TRIM-funksjon - formel, eksempler, hvordan du bruker TRIM i Excel

TRIM-funksjonen er kategorisert under Excel Tekstfunksjoner Funksjoner Liste over de viktigste Excel-funksjonene for finansanalytikere. Dette juksearket dekker hundrevis av funksjoner som er kritiske å kjenne som en Excel-analytiker. TRIM hjelper med å fjerne ekstra mellomrom i data og dermed rydde opp i cellene i regnearket.

I finansiell analyse kan TRIM-funksjonen være nyttig for å fjerne uregelmessig avstand fra data importert fra andre applikasjoner.

Formel

= TRIM (tekst)

  1. Tekst (obligatorisk argument) - Dette er teksten vi ønsker å fjerne mellomrom fra.

Noen få notater om TRIM-funksjonen:

  • TRIM fjerner ekstra mellomrom fra teksten. Dermed vil det bare etterlate enkelt mellomrom mellom ord og ingen mellomromstegn i begynnelsen eller slutten av teksten.
  • Det er veldig nyttig når du rydder opp tekst fra andre applikasjoner eller miljøer.
  • TRIM fjerner bare ASCII-mellomtegnet (32) fra teksten.
  • Unicode-teksten inneholder ofte et ikke-brutt mellomromstegn (160) som vises på websider som en HTML-enhet. Den blir ikke fjernet med TRIM.

Hvordan bruker jeg TRIM-funksjonen i Excel?

TRIM er en innebygd funksjon som kan brukes som en regnearkfunksjon i Excel. For å forstå bruken av funksjonen, la oss vurdere noen eksempler:

Eksempel 1

Anta at vi får følgende data fra en ekstern kilde:

TRIM-funksjon

For å trimme mellomrommene vil vi bruke følgende funksjon:

TRIM-funksjon - Eksempel 1

Vi får resultatene nedenfor:

TRIM-funksjon - Eksempel 1a

Eksempel 2

La oss se hvordan TRIM-funksjonen fungerer for tall. Anta at vi har gitt dataene nedenfor:

TRIM-funksjon - Eksempel 2

Formelen som skal brukes er:

TRIM-funksjon - Eksempel 2a

Ved å bruke TRIM-funksjonen får vi følgende resultat:

TRIM-funksjon - Eksempel 2b

Som du kan se ovenfor, er de trimmede verdiene tekststrenger, mens vi vil ha tall. For å fikse dette, bruker vi VALUE-funksjonen sammen med TRIM-funksjonen, i stedet for formelen ovenfor:

TRIM-funksjon - Eksempel 2c

Ovenstående formel fjerner alle ledende og etterfølgende mellomrom, hvis noen, og gjør den resulterende verdien til et tall, som vist nedenfor:

TRIM-funksjon - Eksempel 2d

Eksempel 3

For å koble flere celleverdier med komma, kan vi bruke en formel basert på SUBSTITUTE og TRIM-funksjonene. Anta at vi får følgende data:

TRIM-funksjon - Eksempel 3

Formelen som skal brukes er:

TRIM-funksjon - Eksempel 3b

Formelen forbinder først verdiene i de fire cellene til venstre ved hjelp av sammenkoblingsoperatoren (&) og et enkelt mellomrom mellom hver verdi. TRIM-funksjonen brukes til å "normalisere" all avstand. TRIM striper automatisk mellomrom ved begynnelsen og slutten av en gitt streng og etterlater bare ett mellomrom mellom alle ordene inne i strengen. Den tar vare på ekstra mellomrom forårsaket av tomme celler. SUBSTITUTE brukes til å erstatte hvert mellomrom (”“) med komma og mellomrom (“,“). Vi brukte en avgrenser for å bli med celler.

Vi får resultatene nedenfor:

TRIM-funksjon - Eksempel 3b

Klikk her for å laste ned Excel-filen

Tilleggsressurser

Takk for at du leser Finance-guiden til denne viktige Excel-funksjonen. Ved å ta deg tid til å lære og mestre disse funksjonene, vil du øke hastigheten din økonomiske modellering betydelig. For å lære mer, sjekk ut disse ekstra økonomiressursene:

  • Excel-funksjoner for økonomi Excel for økonomi Denne Excel for finans-guiden lærer de 10 beste formlene og funksjonene du må vite for å være en god finansanalytiker i Excel. Denne guiden har eksempler, skjermbilder og trinnvise instruksjoner. Til slutt laster du ned den gratis Excel-malen som inkluderer alle økonomifunksjonene dekket i opplæringen
  • Avansert Excel Formel Course
  • Avanserte Excel-formler du må vite Avanserte Excel-formler må vite Disse avanserte Excel-formlene er avgjørende for å kjenne og vil ta dine økonomiske analyseferdigheter til neste nivå. Avanserte Excel-funksjoner du må vite. Lær de 10 beste Excel-formlene hver finansanalytiker i verdensklasse bruker regelmessig. Disse ferdighetene vil forbedre regnearkarbeidet ditt i enhver karriere
  • Excel-snarveier for PC og Mac Excel-snarveier PC Mac Excel-snarveier - Liste over de viktigste og vanligste MS Excel-snarveiene for PC- og Mac-brukere, økonomi, regnskapsyrker. Tastatursnarveier gir deg raskere modellering og sparer tid. Lær redigering, formatering, navigering, bånd, lim inn spesial, data manipulering, formel og celle redigering, og andre mangler

Siste innlegg