Excel VBA-makroer - Hva er en VBA-makro i Excel?

VBA-makroer bruker Visual Basic-applikasjonen i Excel for å lage tilpassede brukergenererte funksjoner og øke hastigheten på manuelle oppgaver ved å lage automatiserte prosesser. I tillegg kan VBA brukes til å få tilgang til Windows Application Programming Interface (API). En av de viktigste bruksområdene er å endre og tilpasse brukergrensesnittet ved å lage personlige verktøylinjer, menyer, dialogbokser og skjemaer.

For å lære mer, start Finance's Excel VBA-kurs nå!

VBA Makro kurs

Hvordan lage VBA-makroer

I en egen artikkel diskuterer Finance hva VBA er Excel VBA VBA står for Visual Basic for Applications. Excel VBA er Microsofts programmeringsspråk for Excel og alle andre Microsoft Office-programmer, som Word og PowerPoint. Office-suite-programmene deler alle et felles programmeringsspråk. og hvordan du får tilgang til VBA Editor. Som et sammendrag, trykker du på Alt + F11 i Excel, åpnes VBA-vinduet og lar brukeren begynne å kode makroer.

For å starte kodingen, må brukeren opprette en modulfil. Modulfiler inneholder en gruppe makroer. For å opprette en ny modul, trykk Sett inn> Modul. Eventuelt kan brukeren gi denne modulen et navn ved hjelp av vinduet med egenskaper nederst til venstre i redigeringsprogrammet. Bare skriv inn et nytt modulnavn og trykk enter.

Hvordan navngi Excel VBA-makroer

For å starte må makroen få et unikt navn. Dette navnet kan ikke matche andre makroer, og det kan vanligvis ikke matche navnet på andre egenskaper, funksjoner og verktøy i Excel. Makronavnet er det brukeren vil bruke til å kalle makroen til handling.

For å definere et makronavn, må brukeren skrive undernavn () og trykke “enter” i kodingsvinduet til redigeringsprogrammet. Når du trykker på enter, fylles vinduet automatisk med det generelle formatet til en Excel-makro. For eksempel, for å navngi makroen "Finansmakro", bør en bruker skrive "Sub cfiMacro ()" og trykke enter. VBA Editor vil automatisk legge til en "End Sub" -linje noen linjer under "Sub".

VBA-makroer underprosedyre

Merk: Den generelle konvensjonen for å skrive navn for en hvilken som helst makro, funksjon eller variabel i VBA er å bruke små bokstaver hvis det bare er ett ord, og å bruke en stor bokstav i begynnelsen av hvert nye ord. VBA-navn kan vanligvis ikke inneholde mellomrom. Siden Finance Macro er to ord, bør dette skrives som cfiMacro. Dette er imidlertid bare retningslinjer for beste praksis og trenger ikke nødvendigvis følges.

Undernavn i VBA

Linjen Undernavn () forteller redaktøren starten på makrokoden. End Sub betegner slutten. Hvis brukeren ville, kunne han eller hun opprette en ny ny makro ved å starte en ny linje undernavn () under den første sluttuben. Prøv dette, og du bør legge merke til at Excel automatisk oppretter en linje mellom de to forskjellige makroene.

VBA Macro-undernavn

Dette er den grunnleggende strukturen til en Excel-makro. Det neste trinnet, før du hopper inn i selve prosesskodingen, er å definere variablene brukeren skal bruke i koden. Du kan være interessert i vårt fullverdige Excel VBA-makrokurs. Klikk her for å starte kurset nå!

Tilleggsressurser

Takk for at du har lest introduksjonsguiden for økonomi til VBA-makroer i Excel. For å fortsette å lære og fremme karrieren din, sjekk ut disse ekstra økonomiressursene:

  • Excel-snarveier (PC og Mac) Excel-snarveier PC Mac Excel-snarveier - Liste over de viktigste og vanligste MS Excel-snarveiene for PC- og Mac-brukere, økonomi, regnskapsyrker. Tastatursnarveier gir deg raskere modellering og sparer tid. Lær redigering, formatering, navigering, bånd, lim inn spesial, data manipulering, formel og celle redigering, og andre mangler
  • Avanserte Excel-formler Avanserte Excel-formler må vite Disse avanserte Excel-formlene er viktige å kjenne og vil ta dine økonomiske analyseferdigheter til neste nivå. Avanserte Excel-funksjoner du må vite. Lær de 10 beste Excel-formlene hver finansanalytiker i verdensklasse bruker regelmessig. Disse ferdighetene vil forbedre regnearkarbeidet ditt i enhver karriere
  • Liste over Excel-funksjoner Funksjoner Liste over de viktigste Excel-funksjonene for finansanalytikere. Dette juksearket dekker hundrevis av funksjoner som er kritiske å kjenne som en Excel-analytiker
  • Gratis Excel-kurs

Siste innlegg