Oprettelse av dashbord i Excel - trinnvis guide og eksempler

En god finansanalytiker Analyst Trifecta® Guide Den ultimate guiden om hvordan du kan være en finansanalytiker i verdensklasse. Vil du være en finansanalytiker i verdensklasse? Ønsker du å følge bransjeledende beste praksis og skille deg ut fra mengden? Prosessen vår, kalt The Analyst Trifecta®, består av analyse, presentasjon og myke ferdigheter må være en mester for å lage dashbord i Excel. Det er ikke alltid en ferdighet som kommer naturlig for mennesker, og praksis, kombinert med god trening, er nøkkelen til suksess. I denne gratis guiden har vi skissert de viktigste tipsene og triksene for å lage et dashbord i Excel. Enten du er nybegynner eller avansert, finner du noen viktige takeaways i denne opplæringen.

For å lage et effektivt Excel-dashbord, anbefaler vi følgende trinn:

  1. Organiser dataene dine
  2. Sett opp siden din
  3. Brainstorm
  4. Velg grafikk
  5. Fokuser oppmerksomheten
  6. Fortell en historie

Dashboard Creation i Excel

Trinn 1 - Organiser dataene dine

Før du begynner å lage dashbordet ditt i Excel, er det viktig å ha dataene dine godt organisert. Vi oppfordrer alltid analytikere til å bruke beste fremgangsmåter for Excel-modellering Beste praksis for modellering av modeller Følgende gode fremgangsmåter for Excel-modellering lar brukeren tilby den reneste og mest brukervennlige modelleringsopplevelsen. Microsoft Excel er et ekstremt robust verktøy. Å lære å bli en Excel-kraftbruker er nesten obligatorisk for de innen investeringsbank, bedriftsfinansiering og private equity. , enten man bygger økonomiske modeller eller forbereder seg på å designe et dashbord.

Den viktigste delen er å ha all informasjonen du planlegger for å tegne grafer i ett område. Det kan være veldig vanskelig å koble grafene hvis data blir spredt utover i regnearket. På bildet nedenfor kan du se et eksempel på hvordan du organiserer dataene dine fra den økonomiske modellen slik at de er klare for Excel-dashbordet.

Trinn 2 - Sett opp siden din

Når dataene dine er organisert, er det på tide å sette opp siden. Orienteringen kan være liggende eller stående, og størrelsen vil avhenge av utdataene du prøver å lage. Det vanligste er å gjøre det til en side på 8,5 "x 11" slik at den enkelt kan skrive ut på papir eller PDF i standardstørrelse. Vanligvis er dashbord bare en side, men du kan også enkelt lage et dashbord på flere sider. For å lære hvordan du gjør dette, se vår gratis Excel-opplæring Gratis XL-opplæring Denne opplæringen for XL gir deg all opplæringen du trenger for Excel, dets innstillinger, formler og funksjoner. Dette er et gratis xl opplæringskurs på nettet.

Viktige ting du bør vurdere når du konfigurerer siden din inkluderer: vil dashbordet bli sendt eller skrevet ut, vil det gå til ledere eller lekfolk, er det for internt bruk eller eksternt bruk, og bør informasjonen for det meste være visuell eller inneholde tall og ord som vi vil.

I forbindelse med dette eksempelet på dashbordet bruker vi et 1-siders 8,5 x 11 stående sideoppsett.

Trinn 3 - Brainstorm

Det er nesten umulig å designe et dashbord rett ved første forsøk. Du må brainstorme, eksperimentere og tukle for å endelig komme med et flott design. Dette trinnet tar vanligvis flere iterasjoner, og du kan til og med finne ut at du kontinuerlig endrer og oppdaterer Excel-dashbordet ditt basert på tilbakemeldingen du mottar over tid.

Nedenfor er et eksempel på brainstorming du kan gjøre før du faktisk begynner å lage dashbordet i Excel. Legg merke til at det for det meste bare er grove notater og ideer om hvordan siden skal være strukturert, og hvilken type data som må inkluderes. I planleggingsfasen anbefaler vi også å se på andre eksempler på dashbord for å se hva du liker.

Trinn 4 - Velg grafikk

Det er mange visuelle alternativer når det gjelder å designe et dashbord. I vårt kurs om oppretting av dashbord i Excel, går vi gjennom alle de forskjellige typene diagrammer og grafer du kan designe i Excel, ved å følge vår enkle trinnvise tilnærming.

Her er noen av de vanligste bildene som skal brukes:

Kombinert søyle- og linjediagram

Dashboard Creation in Excel - Kombinert kolonne- og linjediagram

Lær hvordan du bygger disse diagrammer i vårt Excel dashboards kurs.

Måler diagrammer

Kombinert søyle- og linjediagram - Målediagrammer

Lær hvordan du lager disse diagrammer i kurset vårt om å bygge et Excel-dashbord.

Trinn 5 - Fokuser oppmerksomheten

Når kartene er på plass, er det veldig viktig å fokusere oppmerksomheten ved å legge til attributter til grafene. Disse attributtene inkluderer piler, kommentarer, linjer, ruter eller noe som dukker opp fra skjermen og fanger oppmerksomheten din.

Dette er et av de viktigste og likevel mest oversett trinnene i utformingen av et flott dashbord.

Her er et eksempel på hvordan du kan fokusere oppmerksomheten med en linje og en infomelding.

Få dette diagrammet nå i kurset vårt om hvordan du lager et dashbord.

Trinn 6 - Fortell en historie

Det siste trinnet er å gjennomgå det endelige produktet og sørge for at det forteller en overbevisende historie. Maler det bildet du vil at det skal? Dette er når du går tilbake og ser fugleperspektivet på dataene dine, hovedmeldingene, og sammenligner det med det opprinnelige formålet med dashbordet. Hvis det ikke forteller historien du vil fortelle, bør du vurdere å redesigne den, endre data eller gjøre det som er nødvendig for å få poenget ditt videre.

Flere verktøy for oppretting av dashbord i Excel

Vi håper dette har vært en nyttig økonomiguide for hvordan du bygger ditt eget dashbord. Finance er den offisielle leverandøren av den globale Financial Modelling & Valuation Analyst (FMVA) ™ FMVA®-sertifisering. Bli med på 350 600 studenter som jobber for selskaper som Amazon, JP Morgan og Ferrari-sertifiseringsprogram, designet for å hjelpe alle med å bli en finansanalytiker i verdensklasse .

Noe videre lesing som kan være til stor hjelp for deg er beskrevet nedenfor i de mest populære ressursene våre:

  • Guide for økonomisk modellering Gratis guide for finansiell modellering Denne guiden for finansiell modellering dekker Excel-tips og beste praksis for antakelser, drivere, prognoser, kobling av de tre uttalelsene, DCF-analyse, mer
  • Best Practices for Excel-modellering Best Practices for Excel-modellering Følgende gode fremgangsmåter for Excel-modellering lar brukeren tilby den reneste og mest brukervennlige modelleringsopplevelsen. Microsoft Excel er et ekstremt robust verktøy. Å lære å bli en Excel-kraftbruker er nesten obligatorisk for de innen investeringsbank, bedriftsfinansiering og private equity.
  • Hvordan lage en graf i Excel Hvordan lage en graf i Excel? I tillegg til å jobbe med store datamengder, må økonomi og regnskapspersoner lære å lage en graf i Excel. Datavisualisering (visuell fremstilling av data i diagrammer eller grafer) er avgjørende for mange jobber.
  • Dashboard og datavisualiseringskurs

Siste innlegg