Beregn arbeidsdager i Excel - virkedager mellom to datoer

NETTVERKSDAGER-funksjonen beregner antall arbeidsdager mellom to datoer i Excel. Når du bruker funksjonen, blir antall helger automatisk ekskludert. Det lar deg også hoppe over spesifiserte helligdager og bare telle virkedager. Den er kategorisert i Excel som en funksjon for dato / klokkeslettfunksjoner Liste over de viktigste Excel-funksjonene for finansanalytikere. Dette juksearket dekker hundrevis av funksjoner som er kritiske å kjenne som en Excel-analytiker. Du kan bruke denne formelen til å beregne arbeidsdager i Excel mellom to datoer.

In Finance Finance Finance's Finance Articles er utformet som selvstudieveiledninger for å lære viktige økonomikonsepter online i ditt eget tempo. Bla gjennom hundrevis av artikler! og regnskap er netto arbeidsdagsfunksjonen nyttig for å beregne fordeler for ansatte som påløper basert på arbeidsdager, antall tilgjengelige arbeidsdager i løpet av et prosjekt, eller antall virkedager som kreves for å løse en billett som er hentet av en kunde etc.

Formel

= NETTVERKSDAGER (startdato, sluttdato, [høytid])

Funksjonen bruker følgende argumenter:

 1. Startdato (obligatorisk argument) - Startdato kan enten være tidligere enn sluttdato, senere enn sluttdato eller samme som sluttdato.
 2. Sluttdato (obligatorisk argument) - Sluttdatoen.
 3. Ferier (valgfritt argument) - Dette spesifiserer listen over høytider som skal ekskluderes fra arbeidsdagsberegningen. Vi kan angi det som et område med celler som inneholder høytidsdatoer (det vil si F2: F4) eller som en liste over serienumre som representerer høytidsdatoer.

Det anbefales at argumentene startdato, sluttdato og [høytid] legges inn som enten:

 • Henvisninger til celler som inneholder datoer; eller
 • Datoer returnert fra formler.

Hvordan beregner jeg NETWORKDAYS-funksjonen i Excel?

La oss se noen eksempler for å forstå hvordan NETTVERKSDAGER fungerer for å beregne arbeidsdager i Excel.

Eksempel 1 - Arbeidsdager mellom to datoer

Anta at vi ønsker å beregne arbeidsdager eller virkedager fra 15. januar 2017 til 21. januar 2018. Ferien i mellom er:

 1. 23. november 2017 - Thanksgiving Day
 2. 25. desember 2017 - 1. juledag
 3. 1. januar 2018 - nyttårsdag

For å beregne antall arbeidsdager bruker vi følgende funksjon:

NETTVERKSDAGER Funksjon

Ved å bruke formelen ovenfor får vi antall arbeidsdager som 262, som vist nedenfor.

NETTVERKSDAGER Funksjon - Eksempel

Tips om NETTVERKDAGER-funksjonen

 1. Negativ returverdi - Hvis startdatoen er senere enn sluttdatoen, returnerer funksjonen en negativ verdi.
 2. NETTVERKSDAGER-funksjonen inkluderer både startdato og sluttdato ved beregning av arbeidsdager. Så hvis vi gir NETTVERKSDAGER samme dato for startdato og sluttdato, vil den returnere 1.
 3. #VERDI! error - Oppstår når noen av de gitte argumentene ikke er en gyldig dato.
 4. Hvis vi ønsker å bruke andre helger enn lørdag og søndag, må vi bruke NETWORKDAYS.INTL-funksjonen.

Klikk her for å laste ned Excel-filen

Tilleggsressurser

Takk for at du leser Finance-guiden til viktige Excel-funksjoner! Ved å ta deg tid til å lære og mestre disse funksjonene, vil du øke hastigheten på din økonomiske analyse betydelig. For å lære mer, sjekk ut disse ekstra økonomiressursene:

 • Excel-funksjoner for økonomi Excel for økonomi Denne Excel for finans-guiden lærer de 10 beste formlene og funksjonene du må vite for å være en god finansanalytiker i Excel. Denne guiden har eksempler, skjermbilder og trinnvise instruksjoner. Til slutt laster du ned den gratis Excel-malen som inkluderer alle økonomifunksjonene dekket i opplæringen
 • Avansert Excel Formel Course
 • Avanserte Excel-formler du må vite Avanserte Excel-formler må vite Disse avanserte Excel-formlene er avgjørende for å kjenne og vil ta dine økonomiske analyseferdigheter til neste nivå. Avanserte Excel-funksjoner du må vite. Lær de 10 beste Excel-formlene hver finansanalytiker i verdensklasse bruker regelmessig. Disse ferdighetene vil forbedre regnearkarbeidet ditt i enhver karriere
 • Excel-snarveier for PC og Mac Excel-snarveier PC Mac Excel-snarveier - Liste over de viktigste og vanligste MS Excel-snarveiene for PC- og Mac-brukere, økonomi, regnskapsyrker. Tastatursnarveier gir deg raskere modellering og sparer tid. Lær redigering, formatering, navigering, bånd, lim inn spesial, data manipulering, formel og celle redigering, og andre mangler

Siste innlegg