske uttrykkene returnerer SANT, returnerer AND-funksjonen SANT, vellykkes datavalidering. Hvis begge uttrykkene returnerer FALSE, mislykkes valideringen.

Klikk her for å laste ned Excel-filen

Tilleggsressurser

Takk for at du leser Finance-guiden til Excel TODAY-funksjonen. Ved å ta deg tid til å lære og mestre disse funksjonene, vil du øke hastigheten din økonomiske modellering betydelig. For å lære mer, sjekk ut disse ekstra økonomiressursene:

  • Excel-funksjoner for økonomi Excel for økonomi Denne Excel for finans-guiden lærer de 10 beste formlene og funksjonene du må vite for å være en god finansanalytiker i Excel. Denne guiden har eksempler, skjermbilder og trinnvise instruksjoner. Til slutt laster du ned den gratis Excel-malen som inkluderer alle økonomifunksjonene dekket i opplæringen
  • Avansert Excel Formel Course
  • Avanserte Excel-formler du må vite Avanserte Excel-formler må vite Disse avanserte Excel-formlene er avgjørende for å kjenne og vil ta dine økonomiske analyseferdigheter til neste nivå. Avanserte Excel-funksjoner du må vite. Lær de 10 beste Excel-formlene hver finansanalytiker i verdensklasse bruker regelmessig. Disse ferdighetene vil forbedre regnearkarbeidet ditt i enhver karriere
  • Excel-snarveier for PC og Mac Excel-snarveier PC Mac Excel-snarveier - Liste over de viktigste og vanligste MS Excel-snarveiene for PC- og Mac-brukere, økonomi, regnskapsyrker. Tastatursnarveier gir deg raskere modellering og sparer tid. Lær redigering, formatering, navigering, bånd, lim inn spesial, data manipulering, formel og celle redigering, og andre mangler

Siste innlegg