Push Marketing Strategy - Oversikt, eksempler, fordeler og ulemper

En push-markedsføringsstrategi, også kalt en push-salgsfremmende strategi, refererer til en strategi der et firma prøver å ta sine produkter til forbrukerne - å "presse" dem til forbrukerne. I en push-markedsføringsstrategi er målet å bruke ulike aktive markedsføringsteknikker Knocking on Doors Knocking on Doors er en ledende generasjonsstrategi som brukes av bankrådgivere for å sikre utsikter til virksomheten. å presse produktene deres til å bli sett av forbrukerne, noen ganger rett ved kjøpspunktet. Et av hovedmålene med push-markedsføring er å redusere tiden som går mellom kunden ser et produkt og tar en kjøpsbeslutning om å kjøpe produktet.

Push markedsføringsstrategi

Push-markedsføringsstrategier blir ofte brukt for å oppnå og øke produkteksponeringen. Push-markedsføring er hovedsakelig avhengig av tradisjonelle veier for reklame / markedsføring, for eksempel en serie TV-annonser eller en serie med direktemeldinger. Igjen, et hovedmål er å bare gjøre så mange forbrukere som mulig oppmerksomme på produktet og fordelene. "Push" refererer til det faktum at selskapet som selger produktet kontinuerlig skyver det inn i den potensielle kundens virkeområde, deres synsfelt, for å si det sånn.

Selv om praktisk talt alle selskaper søker å etablere og pleie relasjoner med sine kunder eller kunder, er push marketing mer opptatt av å få et øyeblikkelig salg enn å fremme relasjoner som skaper merkevarelojalitet. Å etablere en merkeidentitet og bygge en lojal kundebase faller mer under overskriften "pull marketing". Derfor er det ganske vanlig å se et selskap som bruker både push marketing og pull marketing for å skape en mer komplett, overordnet markedsføringsstrategi med maksimal effektivitet når det gjelder å utvide selskapets markedsandel og øke inntektene og lønnsomheten.

Eksempler på bruk av en push-markedsføringsstrategi

Med en push-markedsføringsstrategi tar firmaet produktet til forbrukerne. Kjøpertyper Kjøpertyper er et sett med kategorier som beskriver forbrukernes vaner. Forbrukeratferd avslører hvordan man appellerer til mennesker med forskjellige vaner. Forbrukere blir introdusert for eller påminnet om produktet gjennom en av flere tilgjengelige push-markedsføringsmetoder:

 • Direkte salg til kunder - for eksempel en bilselger som møter kunder i selskapets auto showrooms
 • Point of Sale-skjermer (POS)
 • Messe forfremmelse
 • Emballasjedesign for å oppmuntre til et kjøp

Illustrasjon av en push-markedsføringsstrategi

En push-markedsføringsstrategi illustreres som følger:

Push markedsføringsstrategi

Med henvisning til illustrasjonen ovenfor kan et produksjonsfirma prøve å overbevise en forhandler om å lagerføre produktet. Når forhandleren har lagerført produktet, kan produsenten eller grossisten ytterligere "presse" produktet til forbrukerne med et iøynefallende og informativt salgssted.

Utforsk flere emner om bedriftsstrategi, med Finance's Strategic Course.

Praktisk eksempel på en push-markedsføringsstrategi

Colin lanserte nylig et nytt produkt - Fanner 3000. Etter å ha tilbragt måneder i det varme været i Hong Kong, utviklet Colin et innovativt vifteprodukt som ikke gir lyd, er priset konkurransedyktig, er energieffektivt og er i stand til å avkjøle rommet til ønsket temperatur.

For å markedsføre dette produktet forbereder Colin seg på å presentere og selge produktet sitt på en kommende messe. Å skape synlighet er topp prioritet, så Colin har som mål å overtale store forhandlere til å vise Fanner 3000 nær utsjekkingsdisker. I tillegg sørger han for at produktet hans er lagerført og rikelig når kundenes etterspørsel ruller inn.

Fordeler

 • Push-markedsføring er nyttig for produsenter som prøver å etablere en salgskanal og søker distributører for å hjelpe til med produktopprykk.
 • Det skaper produkteksponering, produktetterspørsel og forbrukerbevissthet om et produkt.
 • Etterspørsel kan være mer forutsigbar og forutsigbar, ettersom produsenten er i stand til å produsere og presse like mye eller lite produkt til forbrukerne.
 • Stordriftsfordeler Stordriftsfordeler Stordriftsfordeler refererer til kostnadsfordelen som et firma opplever når det øker produksjonsnivået.Fordelen oppstår på grunn av det omvendte forholdet mellom faste kostnader per enhet og produsert mengde. Jo større mengde produksjon som produseres, desto lavere er fast kostnad per enhet. Typer, eksempler, guide kan realiseres hvis produktet er i stand til å produseres i skala på grunn av høy etterspørsel.

Ulemper

 • Det krever et aktivt salgsteam som er i stand til å jobbe / nettverk aktivt med forhandlere og distributører.
 • Dårlig forhandlingsstyrke med forhandlere og distributører; produsentene er de som ber forhandlere om å lagerføre sine produkter, og produktet kan være et nytt, og er derfor ennå ikke etablert som en lønnsom vare for forhandlere å lagerføre.
 • Igjen fordi produktet kan være nytt, kan det være vanskelig å forutsi nøyaktig etterspørsel.
 • Innledende markedsføringsarbeid vil sannsynligvis være dyrt, og fordi de er mer fokuserte på å sikre et engangskjøp enn å bygge kundeforhold og lojalitet, kan resultatene være kortvarige.

Tilleggsressurser

Finance tilbyr Financial Modelling & Valuation Analyst (FMVA) ™ FMVA®-sertifisering Bli med på 350 600 studenter som jobber for selskaper som Amazon, JP Morgan og Ferrari-sertifiseringsprogram for de som ønsker å ta karrieren til neste nivå. For å fortsette å lære og fremme karrieren din, vil følgende finansressurser være nyttige:

 • 5 Ps of Marketing 5 Ps of Marketing De 5 Ps of Marketing - Product, Price, Promotion, Place, and People - er viktige markedsføringselementer som brukes til å posisjonere en virksomhet strategisk. De 5 Pene av
 • Beachhead-strategi Beachhead-strategi Beachhead-strategien refererer til å fokusere ressurser på et lite markedsområde for å gjøre det til et høyborg før du går inn i det bredere markedet
 • Markedsposisjonering Markedsposisjonering Markedsposisjonering refererer til evnen til å påvirke forbrukernes oppfatning av et merke eller produkt i forhold til konkurrenter. Målet med markedet
 • Typer kjøpere Kjøpertyper Kjøpertyper er et sett med kategorier som beskriver forbrukernes forbruksvaner. Forbrukeratferd avslører hvordan man appellerer til mennesker med forskjellige vaner

Siste innlegg