Topp banker i Filippinene - Guide til topp 10 filippinske banker

Bangko Sentral ng Pilipinas fungerer som den sentrale pengemyndigheten på Filippinene. Landets sentralbank ble opprettet i juli 1993 i samsvar med bestemmelsene i den filippinske grunnloven 1987 og den nye sentralbankloven fra 1993. Den overvåker driften av banker på Filippinene og gir retningslinjer for bank-, kreditt- og pengesaker.

De beste bankene i Filippinene

Det filippinske banksystemet består av forskjellige typer banker på Filippinene:

  • Universelle og kommersielle banker - Tilby det bredeste spekteret av banktjenester
  • Sparsommelige banker - Akkumuler sparing fra innskytere og invester dem
  • Landsbygd og samarbeidsbanker - Banker i lokalsamfunn som er engasjert i å fremme og utvikle landlig økonomi
  • Ikke-banker med kvasi-bankfunksjoner - Finansinstitusjoner som ikke eier en full banklisens, men som tilbyr bankrelaterte finansielle tjenester

Per oktober 2017 fører landets sentralbank tilsyn med 36 universelle og kommersielle banker på Filippinene, 57 sparebanker, 492 landlige banker, 40 kredittforeninger samt over 6000 ikke-banker med kvasi-bankfunksjoner.

Moody's Investor Services gir det filippinske banksystemet stabile utsikter, med henvisning til den gode aktivautviklingen til banker på Filippinene, tilstrekkelig likviditetskapasitet og sterke buffere mot tap, midt i den fortsatte styrken i den lokale økonomien.

For alle som vurderer en bankkarriere i Filippinene, er denne listen over de beste bankene i Filippinene en nyttig guide om hvor du skal begynne. For å lære mer, se alle våre lister over finansinstitusjoner Bedriftslister over hovedaktørene innen bedriftsfinansiering. Vi har lister over de viktigste finansselskapene, bankene, institusjonene, regnskapsbyråene og selskapene i bransjen. Bla gjennom disse guidene for å forberede deg på en karriere innen finansielle tjenester og start nettverk i dag for å få fart på karrieren din.

De 10 beste bankene på Filippinene er:

BDO Unibank

BDO Unibank Inc. er den største av bankene i Filippinene når det gjelder eiendeler. Universitetsbanken med full service tar også ledelsen innen konsoliderte ressurser, innskudd, kundelån og filial- og minibanknett over hele landet.

BDO tilbyr et bredt spekter av produkter og tjenester, som innskudd, utlån, valuta, stiftelser og investeringer, megling, kredittkort, overføringer og bedriftens kontanthåndtering. Grunnlagt i 1968 som en sparebank kalt Acme Savings Bank, ble den omdøpt til Banco de Oro Savings and Mortgage Bank da den ble kjøpt opp av Sy Group i 1976.

Per 2016 var bankens totale eiendeler 48,98 milliarder dollar og nettoresultatet 94,67 millioner dollar.

Metropolitan Bank & Trust Company

Metropolitan Bank & Trust Company, eller Metrobank, er en av de fremste finansinstitusjonene i landet. For tiden tilbyr det et bredt spekter av bankprodukter og tjenester over hele verden, med sitt nettverk av mer enn 2300 minibanker, 950 lokale filialer, 32 utenlandske filialer og representasjonskontorer.

Metrobank ble grunnlagt i 1962 og åpnet sin første filial et år senere. I 1970 åpnet den sin første internasjonale filial i Taipei. Tre år senere etablerte det et representasjonskontor i Hong Kong. Metrobank var også den første av de private bankene på Filippinene som åpnet i USA med sitt kontor i Guam i 1975.

Per 2016 utgjorde bankens forvaltningskapital 102,56 milliarder dollar, og nettoresultatet nådde 1,02 milliarder dollar.

Bank of the Philippine Islands

Bank of the Philippine Islands ble opprinnelig kjent som El Banco Español Filipino de Isabel II, og ble grunnlagt i 1851, noe som gjør den til den eldste av bankene på Filippinene og i Sørøst-Asia. Det markerte starten på bank- og finansnæringen på Filippinene.

