S&P sektorene - oversikt og beskrivelse av de 11 sektorene

S&P S&P - Standard and Poor's Standard and Poor's (S&P) er markedsledende innen finansmarkedsanalyse, spesielt når det gjelder levering av referanse- og investeringssektorer, er en metode for å sortere børsnoterte selskaper i 11 sektorer og 24 bransjekonsern. Opprettet av Standard & Poor's (S&P) og Morgan Stanely Capital International (MSCI), er de også kjent som Global Industry Classification Standard (GICS). S&P sorterer selskaper i sektorer basert på deres primære forretningsaktivitet.

S&P sektorer

Bruk av å bryte ned i sektorer

Sektorfordeling hjelper porteføljeforvaltere Porteføljeforvalter Porteføljeforvaltere administrerer investeringsporteføljer ved hjelp av en seks-trinns porteføljestyringsprosess. Lær nøyaktig hva en porteføljeforvalter gjør i denne guiden. Porteføljeforvaltere er fagpersoner som forvalter investeringsporteføljer, med mål om å oppnå sine kunders investeringsmål. og investorer bestemmer fordelingen av midler i en portefølje. Hvis en investor ønsker å lage en diversifisert portefølje, bør porteføljen omfatte aksjer fra en rekke sektorer. For mindre investorer som ønsker å skape en diversifisert portefølje,de kan enkelt gjøre ved å investere i et indeksbørsfond (ETF) Exchange Traded Fund (ETF) Et Exchange Traded Fund (ETF) er et populært investeringsmiddel der porteføljer kan være mer fleksible og diversifiserte over et bredt spekter av alle tilgjengelige aktivaklasser. Lær om forskjellige typer ETFer ved å lese denne guiden. . Imidlertid, hvis en investor bare er interessert i å investere i for eksempel teknologi eller energibaserte virksomheter, kan de selvfølgelig begrense investeringene til bare de sektorene de er interessert i.

Raske oppsummeringspoeng

  • S & P-sektorene, eller Global Industry Classification Standard (GICS), organiserer selskaper basert på deres primære forretningsaktiviteter.
  • Investorer kan bruke sektorene til å isolere aksjer av spesiell interesse eller å bygge en diversifisert portefølje.
  • Rekkefølgen av de 11 sektorene basert på størrelse er som følger: Informasjonsteknologi, helsevesen, økonomi, forbrukerdiskresjonær, kommunikasjonstjenester, industri, forbrukerstifter, energi, verktøy, eiendom og materialer.

Oversikt over S&P sektorer

1. Informasjonsteknologi

Informasjonsteknologi - IT - sektoren består av selskaper som utvikler eller distribuerer teknologiske varer eller tjenester, og inkluderer internettbedrifter. Teknologiprodukter inkluderer datamaskiner, mikroprosessorer og operativsystemer. Eksempel på selskaper i denne sektoren inkluderer store navn som Microsoft Corporation, Oracle Corp. og Mastercard Inc. Denne sektoren har sett mye endring de siste årene på grunn av den raske økningen i teknologibaserte selskaper.

2. Helsevesen

Helsevesen består av medisinske forsyningsselskaper, farmasøytiske selskaper og vitenskapelig baserte operasjoner eller tjenester som tar sikte på å forbedre menneskekroppen eller sinnet. Kjente navn inkluderer Johnson & Johnson, et medisinsk utstyr og farmasøytisk selskap som eier Tylenol, og Abiomed, som produserer medisinsk implantatutstyr.

Cannabisbedrifter er en ny, men raskt voksende, del av helsesektoren. For tiden inkluderer de mer kjente Canopy Growth Corp. og Aurora Cannabis, med markedsverdi på henholdsvis 23 milliarder dollar og 12 milliarder dollar.

3. Økonomi

Den finansielle sektoren inkluderer alle selskaper som er involvert i finansiering, investering og bevegelse eller lagring av penger. Det inkluderer banker, kredittkortutstedere, kredittforeninger, forsikringsselskaper og pantelånsinvesteringer (REITs) Real Estate Investment Trust (REIT) En eiendomsinvestering (REIT) er et investeringsfond eller sikkerhet som investerer i inntektsgenererende eiendomsmegling. Fondet drives og eies av et selskap med aksjonærer som bidrar med penger til å investere i næringseiendommer, som kontor- og bygårder, varehus, sykehus, kjøpesentre, studentboliger, hotell. Bedrifter innen denne sektoren er vanligvis relativt stabile, da mange er modne, veletablerte selskaper. Banker i denne sektoren inkluderer Bank of America Corp, JPMorgan Chase & Co., og Goldman Sachs.Andre bemerkelsesverdige sektornavn inkluderer Berkshire Hathaway, American Express og Aon plc.

4. Forbruker skjønnsmessig

Diskresjonære forbrukerprodukter er luksusartikler eller tjenester som ikke er nødvendige for å overleve. Etterspørselen etter disse artiklene avhenger av økonomiske forhold og individers formue. Produktene inkluderer biler, smykker, sportsutstyr og elektroniske enheter. Luksusopplevelser inkluderer turer, opphold på hotell eller bespisning i en koselig restaurant. De fleste selskaper i denne sektoren er lett gjenkjent. Noen eksempler inkluderer Starbucks, Best Buy og Amazon.

