SUM-funksjon - Formel, eksempler, hvordan du bruker SUM

SUM-funksjonen er kategorisert under Excel Math og Trigonometry-funksjoner Funksjoner Liste over de viktigste Excel-funksjonene for finansanalytikere. Dette juksearket dekker hundrevis av funksjoner som er kritiske å kjenne som en Excel-analytiker. Funksjonen vil oppsummere celler som leveres som flere argumenter. Det er den mest populære og mest brukte funksjonen i Excel.

SUM hjelper brukere å utføre en rask summering av spesifiserte celler i MS Excel. For eksempel får vi kostnaden for 100 varer kjøpt for et arrangement. Vi kan bruke funksjonen til å finne ut den totale kostnaden for arrangementet.

Formel

= SUM (nummer1, [nummer2], [nummer3] ……)

SUM-funksjonen bruker følgende argumenter:

  1. Number1 (obligatorisk argument) - Dette er det første elementet vi ønsker å summere.
  2. Number2 (obligatorisk argument) - Det andre elementet som vi ønsker å summere.
  3. Number3 (valgfritt argument) - Dette er det tredje elementet vi ønsker å summere.

Funksjonen summerer verdiene som er gitt som argumenter (opptil 255 argumenter). Argumenter kan leveres som tall, cellehenvisninger, områder, matriser, konstanter og resultatene av andre formler eller funksjoner.

Hvordan bruker jeg SUM-funksjonen i Excel?

For å forstå bruken av SUM-funksjonen, la oss vurdere noen få eksempler:

Eksempel 1

Anta at vi får følgende data:

SUM-funksjon

Vi ønsker å finne ut det totale salget de første seks månedene. Formelen som skal brukes er:

SUM-funksjon - Eksempel 1

Vi får resultatet nedenfor:

SUM-funksjon - Eksempel 1a

Eksempel 2

Generelt brukes SUM-funksjonen som en del av større formler som brukes i komplekse beregninger. Anta at vi får følgende data:

SUM-funksjon - Eksempel 2

Som vist ovenfor mangler det informasjon i dataene. I et slikt tilfelle kan vi bruke SUM-funksjonen sammen med IF-funksjonen for å vise en advarsel. Formelen som skal brukes er:

SUM-funksjon - Eksempel 2a

Vi får resultatet nedenfor:

SUM-funksjon - Eksempel 2b

Ting å huske på SUM-funksjonen

  1. #VERDI! error - Oppstår når kriteriene er en tekststreng som er mer enn 255 tegn lang.
  2. Den enkleste måten å bruke funksjonen på er å bare velge en celle ved siden av tallene vi ønsker å legge til og klikke på AutoSum i kategorien Hjem. Vi kan deretter trykke Enter-tasten og SUM-formelen settes automatisk inn.

SUM-funksjon - Merknader 1

Vi finner også AutoSum i kategorien Formler:

SUM-funksjon - Eksempel 1a

AutoSum-funksjonen skriver ikke bare inn en SUM-formel, men velger også det mest sannsynlige området av celler som vi ønsker å legge sammen.

Klikk her for å laste ned Excel-filen

Tilleggsressurser

Takk for at du leser Finance-guiden til Excel SUM-funksjonen. Ved å ta deg tid til å lære og mestre disse Excel-funksjonene, vil du øke hastigheten på din økonomiske analyse betydelig. For å lære mer, sjekk ut disse ekstra økonomiressursene:

  • Excel-funksjoner for økonomi Excel for økonomi Denne Excel for finans-guiden lærer de 10 beste formlene og funksjonene du må vite for å være en god finansanalytiker i Excel. Denne guiden har eksempler, skjermbilder og trinnvise instruksjoner. Til slutt laster du ned den gratis Excel-malen som inkluderer alle økonomifunksjonene dekket i opplæringen
  • Avansert Excel Formel Course
  • Avanserte Excel-formler du må vite Avanserte Excel-formler må vite Disse avanserte Excel-formlene er avgjørende for å kjenne og vil ta dine økonomiske analyseferdigheter til neste nivå. Avanserte Excel-funksjoner du må vite. Lær de 10 beste Excel-formlene hver finansanalytiker i verdensklasse bruker regelmessig. Disse ferdighetene vil forbedre regnearkarbeidet ditt i enhver karriere
  • Excel-snarveier for PC og Mac Excel-snarveier PC Mac Excel-snarveier - Liste over de viktigste og vanligste MS Excel-snarveiene for PC- og Mac-brukere, økonomi, regnskapsyrker. Tastatursnarveier gir deg raskere modellering og sparer tid. Lær redigering, formatering, navigering, bånd, lim inn spesial, data manipulering, formel og celle redigering, og andre mangler

Siste innlegg