Banker i Thailand - Oversikt, guide til de beste bankene i Thailand

Banker i Thailand styres av landets sentralbank, Bank of Thailand, som ble etablert i 1942. Denne uavhengige enheten fører tilsyn med lokale finansinstitusjoner og gir bankfasiliteter, skriver ut og utsteder sedler og sikkerhetsdokumenter, fremmer monetær stabilitet og fastsetter pengepolitikk. .

Banker i Thailand

Moody's Investors Service gir stabile utsikter til banker i Thailand fra og med 2018. Ratingsbyråets utsikter kan tilskrives forbedring av bankenes driftsmiljø, samt den sterke kapitaliseringen og reservedekningen for utlånstap. Imidlertid vil banksektoren bli påvirket av svake investeringer i privat sektor, politisk usikkerhet og det høye nivået på husholdningenes innflytelse.

For alle som vurderer en bankkarriere i Thailand, er denne listen over de beste bankene i Thailand en nyttig guide om hvor du skal begynne. Se vår liste over finansinstitusjoner Bedriftslister over hovedaktørene i bedriftsfinansiering. Vi har lister over de viktigste finansselskapene, bankene, institusjonene, regnskapsbyråene og selskapene i bransjen. Bla gjennom disse veiledningene for å forberede deg på en karriere innen finansielle tjenester og start nettverk i dag for å få fart på karrieren din for å lære mer.

De største bankene i Thailand inkluderer:

Bangkok Bank

Bangkok Bank er den største av bankene i Thailand når det gjelder eiendeler. Den ble dannet i 1999, og er også landets øverste bank når det gjelder antall utenlandske filialer, med 26 internasjonale kontorer i 13 land. Den opererer gjennom 1 238 filialer. Bangkok Bank er også et børsnotert selskap og er et av de fem største selskapene som handles på børsen i Thailand.

Kasikorn Bank

Kasikorn Bank ble grunnlagt i 1945 som Thai Farmers Bank. Det er en av de største bankene i Thailand når det gjelder totale eiendeler, lån og innskudd. Det tilbyr en rekke produkter og tjenester, inkludert forbruker-, kommersiell- og bedriftsbank.

Kasikorn var den første av bankene i Thailand som ga kredittkorttjenester, fra og med 1973. Det var også den første banken i verden som brukte mobiltelefoner som et sikkert betalingssystem. Det opererer gjennom 1054 filialer lokalt og fem kontorer i andre land.

Siam Commercial Bank (SCB)

Siam Commercial Bank, grunnlagt i 1907 under et Royal Charter, var den første innenlandske banken i Thailand. Det ble notert på Børs i Thailand i 1976. Det var den første banken som introduserte minibanker i landet, i 1983.

Denne universelle banken har hovedkontor i Bangkok og tilbyr en rekke bankprodukter og tjenester på tvers av bransjer som forsikring, eiendom og leasing.

Krung Thai Bank

Den statseide Krung Thai Bank har levert kommersielle banktjenester i Thailand siden 1966. Det er også den offentlige kanalen for finansielle tjenester som trengs i initiativene. Krung Thai Bank var resultatet av en sammenslåing av to statlige banker, Kaset Bank og Monton Bank.

Krung Thai Bank var det første statlige foretaket som ble notert på Børsen i Thailand - i 1989, med Finansdepartementet som hovedaksjonær. Det driver et nettverk av 1210 filialer i landet, noe som gjør det til den thailandske banken med det største antallet innenlandske filialer.

TMB Bank

Feltmarskalk Sarit Tanarat etablerte TMB Bank i 1957, med sikte på å tilby økonomiske løsninger for militært personell. Det ble en kommersiell bank i 1973, og tilbyr bankprodukter og tjenester til allmennheten. TMB Bank ble anerkjent i 2015 som den beste administrerte banken i Asia-Stillehavsregionen, den første thailandske banken som mottok prisen.

Bank of Ayudhya

Bank of Ayudhya, også kalt Krungsri, ble etablert i 1945 og er en av de største bankene i Thailand når det gjelder eiendeler og innskudd. Det tilbyr en rekke banktjenester, inkludert investering, kapitalforvaltning og forbrukerfinansiering gjennom sitt nettverk av 657 lokale filialer, tre internasjonale kontorer og 5311 minibanker i Thailand.

Bank of Tokyo-Mitsubishi UFJ ble majoritetsaksjonær i Krungsri i 2013, og erstattet GE Capital.

Thanachart Bank

Thanachart Bank, tidligere kalt Ekachart Finance Public Company Limited, ble etablert som et finansselskap. Det er for tiden kjent som den ledende bilutlåneren i Thailand. Morselskapet er Thanachart Capital PCL (TCAP). Thanachart mottok sin begrensede bankkonsesjon og startet virksomheten i landet i 2002. Banken fikk sin fulle kommersielle bankkonsesjon i 2004.

