Original Equipment Manufacturer (OEM) - Definisjon, eksempel, fordeler

En produsent av originalutstyr eller OEM er et selskap som produserer og selger produkter eller deler av et produkt som kjøperen, et annet selskap, selger til sine egne kunder mens de setter produktene under sin egen merkevare Brand Equity I markedsføring refererer merkeverdien til verdien av et merke og bestemmes av forbrukerens oppfatning av merkevaren. Brand equity kan være positivt eller. OEM-er opererer ofte i bil- og dataindustrien.

orginal utstyr produsent

En OEM er ofte den direkte klienten til et detaljhandelsselskap som selger direkte til forbrukerne. Kjøpertyper Kjøpertyper er et sett med kategorier som beskriver forbrukernes vaner. Forbrukeratferd avslører hvordan man appellerer til mennesker med forskjellige vaner. For eksempel er ikke en bærbar datamaskin fra Lenovo produsert av Lenovo. Noen deler, for eksempel prosessoren eller minnemodulen, kan være produsenter av en OEM.

Produsent av originalt utstyr vs. verdiskapende forhandler

I hovedsak selger merverdiforhandlere eller VAR-produkter produkter fra en OEM, men inneholder visse tilleggsfunksjoner før du gjør det. De to deler et gjensidig fordelaktig forhold, ettersom VAR-er hjelper OEM-er med å selge sine produkter og OEM-er overlater produktene sine til VAR-er, slik at de kan selge dem med flere funksjoner som vil forbedre driften av produktene.

Produsent av originalt utstyr vs. ettermarked

Mens en produsent av originalt utstyr produserer originalutstyr, produserer en ettermarkedsprodukt derimot produkter som er laget for å se ut og fungere om hverandre med OEM-produktene.

I enklere termer er delene ikke originale produkter fordi de er produsert av selskaper, lokalt eller utenlandsbasert, uten godkjenning fra produsentene til å produsere slike produkter. Selv om det vanligvis er billigere, fungerer ikke produktene garantert så godt som OEM-produktet.

Eksempel på en produsent av originalt utstyr

For å bedre illustrere hvordan OEM-er fungerer, la oss vurdere et eksempel. Si at selskap A er i produksjon av minnekort. De vil ikke bare produsere en type produkt, men flere versjoner av det, som deretter selges til forskjellige dataprodusenter / forhandlere. Disse selskapene er verdiskapende forhandlere som markedsfører direkte til publikum.

Andre kjennetegn ved en produsent av originalt utstyr

1. OEM selger lisenser

OEM-er selger vanligvis produktlisenser for å bruke delene til verdiskapende forhandlere de markedsfører til.

2. OEM for maskinvare

Maskinvare kan enkelt kjøpes fra internett, enten fra en detaljproduktprodusent eller gjennom en OEM. Imidlertid leveres OEM-maskinvare vanligvis ufullstendig av deler som kabler og adaptere som er nødvendige for installasjon og drift av maskinvaren.

3. OEM for programvare

OEM-programvare, som maskinvaren, kommer vanligvis ikke med mange ting, bortsett fra grunnleggende programvare og lisensnøkkelen.

Fordeler med å kjøpe produsenter av originalt utstyr

Her er noen fordeler man får ved å kjøpe OEM-er:

1. God kvalitet

Og hvorfor ikke? Tross alt er et OEM-produkt det samme produktet produsert av den opprinnelige produsenten. Selv om det finnes billigere versjoner, gjenspeiler prisen på OEM-produktet kvaliteten.

2. Holdbarhet

Slike produkter er vanligvis ikke bare av god kvalitet, men er også holdbare. For eksempel, når du kjøper et reservehjul, er et OEM-dekk vanligvis bedre enn å få et ettermarkedsdekk, fordi man kan være sikker på materialene som brukes til å lage det.

3. Levetid

OEM-deler har ofte lengre levetid enn deler av ettermarkedet.

Tilleggsressurser

Finance tilbyr Financial Modelling & Valuation Analyst (FMVA) ™ FMVA®-sertifisering Bli med på 350 600 studenter som jobber for selskaper som Amazon, JP Morgan og Ferrari-sertifiseringsprogram for de som ønsker å ta karrieren til neste nivå. For å fortsette å lære og fremme karrieren din, vil følgende finansressurser være nyttige:

  • Skalaøkonomi Skalaøkonomi Skalaøkonomi refererer til kostnadsfordelen som et firma opplever når det øker produksjonsnivået. Fordelen oppstår på grunn av det omvendte forholdet mellom faste kostnader per enhet og produsert mengde. Jo større mengde produksjon som produseres, desto lavere er fast kostnad per enhet. Typer, eksempler, guide
  • Erstatningsprodukter Erstatningsprodukter Erstatningsprodukter gir forbrukerne valg når de tar kjøpsbeslutninger ved å tilby like gode alternativer, og øker dermed bruken. Fra et selskaps perspektiv skaper imidlertid erstatningsprodukter en rivalisering. Som et resultat kan bedrifter pådra seg høye markedsførings- og kampanjekostnader når de konkurrerer
  • Supply Chain Supply Chain Supply chain er hele systemet for å produsere og levere et produkt eller en tjeneste, helt fra begynnelsen av å skaffe råvarene til den endelige
  • Verdiskaping Verdiskaping Verdiskaping er den ekstra verdien som skapes utover den opprinnelige verdien av noe. Det kan gjelde produkter, tjenester, selskaper, ledelse og

Siste innlegg

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found