Med sitt nettverk med mer enn 800 filialer (lokale og i Hong Kong og Europa) og 3000 minibanker og kontanter, tilbyr BPI et omfattende utvalg av bankprodukter og tjenester som forbruksbank og utlån, forsikring, valuta, leasing og forretnings- og investeringsbank.

I 2016 rapporterte banken en forvaltningskapital på 32,91 milliarder dollar og et nettoresultat på 425,23 millioner dollar.

Landbank of the Philippines

Den statseide Land Bank of Philippines regnes som den største formelle kredittinstitusjonen i landlige områder. Det er også en av de beste forretningsbankene på Filippinene når det gjelder eiendeler, lån og innskudd.

Landbank ble etablert i 1963 for å hjelpe bønder og fiskere gjennom inntekter fra sin kommersielle bankvirksomhet. Det gjør det mulig for universalbanken å finne en balanse mellom å opprettholde en økonomisk levedyktig institusjon og støtte initiativer for utvikling av landdistrikter. Universalbanken forvalter et sterkt landlig filialnettverk bestående av 365 filialer og mer enn 1600 minibanker.

Fra og med 2016 var bankens forvaltningskapital 30,83 milliarder dollar.

Filippinsk nasjonalbank

Under den amerikanske okkupasjonen i 1916 opprettet den filippinske regjeringen den filippinske nasjonalbanken (PNB), som ble 100% privatisert i 2007. Banken regnes som en av de største private universalbankene i landet. Det tilbyr et bredt spekter av bank- og finansielle produkter, og samarbeider med den filippinske regjeringen, byråer, lokale myndighetsenheter og statseide og kontrollerte selskaper.

Fra og med 2016 var bankens eiendeler USD 14,37 milliarder og nettoresultatet USD 137,16 millioner.

Security Bank Corporation

Security Bank ble grunnlagt i 1951 og var den første private og filippinsk kontrollerte banken etter andre verdenskrig. Det tilbyr et komplett utvalg av produkter og løsninger til større virksomheter som detaljhandel, kommersiell og finansiell sektor. I 1995 noterte den seg på den filippinske børsen (PSE: SECB) og er fortsatt en av de mest stabile bankene på Filippinene i dag.

Fra og med 2016 posterte banken en forvaltningskapital på 2,68 milliarder dollar og et nettoresultat på 163,30 millioner dollar.

China Banking Corporation

Etablert i 1920, var China Bank den første privateide lokale kommersielle banken i landet. Dens klientell var opprinnelig sammensatt av kinesisk-filippinske forretningsmenn. Banken tilbyr nå produkter og tjenester som innskudd, investeringer, stiftelser, overføringer og kontanthåndtering. Det fører også tilsyn med datterselskaper og tilknyttede selskaper som tilbyr forsikringsmegling og bankforsikringsløsninger.

I 2012 ble China Bank anerkjent på Bell Awards på den filippinske børsen som et av de best styrte selskapene på Filippinene. Det var også den eneste banken blant de fem beste tildelte under kategorien børsnoterte selskaper.

Per 2016 var bankens totale eiendeler 10,04 milliarder dollar og nettoresultatet 107,02 millioner dollar.

Filippinene

Filippinens utviklingsbank er den nest største statseide banken og et av landets største statlige og kontrollerte selskaper. Banken tilbyr finansieringstjenester innen fire hovedområder: infrastruktur og logistikk, små og mellomstore bedrifter, sosiale tjenester og miljø. Mens det regnes som en utviklingsbank som er opptatt av å tilby bankløsninger til landbruks- og industribedrifter, fungerer den også som en sparebank.

Fra og med 2016 utgjorde bankens totale eiendeler 10,27 milliarder dollar, og nettoresultatet nådde 81,06 millioner dollar.

Union Bank of the Philippines

Union Bank startet nettbank-trenden på Filippinene. Bortsett fra å opprette det første banknettstedet på Filippinene, lanserte det EON Cyber ​​Account, den første elektroniske sparekontoen i landet, som også markerte begynnelsen på elektronisk kontroll.

Bankens nettanlegg muliggjør tilgang til transaksjoner og informasjon gjennom flere kanaler, inkludert filialnettverket landsdekkende, minibanker på stedet og utenfor stedet, internettbank og et call center. Det tilbyr også bedriftens kontanthåndtering og business-to-business banktjenester til lokale og multinasjonale selskaper i landet.

