Fintech (Financial Technology) - Oversikt, teknologier, applikasjoner

Begrepet fintech refererer til synergien mellom økonomi og teknologi, som brukes til å forbedre forretningsdriften og levering av finansielle tjenester. Fintech kan ta form av programvare, en tjeneste eller en virksomhet som gir teknologisk avanserte måter å effektivisere økonomiske prosesser ved å forstyrre tradisjonelle metoder.

Fintech

Noen av de mest fremtredende applikasjonene av fintech er mobilbetalinger, automatiserte investeringsapper (robo-adviseurs Robo-Advisors Robo-adviseurs er online investeringsadministrasjonstjenester som bruker matematiske algoritmer for å gi økonomisk råd med minimal menneskelig inngripen.), Kryptovaluta, online utlån. og crowdfunding-plattformer.

Teknologier som bidrar til Fintech

1. Kunstig intelligens (AI) og maskinlæring (ML)

Kunstig intelligens (AI) og maskinlæring (ML) er noen av de mest brukte teknologiene i fintech, og tilbyr potensialet til å spille en enda større rolle i finansnæringen etter hvert som utviklingen fortsetter. Noen av fintech-applikasjonene til AI og ML inkluderer kredittpoengkredittanalyse Kredittpoenganalyse er prosessen der forskjellige selskaper vurderer individets eller selskapets kredittpoeng for å avgjøre hvor kredittverdig enheten er. En kredittpoeng er viktig fordi det tar hensyn til hvor mange ganger kreditt ble brukt og hvor effektivt det ble tilbakebetalt. , oppdagelse av svindel, overholdelse av regelverk og formuesforvaltning, blant andre.

2. Big Data og Data Analytics

Data fra kunder og markeder er av høy verdi for fintech-selskaper. Gjennom store datasett kan informasjon om forbrukerpreferanser, forbruksvaner og investeringsadferd hentes ut og brukes til å utvikle prediktiv analyse.

Prediktiv analyse refererer til å forutsi hvordan forbrukerne sannsynligvis vil oppføre seg ved hjelp av tidligere informasjon og en matematisk algoritme. De innsamlede dataene hjelper også med å formulere markedsføringsstrategier og svindeloppdagelsesalgoritmer.

3. Robotisk prosessautomatisering (RPA)

Robotic Process Automation (RPA) refererer til prosessen med å tildele manuelle, repeterende oppgaver til robotikk i stedet for mennesker for å effektivisere arbeidsflyter i finansinstitusjoner. De mest utbredte anvendelsene av RPA i økonomi er:

  • Statistikk og datainnsamling
  • Reguleringshåndteringshåndtering
  • Kommunikasjon og markedsføring gjennom e-post og chatbots
  • Transaksjonsstyring

4. Blockchain

Blockchain-teknologi blir tatt i bruk i stor skala i finansnæringen, hovedsakelig på grunn av dens evne til å lagre transaksjonsposter og andre sensitive data på en sikker måte. Hver transaksjon er kryptert, og sjansene for vellykkede nettangrep er relativt lave når blockchain-teknologi benyttes. Blockchain-teknologi er også ryggraden i mange kryptovalutaer Cryptocurrency Cryptocurrency er en form for digital valuta som er basert på blockchain-nettverk. Kryptovaluta som Bitcoin og Ethereum blir allment akseptert. .

Fintech Technologies og applikasjoner

Bruk av Fintech

1. Crowdfunding-plattformer

Crowdfunding-plattformer som Kickstarter, GoFundMe og Patreon er resultatet av utviklingen innen fintech. Plattformene tillater gründere og bedrifter i tidlig fase å skaffe midler fra hele verden, slik at de kan omgå geografiske grenser og nå internasjonale markeder og investorer.

2. Mobilbetalinger

Mobile betalingsapplikasjoner og gateways er en av de mest utbredte bruken av fintech. Slike applikasjoner tillater brukere å utføre bankaktiviteter uten å besøke en bank fysisk. For eksempel tillater selskaper som Venmo og Interac kunder å sende og motta penger via smarttelefoner til minimale transaksjonsgebyrer.

3. Robo-rådgivere

Roborådgivere er online investeringsadministrasjonstjenester som bruker algoritmer for å fordele eiendeler optimalt og generere porteføljer for kunder. De lar brukere i alle aldersgrupper delta i investeringsaktiviteter til lave avgifter med minimal manuell innsats.

4. Insuretech

Begrepet insuretech refererer til anvendelse av teknologi i forsikringsmodellen, som gjør det mulig for selskaper å tilby skreddersydde forsikringstjenester og datasikkerhet. Insuretech hjelper med å strømlinjeforme forsikringsprosessen gjennom online arkivering av skader og policyhåndtering.

5. Regtech

Regtech (reguleringsteknologi) fokuserer på automatisering av overholdelsesprosesser for finansinstitusjoner. Den tilbyr rask og kostnadseffektiv styring av store datamengder, inkludert transaksjonsregistreringer og samsvarsdokumenter, for eksempel selvangivelse.

Relaterte målinger

Finance er den offisielle leverandøren av den globale Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ CBCA ™ -sertifisering Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ akkreditering er en global standard for kredittanalytikere som dekker økonomi, regnskap, kredittanalyse, kontantstrømanalyse , paktmodellering, tilbakebetaling av lån og mer. sertifiseringsprogram, designet for å hjelpe alle å bli en finansanalytiker i verdensklasse. For å fortsette karrieren din, vil tilleggsressursene nedenfor være nyttige:

  • Algorithms Algorithms (Algos) Algorithms (Algos) er et sett med instruksjoner som introduseres for å utføre en oppgave. Algoritmer introduseres for å automatisere handel for å generere fortjeneste med en frekvens som er umulig for en menneskelig handelsmann.
  • Online betalingsselskaper Online betalingsselskaper Online betalingsselskaper er ansvarlige for å håndtere online eller internettbaserte betalingsmåter. De elektroniske betalingssystemene tillater selgeren å godta betalinger og kjøperen å sende betalinger over internett. Eksempler på online betalingsselskaper inkluderer PayPal, Alipay, WeChat Pay
  • Overgang fra Excel til Python Overgang fra Excel til Python Mange selskaper går nå over fra Excel til Python, et høyt nivå, generelt programmeringsspråk opprettet av nederlandsk programmerer Guido van Rossum
  • Typer av finansiell analyse Typer av finansiell analyse Finansiell analyse innebærer å bruke økonomiske data for å vurdere selskapets resultater og komme med anbefalinger om hvordan det kan forbedres fremover. Finansanalytikere utfører primært sitt arbeid i Excel, ved hjelp av et regneark for å analysere historiske data og lage anslag Typer av finansiell analyse

Siste innlegg