Type A personlighet - definisjon, egenskaper, hvordan man skal håndtere

I følge American Psychological Association refererer Type A personlighet til "et komplekst mønster av atferd og følelser som inkluderer overdreven vekt på konkurranse, aggresjon, utålmodighet og fiendtlighet."

I psykologiens verden er en måte å skille forskjellige personligheter på mennesker ved å klassifisere deres iboende egenskaper som type A, B eller C - som hver beskriver hvordan mennesker tenker, handler og reagerer på forskjellige situasjoner.

Type A Personlighet

La oss nedenfor fordype oss i type A personlighet - hvordan det påvirker mennesker, hvordan Type A individer takler stress og hvordan du kan håndtere mennesker som er Type A.

Kjennetegn på mennesker med type A personlighet

Type A-individer kan beskrives som:

1. Konkurransedyktig

Et hovedkarakteristikk for mennesker med type A-personlighet er konkurranseevne. De føler alltid behovet for å vinne i enhver situasjon.

2. Utålmodig

Type A-individer har vanligvis hastverk. De blir frustrerte når de trenger å falle i tråd Little's Law Little's Law er en setning som bestemmer det gjennomsnittlige antall elementer i køsystemer, basert på gjennomsnittlig ventetid for en vare i et system, og har en tendens til å miste temperamentet raskt, bevege seg raskt og ofte, og tenker at de ikke har mye tid til overs.

3. Dominerende

Enten på jobb eller i deres personlige liv Husholdningsleder Husholdningsleder er en skattemessig status for enkeltpersoner som bor i USA. For at en skattepliktig skal kvalifisere som husstandssjef, må han / hun være enslig eller ugift på slutten av året og ha opprettholdt et hjem for en kvalifisert person som foreldre, et barn eller andre nære slektninger. , mennesker med type A personlighet er sett å vise dominans i enhver interaksjon. De hevder seg uten å tenke på hva andre mennesker føler.

4. Altfor ambisiøse

De forbinder suksess med prestasjonene sine, presser seg med tidsfrister, og ønsker alltid å oppnå mer og klatre høyere.

Negative effekter av type A personlighet

Nedenfor er noen av de negative effektene av å ha en type A personlighet:

1. Stressrelaterte helseproblemer

Personer med type A-personlighet tar vanligvis krevende jobber eller jobber i en svært konkurransedyktig bransje. I noen tilfeller skaper stressende jobber type A-oppførsel.

2. Hypertensjon

Mange faktorer kan forårsake høyt blodtrykk, men type A personlighet har vært assosiert med hypertensjon og større sjanse for å utvikle koronar hjertesykdom.

3. Sosial isolasjon

Mennesker som blir sett på som frekke, aggressive og utålmodige, har vanskelig for å bygge relasjoner. De bruker mye tid på å jobbe og kan ha en tendens til å fremmedgjøre andre.

Hvordan håndtere mennesker med type A-personligheter

Hva vil du gjøre hvis noen av vennene dine eller kollegene har type A-egenskaper? Her er noen tips du bør vurdere:

1. Negative trekk er et faktum i livet

Vet og forstå at alle har sine negative egenskaper. Når det gjelder personer med type A-personlighet, gjøres tilsynelatende ikke negativ oppførsel med vilje. Hvis din venn eller kollega er sint, bør du være rolig og stille. Ta stilling for å få ham eller henne til å forstå hva som skjer.

2. Hold kommunikasjonslinjene åpne

Mennesker med personlighet av type A har en dominerende holdning. De har en tendens til å tro at penger vil gjøre dem lykkelige i stedet for å tilbringe tid med familie og venner. De kan synes det er vanskelig å uttrykke seg, så sørg for å snakke med dem og fortelle dem at de kan nå ut til deg.

Det er viktig for dem å forstå at selv om det er nødvendig å tjene penger, spiller empati, kjærlighet og medfølelse en stor rolle i å etablere og opprettholde relasjoner Nettverk og bygge relasjoner (del 2) Denne artikkelen er en del av en rekke nyttige tips for å hjelpe deg suksess i karrieren din og helheten i livserfaringen din. Mens tekniske ferdigheter får oss ansatt til vårt foretrukne innlegg, hjelper myke ferdigheter oss til å kommunisere og samarbeide effektivt på arbeidsplassen. Myke ferdigheter som å vite hvordan man kommer overens med andre mennesker.

3. Unngå situasjoner som utløser deres negative egenskaper

Hvis du jobber med type A-kolleger eller ledere, kan du minimere situasjoner som gjør dem sinte. Vær alltid klar over dine leveranser Key Performance Indicators (KPIs) Key Performance Indicators (KPIs) er beregninger som brukes til periodisk å spore og evaluere ytelsen til en organisasjon for å nå spesifikke mål. De brukes også til å måle den samlede ytelsen til et selskap, så det vil ikke være noen problemer når det gjelder ytelsen din på jobben.

Har du venner med type A? Oppmuntre dem til å meditere, gjøre yoga eller delta i aktiviteter som hjelper til med å lindre stress.

Flere ressurser

Takk for at du leste Finance forklaring av type A personlighet. Finance er den offisielle leverandøren av Financial Modelling and Valuation Analyst (FMVA) ™ FMVA®-sertifisering Bli med på 350 600 studenter som jobber for selskaper som Amazon, JP Morgan og Ferrari-sertifiseringsprogram, designet for å forvandle alle til en verdensklasse finansanalytiker.

For å fortsette å lære og utvikle kunnskapen din om økonomisk analyse, anbefaler vi ytterligere ressursene nedenfor:

  • Emosjonell intelligens Emosjonell intelligens Emosjonell intelligens, også kjent som den emosjonelle kvotienten (EQ), er evnen til å håndtere ens følelser og andres følelser. For bedriftsledere er høy EQ viktig for å lykkes. Denne guiden dekker de fem elementene av emosjonell intelligens og deres relevans for å karakterisere en vellykket leder. EQ vs IQ
  • Kunnskap vs visdom Kunnskap vs visdom Kunnskap vs visdom kan betraktes som to sider av samme sak, men de er tydelig forskjellige ting. De er heller ikke gjensidig utelukkende
  • Nettverk og bygge forhold (del 1) Nettverk og bygge forhold (del 1) Denne artikkelen er en del av en rekke nyttige tips som hjelper deg med å oppnå suksess i nettverk i din bedrift. Nettverksbygging spiller en viktig rolle i vårt profesjonelle liv, fra vi søker etter jobb, fortsetter med å bli med og jobbe i et selskap, og til slutt fremme karrieren.
  • Personal Brand Personal Brand Vårt personlige merke er hva folk ser på som vår identitet, hvem de ser på oss som og hvilke kvaliteter og ting de forbinder med oss. Den avslører hvem vi er, hva vi tilbyr, og hva vi setter pris på. Når vi jobber i et selskap, skaper våre kolleger en oppfatning om oss basert på hvordan vi presenterer oss for dem.

Siste innlegg