Nesten halvparten av banken eies av Scotiabank of Canada. Det har hovedkontor i Bangkok, og tilbyr banktjenester til fire millioner kunder gjennom sitt nettverk av 600 lokale filialer.

Kiatnakin Bank

Fullservice Kiatnakin Bank tilbyr bank- og depotjenester til tre forretningssegmenter - kapitalmarkedsvirksomhet, kommersiell bankvirksomhet og gjeldssanering. Kiatnakin ble etablert i 1971 som et finansselskap. Banken fikk sin kommersielle banklisens i 2005.

Banken fusjonerte med Phatra Capital Public Company Limited i 2012 for å bli Kiatnakin Phatra Financial Group. Den opererer for tiden gjennom 66 filialer over hele landet.

CIMB Bank

CIMB Bank, tidligere Bank Thai, opererer som et datterselskap av CIMB Group. Det er en av de største bankene i Thailand når det gjelder eiendeler. Banken ble opprettet i 1998 etter konsolidering av 14 finansinstitusjoner i landet, som et resultat av den asiatiske finanskrisen i 1997.

CIMB Bank betjener enkeltpersoner og bedrifter med et bredt spekter av bankprodukter og tjenester som kommersiell bank og forbrukerbank, investeringer, forsikring og islamsk bankvirksomhet.

Standard Chartered Thailand

Standard Chartered Thailand er et datterselskap av den internasjonale finanskonsernet, Standard Chartered. Banken begynte å operere i landet i 1894. Den tilbyr forbruker- og engrosbankprodukter og -tjenester. Standard Chartered fusjonerte sin thailandske filial med Nakornthon Bank i 2005 og ga nytt navn til Standard Chartered Bank (Thai) PCL.

Karrierer innen investeringsbank

For å bryte inn i investeringsbank, jobber Bla gjennom stillingsbeskrivelser: krav og ferdigheter for stillingsannonser i investeringsbank, aksjeforskning, statskasse, FP&A, bedriftsøkonomi, regnskap og andre finansområder. Disse stillingsbeskrivelsene er samlet ved å ta de vanligste lister over ferdigheter, krav, utdannelse, erfaring og annet. Det er flere viktige ting å fokusere på. Disse inkluderer nettverk, gjenoppta mal for gjenoppta investeringsbank Fortsett. Lær hvordan du skriver et CV for investeringsbank (Analyst eller Associate) med Finance gratis guide og CV-mal. IB-CV er unikt. Det er viktig å skreddersy CV-en din til bransjestandarden for å unngå å bli umiddelbart slettet, erfaring,og økonomiske modelleringsevner Finansielle modelleringsevner Lær de 10 viktigste økonomiske modelleringsevnene og hva som kreves for å være gode på økonomisk modellering i Excel. De viktigste ferdighetene: regnskap. For å lære mer, utforsk vårt interaktive karrierekart…. For bankkarrierer vil du ha en betydelig fordel over konkurrentene med våre økonomiske modelleringskurs.

Tilleggsressurser

Dette har vært Finance guide til de beste bankene i Thailand. Se også disse tilleggsressursene:

  • Toppbanker i Hong Kong Toppbanker i Hong Kong Dette er en guide til de 10 beste bankene i Hong Kong. Hongkongs banksystem er et tredelt system som består av lisensierte banker, banker med begrenset lisens og innskuddsbanker. Møt de 10 beste bankene i Hong Kong, inkludert HSBC, Bank of China, Hang Seng Bank, Bank of East Asia, ICBC,
  • Topp 100 investeringsbanker Bedrifter Lister over hovedaktørene innen bedriftsfinansiering. Vi har lister over de viktigste finansselskapene, bankene, institusjonene, regnskapsbyråene og selskapene i bransjen. Bla gjennom disse guidene for å forberede deg på en karriere innen finansielle tjenester og start nettverk i dag for å få fart på karrieren din
  • Investeringsbankintervju spørsmål Intervjuer Ace ditt neste intervju! Ta en titt på Finance's intervjuguider med de vanligste spørsmålene og de beste svarene for enhver stilling innen corporate finance. Intervju spørsmål og svar for økonomi, regnskap, investeringsbank, aksjeforskning, kommersiell bank, FP&A, mer! Gratis guider og øvelser for å få tak i intervjuet ditt
  • Gå meg gjennom en DCF Gå meg gjennom en DCF Spørsmålet, gå meg gjennom en DCF-analyse er vanlig i investeringsbankintervjuer. Lær hvordan du får tak i spørsmålet med Finance sin detaljerte svarveiledning. Bygg en 5-årsprognose over uberørt fri kontantstrøm, beregne en terminalverdi og diskonter alle disse kontantstrømmene til nåverdien ved hjelp av WACC.
  • Finansiell modelleringsguide Gratis finansiell modelleringsveiledning Denne økonomiske modelleringsveiledningen dekker Excel-tips og beste praksis om antakelser, drivere, prognoser, kobling av de tre uttalelsene, DCF-analyse, mer

Siste innlegg