Budsjett regneark - definisjon, hvordan du bruker og hvordan du lager

Et regneark med personlig budsjett gir en person en måte å bestemme tilstanden for økonomien sin og hjelpe ham eller henne med å planlegge å bruke utgifter i løpet av en periode på vanligvis en måned eller et år. Det kan veldig godt være alles beste venn, da det er det mest nyttige verktøyet for å organisere økonomien for å unngå å falle i et gjeldshull Gjeldsforsinkelse En gjelds mislighold skjer når en låntaker ikke betaler lånet på det tidspunktet . Tidspunktet for mislighold varierer, avhengig av vilkårene som kreditor og låntaker er enige om. Noen lån misligholder etter manglende en betaling, mens andre misligholder først etter at tre eller flere betalinger er savnet. . Med et budsjett regneark administreres penger, og hver utgift tildeles nok beløp uten å tømme kassen.

Eksempel på budsjett regneark

Hvordan bruke et budsjett regneark

Det er mange måter forskjellige mennesker bruker budsjettark på. Noen synes det er effektivt der de faktisk er i stand til å spore utgiftene. Personlig finansregnskap Et personlig regnskap er et dokument eller et sett med dokumenter som skisserer den enkeltes økonomiske stilling på et gitt tidspunkt. , mens noen andre ikke gjør det, noe som kan være forårsaket av flere faktorer.

La oss her lære å bruke budsjettarket på den enkleste måten.

1. Sett sammen alle inntektskilder, samt alle utgifter

Det avhenger av antall inntektskilder og om det er noen andre i huset som vil hjelpe deg med utgiftene. Et regneark for personlig budsjett skal være atskilt fra budsjettarket for husholdningen. Par kan legge sammen sine individuelle inntektskilder for å komme opp med det endelige inntektsbeløpet. Den samme prosessen følges i beregningen av utgiftene.

2. Lag sparemål

Etter at de totale utgiftene er trukket fra den totale inntekten Årlig inntekt Årsinntekt er den totale verdien av inntekt opptjent i et regnskapsår. Brutto årlig inntekt refererer til all inntjening før eventuelle fradrag blir gjort, og netto årlig inntekt refererer til beløpet som gjenstår etter at alle fradrag er gjort. Konseptet gjelder både enkeltpersoner og bedrifter, sjekk om det er penger igjen. Hvis det er, lag en plan for hva du skal gjøre med resten i stedet for å bruke alt på tilfeldige ting. Det kan for eksempel være lurt å sette en del av den til side for reiser eller for et nødfond. Du kan også indikere hvor mye av pengene du har igjen til hver av utgiftskategoriene.

3. Kom opp med budsjettbeløp

Etter de to første trinnene er det viktig å også lage et budsjett for andre nødvendigheter som dagligvarer, shopping eller date night. For par er det viktig å være åpen for hverandre og ta med hvilke hobbyer eller håndverk du vil bruke på.

Hvordan lage et budsjett regneark

Budsjettark kan hjelpe en person med å spore utgiftene og planlegge fremtidige utgifter. Det er derfor det er viktigst å lage en. Så hvordan lager vi et budsjett regneark? Slik lager du en veldig enkel som er bra for nybegynnere:

 1. For det første, å lage en krever en stasjonær eller bærbar datamaskin med MS Excel allerede installert.
 2. Kjør Excel-programmet på datamaskinen og åpne en ny fil eller et regneark.
 3. Legg inn nødvendige detaljer på regnearket for at det skal beregne tallene som er involvert i filen. Grunnleggende budsjett regneark er ofte merket med inntekt og utgifter, som blir summet av selve filen.
 4. Angi månedene som er inkludert i budsjettets varighet. Hvis det gjelder i et halvt år, skriv januar til juni på hver celle langs en rad.
 5. Skriv deretter inn inntekt på en celle rad under de forskjellige månedene av året. Under kategorien skal det være inntektstyper du forventer å motta hver måned.
 6. Etter inntektstypene hopper du over en celle og skriver deretter Utgiftsutgifter En utgift representerer en betaling med enten kontanter eller kreditt for å kjøpe varer eller tjenester. En utgift blir registrert på et enkelt tidspunkt (kjøpstidspunktet), sammenlignet med en utgift som fordeles eller påløper over en periode. Denne veiledningen vil gjennomgå de forskjellige typene utgifter i regnskap, der de ulike utgifttypene som shopping, dagligvarer, regninger og andre er under.
 7. Etter at de er lagt på regnearket, kan du begynne å skrive ned beregningen eller formelen som Excel vil bruke på et senere tidspunkt når du trenger å se totalsummen.
 8. Velg den delen av regnearket der du kan skrive totalen.
 9. Klikk på menyknappen og deretter på Autosum. Marker cellene du trenger å inkludere i Autosum ved å klikke på dem og dra dem.
 10. Trinn 9 bør gjentas med utgiftene.

