Kommunikasjon - viktigheten av gode kommunikasjonsferdigheter

Å være i stand til å kommunisere effektivt er en av de viktigste livsferdighetene Mellommenneskelige ferdigheter Mellommenneskelige ferdigheter er ferdighetene som kreves for å effektivt kommunisere, samhandle og jobbe med enkeltpersoner og grupper. De med gode mellommenneskelige ferdigheter er sterke verbale og ikke-verbale kommunikatorer og blir ofte ansett for å være "gode med mennesker". å lære. Kommunikasjon er definert som overføring av informasjon for å gi større forståelse. Det kan gjøres vokalt (gjennom muntlig utveksling), gjennom skriftlige medier (bøker, nettsteder og magasiner), visuelt (ved hjelp av grafer Dashboard Creation in Excel datavisualiseringsteknikker fra proffene. I, diagrammer og kart) eller ikke-verbalt (kroppsspråk, bevegelser, tonehøyde og tone).Alle disse kommunikasjonsmidlene er viktige myke ferdigheter som er viktige for en vellykket karriere.

Kommunikasjon

Viktigheten av kommunikasjonsferdigheter

Å ha sterke kommunikasjonsferdigheter hjelper i alle aspekter av livet - fra yrkesliv til privatliv og alt som faller i mellom. Fra et forretningssynspunkt er alle transaksjoner resultatet av kommunikasjon. Gode ​​kommunikasjonsevner er avgjørende for å la andre og deg selv forstå informasjon mer nøyaktig og raskt.

Derimot fører dårlige kommunikasjonsevner til hyppig misforståelse og frustrasjon. I en LinkedIn-undersøkelse fra 2016 som ble utført i USA, toppet kommunikasjonen listen over de mest etterspurte myke ferdighetene blant arbeidsgivere.

Topp myke ferdigheter - LinkedIn-undersøkelse

Hvordan du forbedrer kommunikasjonsferdighetene dine

Her er noen tips å se etter når du ønsker å forbedre din evne til å kommunisere effektivt med andre:

1. Lytte

For å bli en god formidler er det viktig å være en god lytter. Det er viktig å øve på aktiv lytting Lytteferdigheter Å ha effektive lytteferdigheter betyr å kunne vise interesse for temaet som er diskutert og forstå informasjonen som gis. I dagens samfunn blir evnen til å kommunisere effektivt stadig viktigere. - vær nøye med hva andre sier og avklare uklarheter ved å omformulere spørsmålene deres for større forståelse.

2. Kortfattethet

Formidle meldingen din med så få ord som mulig. Ikke bruk fyllord og kom rett til poenget. Rambling vil føre til at lytteren stiller inn eller er usikker på hva du snakker om. Unngå å snakke for mye, og ikke bruk ord som kan forvirre publikum.

3. Kroppsspråk

Det er viktig å øve på godt kroppsspråk, bruke øyekontakt, bruke håndbevegelser og se på tonen i stemmen når du kommuniserer med andre. En avslappet kroppsholdning med en vennlig tone hjelper deg med å få deg til å se imøtekommende av andre.

Øyekontakt er viktig i kommunikasjonen - se personen i øynene for å indikere at du er fokusert på samtalen. Men sørg for å ikke stirre på personen, da det kan gjøre ham eller henne ukomfortabel.

4. Tillit

Vær trygg på hva du sier og i kommunikasjonsinteraksjoner med andre. Å være trygg kan være like enkelt som å opprettholde øyekontakt, opprettholde en avslappet kroppsholdning og snakke med konsesjon. Prøv å ikke la uttalelser høres ut som spørsmål, og unngå å prøve å høres aggressiv eller nedsettende ut.

5. Åpenhet

I situasjoner der du er uenig med hva noen andre har å si, enten det er med en arbeidsgiver, en medarbeider eller en venn, er det viktig å ha sympati med deres synspunkt i stedet for å bare prøve å få fram budskapet ditt. Respekter andres mening og aldri ty til å nedsette dem som ikke er enige med deg.

6. Respekt

Å respektere det andre har å si og anerkjenne dem er et viktig aspekt ved kommunikasjon. Å være respektfull kan være så enkelt som å ta hensyn til hva de har å si, ved å bruke personens navn og ikke bli distrahert. Ved å respektere andre, vil den andre føle seg verdsatt, noe som vil føre til en mer ærlig og produktiv samtale.