5. Kommunikasjonstjenester

Kommunikasjonstjenestesektoren består av selskaper som holder folk tilkoblet. Dette inkluderer internettleverandører og telefonplanleverandører. Den mer spennende delen av sektoren inkluderer media, underholdning og interaktive medie- og tjenesteselskaper. Netflix Inc. og Walt Disney Co. regnes som en del av kommunikasjonstjenestesektoren. Andre selskaper innen denne sektoren inkluderer AT&T, CBS Corp. og Facebook.

6. Industri

Industri inkluderer et bredt spekter av selskaper, fra flyselskaper og jernbaneselskaper til produsenter av militære våpen. Siden utvalget av selskaper er så stort, har sektoren 14 forskjellige bransjer. To av de største næringene er Aerospace & Defense og Construction & Engineering. De mest kjente navnene innen denne sektoren er Delta Air Lines og Southwest Airlines, FedEx Corporation og Boeing Company.

7. Forbrukerstifter

Forbrukerstiftselskaper tilbyr alle livsbehov. Dette inkluderer mat- og drikkevarefirmaer, leverandører av husholdningsprodukter og leverandører av personlige produkter. Forbrukerstiftselskaper er velkjente, siden folk ser produktene sine regelmessig i butikkene. For eksempel er Procter & Gamble et kjent selskap innen denne sektoren, som produserer blekemiddel og vaskemiddel under merkenavn som Dawn og Tide. Et annet eksempel er Kroger, som er den største supermarkedskjeden i USA

8. Energi

Energisektoren består av alle selskaper som spiller en rolle i olje-, gass- og forbruksdrivstoffvirksomheten. Dette inkluderer selskaper som finner, borer og utvinner varen. Det inkluderer også selskaper som foredler materialet og selskaper som leverer eller produserer utstyret som brukes i raffinementprosessen. Bedrifter som Exxon Mobil og Chevron utvinner og foredler bensin, mens selskaper som Kinder Morgan transporterer drivstoff til bensinstasjoner.

9. Verktøy

Forsyningsselskaper sørger for eller produserer strøm, vann og gass til bygninger og husholdninger. For eksempel genererer og distribuerer Duke Energy strøm, og Southern Company leverer gass og elektrisitet. Mange forsyningsselskaper utvikler flere fornybare energikilder.

10. Eiendom

Som navnet antyder, inkluderer det nyeste tilskuddet til S & P-sektorene Real Estate Investment Trust (REITs), samt eiendomsmeglere og andre selskaper. Eiendomssektoren utgjør 2,9% av S&P 500. Bedriftene i sektoren inkluderer American Tower Corp., Boston Properties og Equinix.

11. Materialer

Bedrifter innen materialesektoren gir råmaterialet som trengs for at andre sektorer skal fungere. Dette inkluderer gruveselskapene som leverer gull, sink og kobber, og skogbruk som leverer tre. Bedrifter som vanligvis ikke er tilknyttet materialer, men som er i sektoren, inkluderer container- og emballasjebedrifter som Intertape Polymer Group, et selskap som produserer tape.

For å lære mer om materialesektoren, ta en titt på Finance's Mining Valuation & Financial Model Course.

Tilleggsressurser

Finance er den offisielle leverandøren av den globale Financial Modelling & Valuation Analyst (FMVA) ™ FMVA®-sertifisering. Bli med på 350 600 studenter som jobber for selskaper som Amazon, JP Morgan og Ferrari-sertifiseringsprogram, designet for å hjelpe alle med å bli en finansanalytiker i verdensklasse . For å fortsette karrieren din, vil de ekstra økonomiressursene nedenfor være nyttige:

  • Bransjeanalyse Bransjeanalyse Bransjeanalyse er et markedsvurderingsverktøy som brukes av bedrifter og analytikere for å forstå kompleksiteten i en bransje. Det er tre ofte brukte og
  • Mining Industry Primer Mining Industry Primer Gruveindustrien er involvert i utvinning av dyrebare mineraler og andre geologiske materialer. De ekstraherte materialene blir transformert til en mineralisert form som tjener en økonomisk fordel for prospektoren eller gruvearbeideren. Typiske aktiviteter i gruveindustrien inkluderer metallproduksjon
  • NASDAQ Composite NASDAQ Composite NASDAQ Composite er en indeks på mer enn 3000 vanlige aksjer notert på NASDAQ-aksjemarkedet. Indeksen er en av de mest fulgte indeksene i
  • Indeksering Indeksering Indeksering er en passiv investeringsstrategi der du konstruerer en portefølje for å spore resultatene til en markedsindeks. Dette gjøres ofte med S&P 500-indeksen, hvor investorer prøver å etterligne resultatene til indeksen. Indeksering brukes også til å måle ytelsen til økonomisk aktivitet.

Siste innlegg