Skatteparadis - Forstå hvordan skatteparadiser fordeler selskaper

Et skatteparadis, eller offshore finansielt senter, er ethvert land eller jurisdiksjon som tilbyr minimalt skatteplikt Renter Skatteskjold Uttrykket "renteskatteskjold" refererer til redusert inntektsskatt som skyldes fradrag til skattepliktig inntekt fra et selskaps renteutgift. til utenlandske enkeltpersoner og bedrifter. Skatteparadiser krever ikke at virksomheter opererer ut av landet sitt eller at enkeltpersoner bor i deres land for å motta skattefordeler.

Skatteparadis

Kriterier for skatteparadiser

I 1998 ga Organisasjonen for økonomisk samarbeid og utvikling (OECD) en rekke faktorer for å identifisere skatteparadiser. Noen av de vanligste faktorene er gitt nedenfor:

 • Ingen eller nominell skatt på relevant inntekt
 • Mangel på effektiv utveksling av informasjon
 • Mangel på åpenhet
 • Ingen vesentlige aktiviteter

Hvordan regjeringer tjener penger på skatteparadiser

 • Skatteparadiser er ikke helt skattefrie. De tar en lavere skattesats enn andre land. Juridiske jurisdiksjoner med lave skatter krever generelt høye toll- eller importavgifter for å dekke tap i skatteinntekter.
 • Skatteparadiser kan kreve et gebyr for nyregistrering av selskaper og fornyelseskostnader som skal betales hvert år. Ekstra avgifter kan også bli belastet, for eksempel lisensavgifter. Slike avgifter og avgifter vil utgjøre en gjentakende fast inntekt for skatteparadisene.
 • Ved å tiltrekke seg utenlandske enkeltpersoner eller bedrifter, selv om de bare belastes en nominell skattesats, kan landet tjene vesentlig mer i skatteinntekter enn det ellers ville gjort. Landet kan også ha nytte av bedriftsinvesteringer i forretningsdrift som tilbyr jobber til landets innbyggere.

Fordeler for en skatteparadis

 • Skatteparadis har fordeler ved å tiltrekke kapital til bankene og finansinstitusjonene, som deretter kan brukes til å bygge en blomstrende finanssektor.
 • Enkeltpersoner eller virksomheter drar nytte av å spare skatt, som i skatteparadisland kan variere fra null til lave enkeltsifre sammenlignet med høye skatter i deres land med statsborgerskap eller bosted.

Topp skatteparadiser i verden

skatteparadis paradis

 • Bermuda - Erklært verdens verste (eller best hvis du ønsker å unngå beskatning) selskapsskatteparadis i 2016 av Oxfam med en skattesats på null prosent og ingen personlig inntektsskatt.
 • Netherland s - Mest populære skatteparadis blant verdens Fortune 500. Regjeringen bruker skatteincitamenter for å tiltrekke bedrifter til å investere i sitt land. Et slikt skatteincitament kostet Nederland anslagsvis 1,2 milliarder euro i 2016.
 • Luxembourg - Det gir fordeler som skatteinsentiver og null prosent kildeskatt.
 • Caymanøyene - Ingen personlige inntektsskatter, ingen kapitalgevinstskatter, ingen lønnsskatt, ingen selskapsskatt, og landet holder ikke tilbake skatter på utenlandske enheter.
 • Singapore - Tar rimelige nominelle selskapsskatter. Rimelige selskapsskattesatser gis gjennom skatteincitamenter, manglende kildeskatt, og det som ser ut til å være betydelig fortjenesteskift.
 • Kanaløyene - Ingen kapitalgevinstskatter, ingen rådsskatter og ingen merverdiavgift.
 • Isle of Man - Ingen kapitalgevinstskatt, omsetningsavgift eller kapitaloverføringsskatt. Det pålegger også en lav inntektsskatt, med de høyeste satsene på 20%.
 • Mauritius - Lav selskapsskattesats og ingen kildeskatt.
 • Sveits - Hel eller delvis skattefritak, avhengig av banken som brukes.
 • Irland - Kalt skatteparadis til tross for at tjenestemenn hevder at det ikke er det. Apple oppdaget at to av selskapets irske datterselskaper ikke var klassifisert som skatteinnbyggere i USA eller Irland, til tross for at de ble innlemmet i sistnevnte land.

Topp selskaper som drar nytte av skatteparadiser

 1. Apple - Beløpet som er booket offshore er 214,9 milliarder dollar. Den bruker Irland som et skatteparadis. Apple ville ha skyldt den amerikanske regjeringen 65,4 milliarder dollar i skatt hvis ikke skatteparadisfordelene ble brukt.
 2. Nike - Det har $ 10,7 milliarder dollar offshore. Den bruker Bermuda som et skatteparadis. Det ville ha betalt 3,6 milliarder dollar for skatt hvis ikke skatteparadisfordelene ble brukt. Dette innebærer at Nike betaler bare 1,4% skattesats til utenlandske myndigheter på disse offshore-fortjenestene, noe som indikerer at nesten alle pengene offisielt holdes av datterselskaper i skatteparadis.
 3. Goldman Sachs - Den har 28,6 milliarder dollar offshore og bruker Bermuda som skatteparadis.
 4. Noen av de 50 største amerikanske selskapene som har stashed rundt $ 1,6 billioner offshore inkluderer Microsoft, IBM, General Electric, Pfizer, Exxon Mobil, Chevron, Walmart. Disse 50 selskapene tjente over $ 4,2 billioner i fortjeneste globalt, men de brukte skattely til havs for å senke den effektive samlede skattesatsen til bare 25,9%, noe som var godt under den amerikanske lovpålagte satsen på 35% og til og med lavere enn det gjennomsnittlige nivået som ble betalt i andre utviklede land.

