Banker i Kenya - Oversikt og guide til topp 10 banker i Kenya

Banker i Kenya overvåkes av Banki Kuu ya Kenya eller Central Bank of Kenya (CBK). Basert i Nairobi ble CBK dannet i 1966, etter oppløsningen av det østafrikanske valutabyrået. Sentralbanken har ansvaret for å etablere en pengepolitikk som tar sikte på å opprettholde prisstabiliteten. Andre ansvarsområder inkluderer å danne og implementere valutapolitikk, fremme finansiell stabilitet og utstede valuta.

Banker i Kenya

Moody's Investors Service nedgradert de langsiktige innskuddsrangeringen i lokal valuta for de tre bankene i Kenya - KCB Bank Kenya Limited, Equity Bank Kenya Limited og Co-operative Bank of Kenya Limited - fra B1 (Rating Under Review) til B2 (stabile utsikter) ). Rating nedgradering kommer etter fortsatt svakhet i den kenyanske regjeringens kredittprofil.

For alle som vurderer en bankkarriere i Kenya, er denne listen over toppbanker i Kenya en nyttig guide om hvor du skal begynne. For å lære mer, se vår liste over finansinstitusjoner Bedriftslister over hovedaktørene i bedriftsfinansiering. Vi har lister over de viktigste finansselskapene, bankene, institusjonene, regnskapsbyråene og selskapene i bransjen. Bla gjennom disse guidene for å forberede deg på en karriere innen finansielle tjenester og start nettverk i dag for å få fart på karrieren din.

De beste bankene i Kenya er:

Aksjebank Kenya

Finansleverandøren Equity Bank Kenya Limited ble grunnlagt i 2014, noe som gjør den til en av de yngste bankene i Kenya. Det tilbyr et bredt spekter av finansielle produkter og tjenester, inkludert lån, pantelån, investeringer, debet- og kredittkort, detaljbank og mikrofinansiering. Basert i Nairobi, driver det også datterselskaper i andre land, som Sør-Sudan, Rwanda og Uganda.

Standard Chartered Bank Kenya

Standard Chartered Bank Kenya Limited, ofte kjent som Standard Chartered Kenya, er en kommersiell bank som tilbyr bankprodukter og tjenester som transaksjonskontoer, lån, sparing, debetkort og investeringer. Etablert i 1911, og derfor den eldste av bankene i Kenya, er det et datterselskap av Standard Chartered, den britiske multinasjonale finanskonsernet. Hovedkontoret i Nairobi har tilsyn med et nettverk med 33 filialer og 90 minibanker over hele landet.

Barclays Bank Kenya

Barclays Bank Kenya startet sin virksomhet i landet i 1916, og ble også en av de eldste bankene i Kenya. Det er også en av de ledende bankene når det gjelder internasjonale og innenlandske ressurser, så vel som når det gjelder finansiell styrke. Det tilbyr en rekke produkter og tjenester, inkludert lån, sparing, kredittkort, pantelån og investeringer til enkeltpersoner og små og store bedriftskunder. Basert i Nairobi, fungerer banken som et datterselskap av Barclays Bank i Storbritannia.

Kenya Commercial Bank

Kenya Commercial Bank er en leverandør av finansielle tjenester som ble etablert i 2015. Med 168 filialer eier den det største banknettverket av noen av bankene i Kenya. Banken tilbyr ulike bankprodukter og tjenester, for eksempel kredittkort, lån, sparing, pantelån og investeringer. Hovedkvarteret er i Nairobi.

Cooperative Bank of Kenya

Med mer enn 3,5 millioner kontoer i 2013, har Cooperative Bank of Kenya tilsyn med den nest største kundebasen i landet. Banken tilbyr en rekke banktjenester som lån, sparing, debetkort, sjekk og investeringer. Som et resultat av den sterke økonomiske veksten ble Cooperative Bank of Kenya kåret til Best Bank of Kenya av London Financial Times i 2010. Den ble etablert i 1965, med hovedkontor i Nairobi.

Diamond Trust Bank of Kenya

Diamond Trust Bank Kenya Ltd (DTB) tilbyr ulike bankprodukter og -tjenester, inkludert pantelån, investeringer, forsikring, sparekontoer, debet- og kredittkort, pengeoverføringstjenester og aktivafinansiering. Dens flaggskip er Diamond Trust Bank Group, en stor finansinstitusjon i Øst-Afrika, med sterk tilstedeværelse i andre land som Uganda og Tanzania. Diamond Trust Bank of Kenya ble grunnlagt i Nairobi og ble grunnlagt i 1945.

National Bank of Kenya

Den statseide National Bank of Kenya, eller ganske enkelt National Bank, er en av de største bankene i Kenya, og tilbyr en rekke produkter, inkludert sparing, lån, sjekk, debet- og kredittkort, og investeringer, til enkeltpersoner, SMB og store selskaper. Banken ble etablert i 1968 og opererer fra Nairobi.

