ENFJ Karrierer - Kjenn de beste jobbene for en ENFJ personlighetstype

For de fleste er det ofte en skremmende oppgave å velge riktig karriere, spesielt hvis de ikke kjenner personligheten deres. Mellommenneskelige ferdigheter Mellommenneskelige ferdigheter er ferdighetene som kreves for å effektivt kommunisere, samhandle og jobbe med enkeltpersoner og grupper. De med gode mellommenneskelige ferdigheter er sterke verbale og ikke-verbale kommunikatorer og blir ofte ansett for å være "gode med mennesker". . Å velge blant tilgjengelige ENFJ-karrierer kan bli enklere ved å ta Myers-Briggs-testen. Myers – Briggs Type Indicator kan hjelpe folk med å oppdage deres personlighet og kombinasjonen av egenskaper som kan hjelpe dem med å finne sin drømmekarriere.

Ved å kjenne hans / hennes spesifikke personlighetstype, kan en person begrense jobbsøket til en karrierevei som er både hyggelig og givende. Personer med ENFJ-personlighetstype foretrekker å lete etter ENFJ-karrierer som gir dem muligheten til å hjelpe andre mennesker. De viser vanligvis en oppriktig interesse for å hjelpe mennesker i nød og er karakteristisk kjent for å være vennlige, hensynsfulle, organiserte, empatiske og støttende.

ENFJ Karrierer

Kjennetegn ved ENFJs

En av de karakteristiske egenskapene til ENFJ-er er at de er mindre tilbøyelige til å jobbe hop enn andre personlighetstyper - som INFJ-er. Hvis de finner en posisjon som de elsker, har ENFJs en tendens til å holde fast ved det lenge, ettersom de liker samspillet med sine kolleger på arbeidsplassen.

På grunn av deres kjærlighet til mennesker og sosial intelligens , er de vanligvis flinke til å knytte nettverk og bygge relasjoner (del 1). Denne artikkelen er en del av en rekke nyttige tips for å hjelpe deg med å oppnå suksess i nettverk i ditt firma. Nettverksbygging spiller en viktig rolle i vårt profesjonelle liv, fra vi søker etter jobb, fortsetter med å bli med og jobbe i et selskap, og til slutt fremme karrieren. , og de utvikler raskt nettverk av venner og bekjente, både på arbeidsplassen og på sosiale sammenkomster.

ENFJ er også flinke til å lese mennesker og vurdere følelser, uttrykk og kroppsspråk. De er ideelle kandidater for jobber innen utdanning, salg, rådgivning og PR.

Beste ENFJ-karrierer

Følgende er eksempler på karrierer som anses å være velegnet for ENFJ menn og kvinner:

utdanning

ENFJs elsker å hjelpe mennesker, og utdanningssektoren gir dem en mulighet til å gjøre det de elsker. Som lærere og forelesere kan ENFJs tilby veiledning til studenter, og ved å utstyre dem med de nødvendige ferdighetene, hjelpe dem med å bli vellykkede fagpersoner og ansvarlige voksne. De tar oppriktig interesse for mennesker og kan hjelpe svakere studenter med å forbedre prestasjonene.

Når det gjelder spesialundervisning, jobber lærere med fysisk og / eller mentalt utfordrede studenter og tar sikte på å utstyre dem med ferdigheter som vil hjelpe dem med å oppdage talentene sine, finne gode arbeidsmatcher og fungere godt alene.

Samfunns- og sosialarbeidsjobber

ENFJs liker å være involvert i samfunnet sitt og hjelpe de menneskene som er i nød. Den ideelle karrieren i denne sektoren inkluderer stillinger som helsepedagoger, rådgivere, sosialarbeidere, karriererådgivere og ekteskapsterapeuter. Deres evne til å lese andres følelser godt gir ENFJs en fordel på dette feltet fordi de vanligvis bedre kan forstå andres følelser og gi dem råd om det. ENFJs er omgjengelige, og de kan lett innlede en samtale med en fremmed og raskt etablere en personlig forbindelse og vennskap.

Forretnings-, ledelses- og salgskarrierer

For at en bedrift skal trives, må menneskene som har til oppgave å håndtere kunder, ansatte og andre interessenter være i stand til å effektivt samhandle med andre. Den ideelle kandidaten til å fylle slike roller er ofte en person med ENFJ-personlighet. Dette gjør ENFJs til gode kandidater for stillinger i salgsavdelinger, som medlemmer eller ledere av et menneskelig ressursteam, eller som fungerer i generelle ledelsesfunksjoner. ENFJs har også en tendens til å være utmerket representanter for kundeservicen.

Som salgspersonell eller leder må en person ha gode menneskers ferdigheter og kunne lese potensielle kunder. ENFJ-er har en tendens til å ha evnen til å etablere den typen sterke kundeforhold som sikrer kundelojalitet. Som menneskelig ressurssjef eller medlem av menneskelig ressursteam, må man ha gode forhandlingsevner for å håndtere arbeidsforhold og administrere arbeidskontrakter. ENFJs har evnen til å holde en virksomhet organisert og drive effektivt ved å bruke sine betydelige menneskelige ferdigheter.