7. Bruk riktig medium

Det er flere forskjellige former for kommunikasjon å bruke - det er viktig å velge den rette. For eksempel er det mer hensiktsmessig å kommunisere personlig om alvorlige forhold (permitteringer, lønnsendringer osv.) Enn å sende en e-post angående saken.

Gode ​​kommunikasjonsferdigheter for en flott karriere

Å lykkes i karrieren krever gode kommunikasjonsevner. Du må vite hva du vil og hvordan du skal oppnå det. Å være en utmerket kommunikator kan bidra til å drive karrieren din.

Gode ​​kommunikasjonsevner kan hjelpe deg med å lande et intervju og bestå utvelgelsesprosessen. Å kunne artikulere godt gir en betydelig fordel! For å gjøre jobben din effektivt må du diskutere problemer, be om informasjon, samhandle med andre og ha gode menneskelige relasjoner - alt dette er en del av å ha gode kommunikasjonsevner. De hjelper til å bli forstått godt og til å forstå behovene til de rundt deg.

Dårlig kommunikasjon på arbeidsplassen

Kommunikasjon driver arbeidsplassen til suksess. Selv om skadene ved dårlig kommunikasjon med andre kanskje ikke er tydelige på kort sikt, har det en ødeleggende effekt på arbeidsplassen på lang sikt. Her er noen tegn på dårlig kommunikasjon:

  • Mangel på spesifikk kommunikasjon
  • Bruk av feil medier for å formidle viktige meldinger
  • Passiv-aggressiv kommunikasjon
  • Mangel på oppfølging og omtanke
  • Klandre og skremme andre
  • Unnlater å lytte

Et eksempel på dårlig kommunikasjon vil være RadioShack-permitteringsmeldingene i 2006. Elektronikkjeden permitterte 400 ansatte ved å varsle de ansatte via e-post. Selskapet møtte betydelig tilbakeslag etter flyttingen, og mange overrasket over at de brukte e-post i stedet for ansikt til ansikt-møter.

Dårlig kommunikasjon fra Radioshack skyldtes bruk av feil kommunikasjonsmedium med sine ansatte. Selskapets ansatte følte seg dehumaniserte og motset seg selskapet.

Relaterte målinger

Takk for at du leser Finance sin guide til kommunikasjon. Finance er den offisielle leverandøren av den globale Financial Modelling & Valuation Analyst (FMVA) ™ FMVA®-sertifisering. Bli med på 350 600 studenter som jobber for selskaper som Amazon, JP Morgan og Ferrari-sertifiseringsprogram, designet for å hjelpe alle med å bli en finansanalytiker i verdensklasse . For å fortsette karrieren din, vil tilleggsressursene nedenfor være nyttige:

  • Mellommenneskelig intelligens Mellommenneskelig intelligens Mellommenneskelig intelligens refererer til en persons evne til å forholde seg godt til mennesker og administrere relasjoner. Det gjør det mulig for folk å forstå behovene og motivasjonen til de rundt seg, noe som bidrar til å styrke deres generelle innflytelse. Mennesker med mellommenneskelig intelligens
  • Forhandlingstaktikk Forhandlingstaktikk Forhandling er en dialog mellom to eller flere personer med sikte på å oppnå enighet om en sak eller saker der konflikt eksisterer. God forhandlingstaktikk er viktig for forhandlingspartiene å vite for at deres side skal vinne eller for å skape en vinn-vinn-situasjon for begge parter.
  • Nettverk og bygge relasjoner Nettverk og bygge forhold (del 2) Denne artikkelen er en del av en rekke nyttige tips som hjelper deg med å finne suksess i karrieren og helheten i livserfaringen din. Mens tekniske ferdigheter får oss ansatt til vårt foretrukne innlegg, hjelper myke ferdigheter oss til å kommunisere og samarbeide effektivt på arbeidsplassen. Myke ferdigheter som å vite hvordan man kommer overens med andre mennesker
  • Offentlige taler Offentlige taler Offentlige taler, også kalt talestund eller orasjon, er prosessen med å formidle informasjon til et live publikum. Den type informasjon som kommuniseres er bevisst strukturert for å informere, overtale og underholde. Stor offentlig tale består av tre komponenter: Stil: Mesterlig konstruert ved å bruke ord for å lage

Siste innlegg

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found