Gratis budsjett regneark på internett

Hvis det er for mye å finne ut hvordan du lager et budsjett regneark, så er det noen gratis budsjett regnearkprogrammer som kan lastes ned fra internett.

1. Regneark for husholdningsbudsjettering

Regnearket for husholdningsbudsjettering er brukervennlig og kan brukes til og med for nybegynnere eller nybegynnere. Den kommer med forskjellige funksjoner som ikke er kompliserte, men som hjelper med å få orden på budsjettet.

2. Williams budsjettark

Williams Budgeting-regnearket er effektivt for månedlige budsjetter, og det kommer med en skriftlig håndbok om hvordan du bruker det, samt en videoopplæring for bedre forståelse av programmet.

3. Gratis månedlige budsjettmaler

De er enkle og enkle å bruke, der brukeren kan legge inn hvert kjøpt element og lage en kategori som disse plasseres under. Det som gjør budsjettmalene kjempebra, er dens funksjon som kan sammenligne det brukte beløpet med det opprinnelige budsjettet.

4. Google Sheets budsjett regneark

Under Google Sheets er budsjettene Best-Personal-Budget-Planner, Simple Budget Planner og Yearly Budget Mal.

5. Finans gratis budsjett regneark

Finance gratis budsjettmaler kan enkelt lastes ned gratis og brukes med MS Excel, samt med annen regnearkprogramvare som fungerer med Excel. De kan også sammenligne faktiske utgifter med det opprinnelige budsjettet.

Last ned gratis malen

Skriv inn navn og e-post i skjemaet nedenfor og last ned gratis malen nå!

Flere ressurser

Finance er den offisielle leverandøren av Financial Modelling and Valuation Analyst (FMVA) ™ FMVA®-sertifisering Bli med på 350 600 studenter som jobber for selskaper som Amazon, JP Morgan og Ferrari-sertifiseringsprogram, designet for å forvandle alle til en verdensklasse finansanalytiker.

For å fortsette å lære og utvikle kunnskapen din om økonomisk analyse, anbefaler vi ytterligere ressursene nedenfor:

 • Beste personlige økonomiprogramvare Beste personlige økonomiprogramvare Gitt de mange alternativene som er tilgjengelige på markedet i dag, kan det være vanskelig å velge den beste programvaren for personlig økonomi. Moderne teknologi har gitt oss personlig finansprogramvare som er designet for å hjelpe oss med å administrere pengene våre bedre og holde oss på toppen av økonomien.
 • Kredittrisiko Kredittrisiko Kredittrisiko er risikoen for tap som kan oppstå ved at en part ikke overholder vilkårene i en finansiell kontrakt, hovedsakelig
 • FICO-poengsum FICO-poengsum En FICO-poengsum, mer kjent som en kredittpoeng, er et tresifret tall som brukes til å vurdere hvor sannsynlig en person er å betale tilbake kreditten hvis personen får et kredittkort eller hvis en utlåner låner dem penger. FICO-poeng brukes også til å bestemme renten på utvidet kreditt
 • Revolver Gjeld Revolver Gjeld Revolver gjeld er en form for kreditt som skiller seg fra avdragslån. I revolvergjeld har låntakeren konstant kredittilgang opp til det maksimale

Siste innlegg