Mediajobber

Mediesektoren krever at folk som er kreative, fantasifulle og organiserte skal utvikle nye historier og holde publikum informert. ENFJs er gode journalister og redaktører for medieselskaper på grunn av deres kreativitet og sult etter nye utfordringer. De kan hjelpe et selskap ved å planlegge eller gjennomgå innhold før det slippes ut for publikum.

ENFJ er vanligvis flinke til å delegere oppgaver og administrere teammedlemmer. Derfor er de flinke til å sikre at ting går greit og at oppgavene blir utført i tide. Dette kan gjøre dem til gode kandidater for å administrere eller jobbe i et fartsfylt redaksjonsmiljø der frister er en dagligdags faktum i livet.

Juridiske stillinger

Advokaters arbeid er å hjelpe folk med å få rettferdighet mot et gebyr. ENFJs kan hente tilfredshet med å arbeide i advokatyrket fordi det gir dem muligheten til å hjelpe folk med å oppnå tilfredshet gjennom eller fra rettssystemet. ENFJ kan tilby en hjelpende hånd til mennesker i konflikt, slik at de kan finne en minnelig løsning for begge parter før en konflikt eskalerer til uhåndterlige nivåer.

Bortsett fra å jobbe som advokater eller advokatfullmektiger, er ENFJs også godt egnet til å jobbe i meklings- eller forhandlingsstillinger, for eksempel agenter som jobber som representanter for profesjonelle idrettsutøvere - eller som forhandlere av internasjonale M&A eller andre forretningsavtaler.

Helsearbeid

Mennesker som arbeider i helsesektoren tilbringer mye tid på sykehus som ivaretar mennesker i nød. ENFJs kan jobbe i denne bransjen som leger, sykepleiere, terapeuter eller tannleger, for bare å nevne noen muligheter. Den økte kapasiteten for empati gjør ENFJs ideelle for arbeid i det raskt voksende helsevesenet. Helsesektoren trenger tjenestene til mennesker som brenner for å hjelpe andre mennesker, og som kan håndtere de ofte anstrengende og krevende arbeidsplanene. ENFJ-er passer til denne beskrivelsen.

Finans- og regnskapsjobber

Selv om økonomi og regnskap vanligvis betraktes som veldig analytiske roller, er det fremdeles gode muligheter for ENFJ-personlighetstyper, spesielt i lederroller der de hjelper til med å lede et team av mennesker.

For å få en følelse av det nødvendige tekniske ferdighetssettet, sjekk ut Finance gratis regnskapskurs, så vel som Finance gratis økonomikurs, for å se om en folkerelatert stilling i finansbransjen kan passe for deg.

INFJ vs. ENFJ Personlighetstyper

Både INFJ og ENFJ personlighetstyper er noen av de sjeldneste personlighetstyper av de 16 anerkjente personlighetstypene på Myers-Briggs-skalaen. INFJs utgjør bare 1% av befolkningen.

ENFJ-er er varme, karismatiske, overbevisende og snakkesalige, og deres mål er å forandre eller påvirke verden gjennom deres innflytelse med mennesker. Deres dominerende funksjon er ekstravert følelse. De er raske til å vurdere ting og gjøre en dom, og i de fleste tilfeller har de en tendens til å ofre nøyaktighet for hastighet.

På den annen side har INFJ-er en tendens til å skille seg fra ENFJ-er, hovedsakelig på grunn av deres tilbøyelighet til introversjon, som ofte gir dem en preferanse for å jobbe alene i stedet for som en del av et team. INFJs har en tendens til å være kunstnerisk kreative, noe som gjør dem til gode analytikere og problemløsere.

Flere karriereressurser

Vi håper du likte å lese Finance-guiden til ENFJ-karrierer. Finance er den offisielle globale leverandøren av Financial Modelling and Valuation Analyst (FMVA) ™ FMVA®-sertifisering Bli med på 350 600+ studenter som jobber for selskaper som Amazon, JP Morgan og Ferrari-betegnelse, et ledende sertifiseringsprogram for finansanalytikere. For å fortsette å lære og fremme karrieren din, vil disse tilleggsressursene være nyttige:

  • Emosjonell intelligens Emosjonell intelligens Emosjonell intelligens, også kjent som den emosjonelle kvotienten (EQ), er evnen til å håndtere ens følelser og andres følelser. For bedriftsledere er høy EQ viktig for å lykkes. Denne guiden dekker de fem elementene av emosjonell intelligens og deres relevans for å karakterisere en vellykket leder. EQ vs IQ
  • Ledertrekk Ledertrekk Ledelsesegenskaper refererer til personlige egenskaper som definerer effektive ledere. Ledelse refererer til evnen til et individ eller en organisasjon til å veilede enkeltpersoner, team eller organisasjoner mot oppfyllelse av mål og mål. Ledelse spiller en viktig funksjon i ledelsen
  • Lytteferdigheter Lytteferdigheter Å ha effektive lytteferdigheter betyr å kunne vise interesse for temaet som er diskutert og forstå informasjonen som gis. I dagens samfunn blir evnen til å kommunisere effektivt stadig viktigere.
  • Sense of Purpose at Work Sense of Purpose at Work Finn din følelse av formål på jobben. Enten du liker jobben din eller ikke, kommer ofte ned på hvor godt den støtter din følelse av formål. Der du jobber, rollen du har, og din bredere følelse av formålet ditt, kan endres. Hvis du vil ha en balanse mellom disse tre, må du være åpen for endring

Siste innlegg