VBA-variabler, datatyper og dim - definisjon og forklaring

Denne guiden deler opp VBA-variabler, datatyper og dim. Vanligvis er det aller første trinnet etter å ha navngitt makroen din å erklære variablene dine. Variabler er navn på forskjellige deler av dataene som makroen skal jobbe med. Noen ganger viser det seg imidlertid vanskelig siden det er vanskelig å planlegge hvor mange variabler som skal brukes i makroen. Til slutt, når makroen skrives, kan brukeren legge til eller fjerne visse variabler. Dette vil bli tydeligere lenger inn i denne guiden for å skrive VBA-makroer. VBA-makroer Å sette makroer i Excel VBA er ganske enkelt. Strukturen for Excel VBA-makroer innebærer å starte med en underlinje () før du begynner på makrokoden. Makroer bruker Visual Basic-applikasjonen i Excel til å lage tilpassede brukergenererte funksjoner og øke hastigheten på manuelle oppgaver ved å lage automatiserte prosesser.

Øverst i hver makro etter undernavnet er en seksjon som heter erklæringer. Her lister og navngir brukeren alle de forskjellige variablene han eller hun vil bruke, og erklærer datatypene. Dette gjøres ved å bruke uttalelsen "Dim". "Dim" -uttrykket følges av navnet på variabelen, og noen ganger utsagnet "som [datatype]". For eksempel, hvis vi ønsket å lage en variabel for en aksjekurs, kunne vi skrive "Dim stockPrice as double". Dette skaper en variabel kalt stockPrice, som tar på seg datatypen dobbelt. En dobbel datatype er en av datatypene som tillater desimaler, i motsetning til datatypen for heltall.

Det er ikke nødvendig å alltid oppgi datatypen. Noen ganger er det tilstrekkelig å erklære navnet, og VBA kan utlede datatypen når variabelen blir brukt i koden senere. Imidlertid er det generelt tryggere å erklære datatypen du forventer å bruke.

Hver erklæring vil ta sin egen linje. Det er nyttig å gruppere variabler av samme datatype sammen.

Skjermbilde av VBA-variabler

Variable datatyper

Det er ganske mange VBA-datatyper, men for generelle formål med finansiell modellering Hva er finansiell modellering Finansiell modellering utføres i Excel for å forutsi et selskaps økonomiske resultater. Oversikt over hva som er økonomisk modellering, hvordan og hvorfor bygge en modell. ikke alle blir brukt.

Nedenfor er en liste over vanlige VBA-variabler (kjent som datatyper) som brukes i makroer og deres formål:

 • Heltall: Brukes til å lagre tallverdier som ikke får desimalform.
 • Enkelt: Brukes til å lagre tallverdier som kan ha desimalform. Kan også inneholde heltall.
 • Dobbelt: En lengre form av enkeltvariabelen. Tar mer plass, men trengs for større antall.
 • Dato: Lagrer datoverdier.
 • Streng: Lagrer tekst. Kan inneholde tall, men lagrer dem som en tekst (beregninger kan ikke utføres på tall som er lagret som en streng)
 • Boolsk: Brukes til å lagre binære resultater (True / False, 1/0)

Igjen er det andre datatyper, men disse er de mest brukte for å lage makroer.

Lagre en verdi i en variabel

Etter at en variabel er opprettet, er det enkelt å lagre en verdi i den.

Variabelnavn = Variabel verdi

Navn på strengvariabel = “Variabel verdi”

(Når du bruker strenger, må du omgi teksten i anførselstegn. Dette gjelder ikke tall eller binære verdier)

Hver navngitt variabel kan bare inneholde en verdi om gangen.

Eksempel på erklæring av variabelt datatype med dim

Her er en oversikt over hvordan du bruker Dim i VBA:

 • Erklærer en firmanavnvariabel: “Dim companyName as String”
 • Innstilling av firmanavnvariabelen:
  • companyName = “Tesla”
  • companyName = “Wells Fargo”
  • companyName = “Ingen firmanavn er tilgjengelig”
 • Erklærer en variabel for å lagre nettoinntekt: "Dim nettinntekt som enkelt" (eller dobbelt, avhengig av skalaen)
 • Angi variabel for nettoinntekt:
  • nettoinntekt = -5 000
  • nettoinntekt = 0
  • nettoinntekt = 1.000.000,64
 • Erklærer en binær variabel for å lagre vekst: "Dim isGrowthPositive as Boolean"
 • Stille inn vekstvariabelen:
  • isGrowthPositive = Sant
  • isGrowthPositive = Falsk
  • isGrowthPositive = 1 (samme som True)

Dim VBA

Som du kan se i eksemplet ovenfor, er disse variablene (og noen ekstra variabler for å vise gruppering av beste praksis) blitt deklarert. Verdier er også lagret i hovedvariablene. Imidlertid, hvis denne makroen skulle kjøres, ville den ganske enkelt lagre disse verdiene i variablene, og ikke bruke dem på noen måte. For å fortsette å lære hvordan du bruker variabler, må du kjenne til VBA-metodene VBA-cellereferanser VBA-cellereferanser tillater brukeren å fortelle Excel hvor han skal se etter dataene den trenger. Etter å ha opprettet makroen og deklarert variablene, er neste trinn å lage VBA-cellereferanser, som faktisk refererer til hver variabel, og som deretter kan brukes til å manipulere dataene i Excel-arket. tilgjengelig for hver enkelt.

Tilleggsressurser

Takk for at du har lest Finance-guiden til VBA-variabler, datatyper og dim. Finance er den offisielle globale leverandøren av Financial Modellering and Valuation Analyst (FMVA) ™ FMVA®-sertifisering Bli med på 350 600 studenter som jobber for selskaper som Amazon, JP Morgan og Ferrari-sertifisering, designet for å forvandle alle til en verdensklasse finansanalytiker.

For å fortsette å lære og utvikle dine Excel-ferdigheter anbefaler vi disse ekstra økonomiressursene på det sterkeste:

 • Excel-hurtigtaster Excel-snarveier PC Mac Excel-snarveier - Liste over de viktigste og vanligste MS Excel-snarveiene for PC- og Mac-brukere, økonomi, regnskapsyrker. Tastatursnarveier gir deg raskere modellering og sparer tid. Lær redigering, formatering, navigering, bånd, lim inn spesial, data manipulering, formel og celle redigering, og andre mangler
 • Avanserte Excel-formler Avanserte Excel-formler må vite Disse avanserte Excel-formlene er viktige å kjenne og vil ta dine økonomiske analyseferdigheter til neste nivå. Avanserte Excel-funksjoner du må vite. Lær de 10 beste Excel-formlene hver finansanalytiker i verdensklasse bruker regelmessig. Disse ferdighetene vil forbedre regnearkarbeidet ditt i enhver karriere
 • VBA-metoder VBA-metoder En VBA-metode er et stykke kode festet til et VBA-objekt, en variabel eller en datareferanse som forteller Excel hvilken handling du skal utføre i forhold til det objektet. Kopiering, liming og valg er bare noen eksempler på VBA-metoder som kan utføres.
 • VBD Do Loops VBA Do Loop En VBA Do Loop lar brukeren gjenta en bestemt prosess i en makro. En Do Loop kan brukes i VBA til å utføre repeterende datamanipulering og forbedre og Excel-modellen. En Do Loop-setning vil ha en begynnelsesuttalelse og en sluttuttalelse, med koden som skal utføres i disse to utsagnene

Siste innlegg