ISERROR Excel - Formel, eksempler, hvordan du bruker ISERROR

ISERROR Excel-funksjonen er kategorisert under Informasjonsfunksjoner Funksjoner Liste over de viktigste Excel-funksjonene for finansanalytikere. Dette juksearket dekker hundrevis av funksjoner som er kritiske å kjenne som en Excel-analytiker. Funksjonen vil returnere SANT hvis den gitte verdien er en feil og FALSK hvis den ikke er det. Det fungerer på feil - # N / A, #VALUE !, #REF !, # DIV / 0 !, #NUM !, #NAME? eller #NULL. ISERROR brukes i kombinasjon med IF-funksjonen for å identifisere en potensiell formelfeil og vise andre formler eller tekststrenger i meldingsform eller tomme. Den kan også brukes med IF-funksjonen til å vise en tilpasset melding eller utføre en annen beregning hvis en feil blir funnet.

I finansiell analyse Finansanalytiker Jobbeskrivelse Finansanalytikerens stillingsbeskrivelse nedenfor gir et typisk eksempel på alle ferdigheter, utdannelse og erfaring som kreves for å bli ansatt for en analytikerjobb i en bank, institusjon eller selskap. Utfør økonomisk prognoser, rapportering og operasjonelle målinger, analyser økonomiske data, lag økonomiske modeller, vi trenger å håndtere formler og data. Regnearket vårt inneholder ofte et stort antall formler, og noen ganger fungerer de ikke ordentlig for å utføre beregninger etter behov når det oppstår en feil. Akkurat som ISERR-funksjonen, kan ISERROR, i kombinasjon med IF-funksjonen, brukes til å standardverdi for en celle når en feil oppstår. Det gjør at formlene våre kan fungere og evaluere data riktig uten å kreve brukerens inngripen.

Formel

= FEIL (verdi)

ISERROR-funksjonen bruker følgende argument:

  1. Verdi (obligatorisk argument) - Dette er uttrykket eller verdien som må testes. Det er vanligvis gitt som en celle adresse.

Hvordan bruker jeg ISERROR Excel-funksjonen?

For å forstå bruken av ISERROR Excel-funksjonen, la oss vurdere noen få eksempler:

Eksempel 1

La oss se resultatene fra funksjonen når vi gir følgende data:

Data Formel Resultat Merknader
210 = ISERR (210) FALSK Siden det ikke er noen feil, så FALSE
#REF! = ISERR (#REF!) EKTE SANT, da det er en feil
# N / A = ISERR (#NA) EKTE I motsetning til ISERR, tar det feilen N / A
25/0 = ISERR (25/0) EKTE SANT, da formelen er en feil
#VERDI! = ISERR (# VERDI!) EKTE SANT, da det er en feil
= ISERR () FALSK Ingen feil, så FALSE

Eksempel 2

Hvis vi ønsker å telle antall celler som inneholder feil, kan vi bruke ISERROR-funksjonen, pakket inn i SUMPRODUCT-funksjonen.

Anta at vi får følgende data:

ISERROR Excel-funksjon

Ved å bruke formelen = SUMPRODUCT (–ISERROR (B5: C10)) kan vi få antall celler med en feil, som vist nedenfor.

FEIL-funksjon - Eksempel 1

I formelen ovenfor:

  1. SUMPRODUCT-funksjonen godtok en eller flere matriser og beregnet summen av produktene til tilsvarende tall.
  2. ISERROR evaluerer nå hver av cellene i det gitte området. Resultatet vil være SANT, FALSE, FALSE, FALSE, TRUE, TRUE, FALSE, TRUE, TRUE, TRUE, FALSE, FALSE.
  3. Da vi brukte dobbelt unary, ble resultatene SANN / FALSK forvandlet til 0 og 1. Det fikk resultatene til å se ut som {0,1,1,1,0,0,1,0,0,0,1,1}.
  4. SUMPRODUCT summerer nå elementene i den gitte matrisen og returnerer totalen, som i eksemplet er tallet 6.
  5. Som et alternativ kan SUM-funksjonen brukes. Formelen som skal brukes vil være = SUM (–ISERROR (rekkevidde)). Husk å sette formelen i en matrise. For matrisen må vi trykke på Control + Shift + Enter i stedet for bare Enter.

Eksempel 3

Hvis vi for eksempel ønsker å gi en tilpasset melding, i stedet for å få feilen # DIV / 0, vil vi at verdien skal være 0. Vi kan bruke formelen = IF (FEIL (A4 / B4), 0, A4 / B4) i stedet for A4 / B4.

Anta at vi får følgende data:

FEIL-funksjon - Eksempel 2

I stedet for SANT, hvis vi ønsker å angi verdien 0, vil formelen som skal brukes være = HVIS (FEIL (B6), 0, B6) og ikke B6, som vist nedenfor:

ISERROR Excel-funksjon - Eksempel 2a

Vi får resultatet nedenfor:

FEIL-funksjon - Eksempel 2b

Klikk her for å laste ned Excel-filen

Tilleggsressurser

Takk for at du leser Finance-guiden til viktige Excel-funksjoner! Ved å ta deg tid til å lære og mestre disse funksjonene, vil du øke hastigheten på din økonomiske analyse betydelig. For å lære mer, sjekk ut disse ekstra økonomiressursene:

  • Excel-funksjoner for økonomi Excel for økonomi Denne Excel for finans-guiden lærer de 10 beste formlene og funksjonene du må vite for å være en god finansanalytiker i Excel. Denne guiden har eksempler, skjermbilder og trinnvise instruksjoner. Til slutt laster du ned den gratis Excel-malen som inkluderer alle økonomifunksjonene dekket i opplæringen
  • Avansert Excel Formel Course
  • Avanserte Excel-formler du må vite Avanserte Excel-formler må vite Disse avanserte Excel-formlene er avgjørende for å kjenne og vil ta dine økonomiske analyseferdigheter til neste nivå. Avanserte Excel-funksjoner du må vite. Lær de 10 beste Excel-formlene hver finansanalytiker i verdensklasse bruker regelmessig. Disse ferdighetene vil forbedre regnearkarbeidet ditt i enhver karriere
  • Excel-snarveier for PC og Mac Excel-snarveier PC Mac Excel-snarveier - Liste over de viktigste og vanligste MS Excel-snarveiene for PC- og Mac-brukere, økonomi, regnskapsyrker. Tastatursnarveier gir deg raskere modellering og sparer tid. Lær redigering, formatering, navigering, bånd, lim inn spesial, data manipulering, formel og celle redigering, og andre mangler

Siste innlegg