Rizal Commercial Banking Corporation (RCBC)

RCBC ble grunnlagt i 1960 som en utviklingsbank og er lisensiert av Sentralbanken på Filippinene for kommersiell bank og investeringsbank. Det tilbyr et bredt spekter av tjenester til mer enn 6,5 millioner kunder gjennom sine 448 filialer og mer enn 1100 minibanker over hele landet. Det administrerer også overføringskontorer og tilknytninger i 24 land.

Fra 2010 til 2014 mottok RCBC mer enn 70 priser, inkludert den beste innenlandske private banken på Filippinene i tre påfølgende år, fra den økonomiske publikasjonen Asiamoney.

I 2016 rapporterte banken en forvaltningskapital på 9,95 milliarder dollar og et nettoresultat på 73,84 millioner dollar.

Karrierer innen investeringsbank

For å bryte inn i investeringsbank, jobber Bla gjennom stillingsbeskrivelser: krav og ferdigheter for stillingsannonser i investeringsbank, aksjeforskning, statskasse, FP&A, bedriftsøkonomi, regnskap og andre finansområder. Disse stillingsbeskrivelsene er samlet ved å ta de vanligste lister over ferdigheter, krav, utdannelse, erfaring og annet. Det er flere viktige ting å fokusere på. Disse inkluderer nettverk, gjenoppta mal for gjenoppta investeringsbank Fortsett. Lær hvordan du skriver et CV for investeringsbank (Analyst eller Associate) med Finance gratis guide og CV-mal. IB-CV er unikt. Det er viktig å skreddersy CV-en din til bransjestandarden for å unngå å bli umiddelbart slettet, erfaring,og økonomiske modelleringsevner Finansielle modelleringsevner Lær de 10 viktigste økonomiske modelleringsevnene og hva som kreves for å være gode på økonomisk modellering i Excel. De viktigste ferdighetene: regnskap. For å lære mer, utforsk vårt interaktive karrierekart…. For bankkarrierer vil du ha en betydelig fordel i forhold til konkurransen med Finans finansielle modelleringskurs.

Tilleggsressurser

Dette har vært Finance sin guide til de beste bankene på Filippinene. For alle som leter etter en karriere innen bank, er denne listen et flott sted å starte nettverket ditt. Se også disse tilleggsressursene:

  • Toppbanker i Hong Kong Toppbanker i Hong Kong Dette er en guide til de 10 beste bankene i Hong Kong. Hongkongs banksystem er et tredelt system som består av lisensierte banker, banker med begrenset lisens og innskuddsbanker. Møt de 10 beste bankene i Hong Kong, inkludert HSBC, Bank of China, Hang Seng Bank, Bank of East Asia, ICBC,
  • Topp 100 investeringsbanker Bedrifter Lister over hovedaktørene innen bedriftsfinansiering. Vi har lister over de viktigste finansselskapene, bankene, institusjonene, regnskapsbyråene og selskapene i bransjen. Bla gjennom disse guidene for å forberede deg på en karriere innen finansielle tjenester og start nettverk i dag for å få fart på karrieren din
  • Investeringsbankintervju spørsmål Intervjuer Ace ditt neste intervju! Ta en titt på Finance's intervjuguider med de vanligste spørsmålene og de beste svarene for enhver stilling innen corporate finance. Intervju spørsmål og svar for økonomi, regnskap, investeringsbank, aksjeforskning, kommersiell bank, FP&A, mer! Gratis guider og øvelser for å få tak i intervjuet ditt
  • Gå meg gjennom en DCF Gå meg gjennom en DCF Spørsmålet, gå meg gjennom en DCF-analyse er vanlig i investeringsbankintervjuer. Lær hvordan du får tak i spørsmålet med Finance sin detaljerte svarveiledning. Bygg en 5-årsprognose over uberørt fri kontantstrøm, beregne en terminalverdi og diskonter alle disse kontantstrømmene til nåverdien ved hjelp av WACC.
  • Finansiell modelleringsguide Gratis finansiell modelleringsveiledning Denne økonomiske modelleringsveiledningen dekker Excel-tips og beste praksis om antakelser, drivere, prognoser, kobling av de tre uttalelsene, DCF-analyse, mer

Siste innlegg