Panamapapirene

 • Lekkasjen av 11,5 millioner filer fra databasen til verdens fjerde største offshore advokatfirma, Mossack Fonseca.
 • Panama Papers avslørte måtene som de rike kunne utnytte hemmelighetsfulle skattesystemer til havs.
 • Følgende er filtypene i Panama Papers:

Skatteparadis

 • Å eie et offshore-selskap er ikke ulovlig, men Panama Papers avslørte at å skjule identiteten til de sanne selskapseierne var det primære målet for flertallet av offshore-selskapene.
 • Panama Papers avslørte navnene på forskjellige kjente internasjonale banker som hjalp sine klienter med å etablere en virksomhet i offshore jurisdiksjoner som en del av formuesforvaltningstjenester.

Skatteimplikasjoner i verdsettelse og økonomisk modellering

Når du foretar en verdsettelse av selskaper Verdsettelsesmetoder Når du verdsetter et selskap som en løpende virksomhet, er det tre hovedverdsettelsesmetoder som brukes: DCF-analyse, sammenlignbare selskaper og presedens transaksjoner. Disse metodene for verdsettelse brukes i investeringsbank, aksjeforskning, private equity, bedriftsutvikling, fusjoner og oppkjøp, gjeldsrike oppkjøp og finansiering, beregningen av skatt kan ha en vesentlig innvirkning på kontantstrømmen Verdivurdering Gratis verdsettelsesguider for å lære de viktigste konseptene i ditt eget tempo. Disse artiklene vil lære deg beste praksis for forretningsverdivurdering og hvordan du kan verdsette et selskap ved hjelp av sammenlignbar selskapsanalyse, diskontert kontantstrøm (DCF) -modellering og presedens transaksjoner, som brukt i investeringsbank, aksjeforskning,. En finansanalytiker har til oppgave å lage en prognose for hva de forventer inntekter,utgifter (inkludert skatter) og andre finansielle poster som skal være i fremtiden. Denne prosessen med å prognostisere elementer inn i fremtiden er kjent som finansiell modellering Hva er finansiell modellering Finansiell modellering utføres i Excel for å forutsi et selskaps økonomiske resultater. Oversikt over hva som er økonomisk modellering, hvordan og hvorfor bygge en modell. og utføres i Excel Excel Resources Lær Excel online med 100-talls gratis Excel-veiledninger, ressurser, guider og jukseark! Finansressursene er den beste måten å lære Excel på dine egne vilkår. .Oversikt over hva som er økonomisk modellering, hvordan og hvorfor bygge en modell. og utføres i Excel Excel Resources Lær Excel online med 100-talls gratis Excel-opplæringer, ressurser, guider og jukseark! Finansressursene er den beste måten å lære Excel på dine egne vilkår. .Oversikt over hva som er økonomisk modellering, hvordan og hvorfor bygge en modell. og utføres i Excel Excel Resources Lær Excel online med 100-talls gratis Excel-opplæringer, ressurser, guider og jukseark! Finansressursene er den beste måten å lære Excel på dine egne vilkår. .

For å lære mer om økonomiske modeller, se vårt komplette bibliotek med økonomiske modelleringsressurser Finansiell modellering Gratis økonomiske modelleringsressurser og guider for å lære de viktigste konseptene i ditt eget tempo. Disse artiklene vil lære deg økonomisk praksis for modellering med hundrevis av eksempler, maler, guider, artikler og mer. Lær hva økonomisk modellering er, hvordan du bygger en modell, Excel-ferdigheter, tips og triks.

Relaterte målinger

Takk for at du leser økonomiguiden til skatteparadis. For ytterligere lesing om skatt og regnskap, se følgende gratis økonomiressurser.

 • Regnskap for inntektsskatt Regnskap for inntektsskatt Inntektsskatt og regnskap er et nøkkelområde for bedriftsfinansiering. Å ha en konseptuell forståelse av regnskap for inntektsskatt gjør at et selskap kan opprettholde økonomisk fleksibilitet. Skatt er et intrikat felt å navigere i og forvirrer ofte selv de dyktigste finansanalytikerne.
 • Skatteskatt Skatteskjold Et skatteskjold er et tillatt fradrag fra skattepliktig inntekt som resulterer i reduksjon av skyldte skatter. Verdien av disse skjoldene avhenger av den effektive skattesatsen for selskapet eller individet. Vanlige utgifter som er fradragsberettigede inkluderer avskrivninger, avskrivninger, pantelån og rentekostnader
 • Utsatt skattefordel og gjeld Utsatt skattefordel En utsatt skattefordel refererer til en post på selskapets balanse som vil redusere skattepliktig inntekt i fremtiden på grunn av de beslutningene som er tatt
 • Big Four regnskapsbyråer Big Four regnskapsbyråer De fire store regnskapsbyråene refererer til Deloitte, PricewaterhouseCoopers (PwC), KPMG og Ernst & Young. Disse bedriftene er de fire største profesjonelle tjenestefirmaene i verden som tilbyr revisjon, transaksjonsrådgivning, beskatning, rådgivning, risikoveiledning og aktuarmessige tjenester.

Siste innlegg