IFS-funksjon i Excel - formel, eksempler, hvordan du bruker IFS-funksjon

IFS-funksjonen i Excel er en logisk funksjon Funksjoner Liste over de viktigste Excel-funksjonene for finansanalytikere. Dette juksearket dekker 100-tallet med funksjoner som er kritiske å kjenne som en Excel-analytiker som ble introdusert i Excel 2016. Funksjonen er et alternativ til Nested IF-funksjonen og er mye enklere å bruke. IFS-funksjonen sjekker om en eller flere betingelser er overholdt eller ikke, og returnerer følgelig en verdi som oppfyller den første SANNE tilstanden.

Formel

= IFS (logisk_test1, verdi1 [logisk_test2, verdi2] ..., [logisk_test127, verdi127])

Hvor:

  1. Logical_test1 - Første logiske test. Dette er et obligatorisk argument og er tilstanden som brukes av Excel for å evaluere om det er SANT eller FALSE.
  2. Verdi1 - Resultat når logisk_test1 er sant. Hvis det er nødvendig, kan du holde det tomt.

Resten av argumentene logical_test og Value er valgfrie. Funksjonen lar brukeren legge inn opptil 127 logiske_testargumenter ved hjelp av IFS-funksjonen.

Hvordan bruker jeg IFS-funksjonen i Excel?

Det er en innebygd funksjon som kan brukes som en regnearkfunksjon i Excel. La oss se på et eksempel:

Anta at vi ønsker å tildele karakterer til karakterer tjent av studenter. Vi kan bruke IFS-funksjonen på følgende måte:

IFS-funksjon

Formelen som brukes er:

IFS (A2> 80, ”A”, A2> 70, ”B”, A2> 60, ”C”, A2> 50, ”D”, A2> 40, ”E”, A2> 30, ”F”) , som sier at hvis celle A2 er større enn 80, så returner et "A" og så videre.

Ved å bruke denne formelen vil resultatet være:

IFS Funksjon - Eksempel

Eksempler på IFS-funksjonen i Excel

For å forstå bruken av denne funksjonen, la oss vurdere noen flere eksempler:

Eksempel 1 - Bruke IFS med ELSE

Anta at vi har en liste over varer, og vi må klassifisere dem under fire vanlige overskrifter: Grønnsak, Frukt, Grønn Grønnsak og Drikke. Når vi bruker IFS-funksjonen og gir formelen = IFS (A2 = "Apple", "Fruit", A2 = "Banana", "Fruit", A2 = "Spinat", "Green Vegetable", A2 = "coffee", ”Drikke”, A2 = ”kål”, ”Grønn grønnsak”, A2 = ”paprika”, “Grønnsak”)

IFS-funksjon - Eksempel 1

Deretter får vi følgende resultat:

IFS-funksjon - Eksempel 1a

I dette eksemplet har vi lagt inn flere logiske tester i IFS-funksjonen. Når en logisk test evalueres til SANT, vil den tilsvarende verdien returneres. Imidlertid, hvis ingen av de logiske testene evalueres til SANT, vil IFS-funksjonen gi # N / A-feil. Dette er hva vi fikk for Pepper i B8.

Ved hjelp av ELSE-funksjonen kan vi sikre at denne # N / A-feilen blir fjernet. For dette vil vi plassere en siste logisk test på slutten av formelen som er SANT, og deretter plassere en verdi som skal returneres.

IFS-funksjon - Eksempel 1b

Her la vi til SANT, "Diverse", dette vil sikre at Excel returnerer verdien "Diverse" i scenariet der ingen av de forrige logiske testene i IFS-funksjonen evalueres til SANT.

Nå vil resultatene være som vist nedenfor:

IFS-funksjon - Eksempel 1c

Eksempel 2 - IFS vs nestet IF-funksjon

Før introduksjonen av IFS-funksjonen i Excel pleide vi å bruke nestet IF-funksjon. La oss se hvordan IFS-funksjonen er bedre enn nestet IF. La oss anta at vi ønsker å gi rabatter til kunder basert på deres totale kjøp fra oss. Så en kunde ville få 5% rabatt for kjøp over $ 100, men mindre enn $ 500, 10% rabatt hvis han kjøpte mer enn $ 500, men mindre enn $ 750, 20% hvis han kjøpte mer enn $ 750, men mindre enn $ 1000 og 30% for alle kjøp over $ 1000.

La oss se formelen når vi ville ha brukt nestet IF-funksjon:

IFS-funksjon - Eksempel 2

La oss nå se hvordan det blir enkelt å skrive formelen for de samme resultatene ved hjelp av IFS:

IFS-funksjon - Eksempel 2a

Derfor er IFS enklere, ettersom det tillater bruk av en enkelt funksjon for å legge inn en serie logiske tester. Det blir tungvint i den nestede IF-funksjonen, spesielt når vi bruker et stort antall logiske tester.

Noen tips om IFS-funksjonen

  1. # N / A Error oppstår når ingen sanne forhold blir funnet av IFS-funksjonen.
  2. #VERDI! Feil - Vi får denne feilen når argumentet logical_test løser seg til en annen verdi enn SANT eller FALSK.
  3. "Du har angitt for få argumenter for denne funksjonen" feilmelding - Denne meldingen vises når vi gir et logisk_test-argument uten en tilsvarende verdi.

Tilleggsressurser

Takk for at du leser Finance-guiden til IFS-funksjonen i Excel. Ved å ta deg tid til å lære og mestre Excel-funksjoner, vil du øke hastigheten på din økonomiske analyse. For å lære mer, sjekk ut disse ekstra økonomiressursene:

  • Excel-funksjoner for økonomi Excel for økonomi Denne Excel for finans-guiden lærer de 10 beste formlene og funksjonene du må vite for å være en god finansanalytiker i Excel. Denne guiden har eksempler, skjermbilder og trinnvise instruksjoner. Til slutt laster du ned den gratis Excel-malen som inkluderer alle økonomifunksjonene dekket i opplæringen
  • Avansert Excel Formel Course
  • Avanserte Excel-formler du må vite Avanserte Excel-formler må vite Disse avanserte Excel-formlene er avgjørende for å kjenne og vil ta dine økonomiske analyseferdigheter til neste nivå. Avanserte Excel-funksjoner du må vite. Lær de 10 beste Excel-formlene hver finansanalytiker i verdensklasse bruker regelmessig. Disse ferdighetene vil forbedre regnearkarbeidet ditt i enhver karriere
  • Excel-snarveier for PC og Mac Excel-snarveier PC Mac Excel-snarveier - Liste over de viktigste og vanligste MS Excel-snarveiene for PC- og Mac-brukere, økonomi, regnskapsyrker. Tastatursnarveier gir deg raskere modellering og sparer tid. Lær redigering, formatering, navigering, bånd, lim inn spesial, data manipulering, formel og celle redigering, og andre mangler

Siste innlegg