MOD-funksjon - formel, eksempler, hvordan du bruker MOD

MOD-funksjonen er kategorisert under Excel Math og Trigonometry-funksjoner Funksjoner Liste over de viktigste Excel-funksjonene for finansanalytikere. Dette juksearket dekker hundrevis av funksjoner som er kritiske å kjenne som en Excel-analytiker. Funksjonen hjelper med å finne en rest etter at et tall (utbytte) er delt med et annet tall (divisor).

Som finansanalytiker Finansanalytiker Jobbbeskrivelse Finansanalytikerens stillingsbeskrivelse nedenfor gir et typisk eksempel på alle ferdigheter, utdannelse og erfaring som kreves for å bli ansatt for en analytikerjobb i en bank, institusjon eller selskap. Utfør sporing av økonomiske prognoser, rapportering og operasjonelle beregninger, analyser økonomiske data, lag økonomiske modeller, funksjonen er nyttig når vi trenger å behandle hver niende verdi. For eksempel, hvis dataene våre består av flere kolonner med tall, kan vi bruke MOD til å summere hver nende kolonne.

Formel

= MOD (nummer, divisor)

Denne funksjonen bruker følgende argumenter:

  1. Number (obligatorisk argument) - Dette er nummeret vi ønsker å finne resten for.
  2. Divisor (obligatorisk argument) - Dette er tallet vi vil dele nummeret på.

Hvordan bruker du MOD-funksjonen i Excel?

For å forstå bruken av MOD-funksjonen, la oss vurdere noen få eksempler:

Eksempel 1

Anta at vi får følgende data :

MOD-funksjon

I dataene ovenfor brukte vi følgende formel:

MOD-funksjon - Eksempel 1

Resultatene vi får i Excel er vist nedenfor:

MOD-funksjon - Eksempel 1a

Eksempel 2

Anta at vi får følgende data:

MOD-funksjon - Eksempel 2

Hvis vi ønsker å få maksimumsverdien for hver nte kolonne, kan vi bruke en matriseformel som er basert på funksjonene MAX, MOD og COLUMN.

Formelen som skal brukes er:

MOD Funksjon - Eksempel 2a

Siden det er en matriseformel, må vi skrive den inn ved hjelp av Ctrl + Shift + Enter. I formelen ovenfor brukte vi funksjonene MOD og KOLONN for å filtrere ut verdier som ikke er i de nte kolonnene, og deretter kjøre MAX på resultatet.

Vi får resultatet nedenfor:

MOD-funksjon - Eksempel 2b

Anta at vi må finne MIN-funksjonen, formelen vil være {= MIN (HVIS (MOD (KOLONN (B5: H5) -KOLONN (B5) + 1, I5) = 0, B5: H5))}.

Videre, hvis vi ønsker å få SUMPRODUCT av de jevne radene, kan vi bruke følgende formel:

MOD Funksjon - Eksempel 2c

Vi får resultatet nedenfor:

MOD Funksjon - Eksempel 2d

For odde rader vil formelen være:

MOD-funksjon - Eksempel 2e

Vi får resultatet nedenfor:

MOD-funksjon - Eksempel 2f

Noen få ting å huske

  1. # DIV / 0! error - Oppstår når divisorverdien er null.
  2. MOD-funksjonen vil returnere et resultat i samme tegn som deleren.

Klikk her for å laste ned Excel-filen

Tilleggsressurser

Takk for at du leser Finance-guiden til viktige Excel-funksjoner! Ved å ta deg tid til å lære og mestre disse Excel-funksjonene, vil du øke hastigheten på din økonomiske analyse betydelig. For å lære mer, sjekk ut disse ekstra økonomiressursene:

  • Excel-funksjoner for økonomi Excel for økonomi Denne Excel for finans-guiden lærer de 10 beste formlene og funksjonene du må vite for å være en god finansanalytiker i Excel. Denne guiden har eksempler, skjermbilder og trinnvise instruksjoner. Til slutt laster du ned den gratis Excel-malen som inkluderer alle økonomifunksjonene dekket i opplæringen
  • Avansert Excel Formel Course
  • Avanserte Excel-formler du må vite Avanserte Excel-formler må vite Disse avanserte Excel-formlene er avgjørende for å kjenne og vil ta dine økonomiske analyseferdigheter til neste nivå. Avanserte Excel-funksjoner du må vite. Lær de 10 beste Excel-formlene hver finansanalytiker i verdensklasse bruker regelmessig. Disse ferdighetene vil forbedre regnearkarbeidet ditt i enhver karriere
  • Excel-snarveier for PC og Mac Excel-snarveier PC Mac Excel-snarveier - Liste over de viktigste og vanligste MS Excel-snarveiene for PC- og Mac-brukere, økonomi, regnskapsyrker. Tastatursnarveier gir deg raskere modellering og sparer tid. Lær redigering, formatering, navigering, bånd, lim inn spesial, data manipulering, formel og celle redigering, og andre mangler

Siste innlegg