Stanbic Bank

Stanbic Bank tilbyr bankprodukter og tjenester som inkluderer kommersiell, detaljhandel og privat bank, kapitalforvaltning, kredittkort og pantelån. Det er en divisjon av Standard Bank, som er basert i Johannesburg, Sør-Afrika. I 1992 ble handelsnavnet Stanbic Bank vedtatt da Standard Bank Group kjøpte ANZ Grindlays Bank, for å skille det fra Standard Chartered Bank, den tidligere morbanken til Standard Bank.

Commercial Bank of Africa

Commercial Bank of Africa er den største av alle privateide forretningsbanker i Kenya. Det ble etablert i 1962 i Tanzania, og åpnet deretter filialer i Nairobi og Mombasa. I 1967 nasjonaliserte Tanzania private banker, og Commercial Bank of Africa overførte hovedkontoret til Nairobi.

NIC Bank

National Industrial Credit Bank, eller NIC Bank, tilbyr ulike bankløsninger, inkludert sparing, lån, transaksjonskontoer, debet- og kredittkort og investeringer. Kommersiell bank ble grunnlagt i 1959, som et resultat av et joint venture av Standard Bank Limited i Sør-Afrika og Mercantile Credit Company Limited i Storbritannia. NIC Bank har hovedkontor i Nairobi og fører tilsyn med datterselskaper i landet så vel som i Uganda. Det eier også en kontrollerende eierandel i NIC Bank Tanzania.

Karrierer innen investeringsbank

For å bryte inn i investeringsbank, jobber Bla gjennom stillingsbeskrivelser: krav og ferdigheter for stillingsannonser i investeringsbank, aksjeforskning, statskasse, FP&A, bedriftsøkonomi, regnskap og andre finansområder. Disse stillingsbeskrivelsene er samlet ved å ta de vanligste lister over ferdigheter, krav, utdannelse, erfaring og annet. Det er flere viktige ting å fokusere på. Disse inkluderer nettverk, gjenoppta mal for gjenoppta investeringsbank Fortsett. Lær hvordan du skriver et CV for investeringsbank (Analyst eller Associate) med Finance gratis guide og CV-mal. IB-CV er unikt. Det er viktig å skreddersy CV-en din til bransjestandarden for å unngå å bli umiddelbart slettet, erfaring,og økonomiske modelleringsevner Finansielle modelleringsevner Lær de 10 viktigste økonomiske modelleringsevnene og hva som kreves for å være gode på økonomisk modellering i Excel. De viktigste ferdighetene: regnskap. For å lære mer, utforsk vårt interaktive karrierekart…. For bankkarrierer vil du ha en betydelig fordel over konkurrentene med våre økonomiske modelleringskurs.

Tilleggsressurser

Dette har vært en guide til de beste bankene i Kenya. For alle som leter etter en karriere innen bank, er denne listen et flott sted å starte nettverket ditt. Se også disse tilleggsressursene:

  • Toppbanker i Sør-Afrika Toppbanker i Sør-Afrika Den sørafrikanske reservebanken fungerer som sentralbanken i Republikken Sør-Afrika. Den ble opprettet i juni 1921 under valuta- og bankloven fra 1920. Den overvåker driften av banker i Sør-Afrika, samt arbeider for å oppnå og opprettholde stabilitet i innenlandske priser. Sør
  • Topp 100 investeringsbanker Bedrifter Lister over hovedaktørene innen bedriftsfinansiering. Vi har lister over de viktigste finansselskapene, bankene, institusjonene, regnskapsbyråene og selskapene i bransjen. Bla gjennom disse guidene for å forberede deg på en karriere innen finansielle tjenester og start nettverk i dag for å få fart på karrieren din
  • Investeringsbankintervju spørsmål Intervjuer Ace ditt neste intervju! Ta en titt på Finance's intervjuguider med de vanligste spørsmålene og de beste svarene for enhver stilling innen corporate finance. Intervju spørsmål og svar for økonomi, regnskap, investeringsbank, aksjeforskning, kommersiell bank, FP&A, mer! Gratis guider og øvelser for å få tak i intervjuet ditt
  • Gå meg gjennom en DCF Gå meg gjennom en DCF Spørsmålet, gå meg gjennom en DCF-analyse er vanlig i investeringsbankintervjuer. Lær hvordan du får tak i spørsmålet med Finance sin detaljerte svarveiledning. Bygg en 5-årsprognose over uberørt fri kontantstrøm, beregne en terminalverdi og diskonter alle disse kontantstrømmene til nåverdien ved hjelp av WACC.
  • Finansiell modelleringsguide Gratis finansiell modelleringsveiledning Denne økonomiske modelleringsveiledningen dekker Excel-tips og beste praksis om antakelser, drivere, prognoser, kobling av de tre uttalelsene, DCF-analyse, mer

Siste innlegg