IFERROR-funksjon - formel, eksempler, hvordan du løser feil i Excel

IFERROR er en funksjon som finnes under Excel Logical Functions Functions List over de viktigste Excel-funksjonene for finansanalytikere. Dette juksearket dekker hundrevis av funksjoner som er viktige å kjenne som en Excel-analytikerkategori. IFERROR tilhører en gruppe feilkontrollfunksjoner som ISERR, ISERROR, IFERROR og ISNA. Funksjonen returnerer en tilpasset utgang - vanligvis satt til en tekststreng - når evaluering av formelen er en feil.

I finansiell analyse Finansanalytiker Jobbeskrivelse Finansanalytikerens stillingsbeskrivelse nedenfor gir et typisk eksempel på alle ferdigheter, utdannelse og erfaring som kreves for å bli ansatt for en analytikerjobb i en bank, institusjon eller selskap. Utfør økonomisk prognoser, rapportering og operasjonelle målinger, analyser økonomiske data, lag økonomiske modeller, vi trenger å håndtere formler og data. Ofte kan vi få feil i celler med en formel. IFERROR brukes ofte til feilhåndtering / fangst. Den håndterer feil som # N / A, #VALUE !, #REF !, # DIV / 0 !, #NUM! #NAVN? eller #NULL !.

For eksempel er formelen i C2 A2 / B2, hvor:

FEILFUNKSJON

I stedet for den resulterende feilen, kan vi bruke IFERROR til å returnere en tilpasset melding som "Ugyldig inngang."

Formel

= FEIL (verdi, verdi_if_feil)

IFERROR-funksjonen bruker følgende argumenter:

  1. Verdi (obligatorisk argument) - Dette er uttrykket eller verdien som må testes. Det er vanligvis gitt som en celle adresse.
  2. Value_if_error (obligatorisk argument) - Verdien som returneres hvis formelen evalueres til en feil.

For å lære mer, start vårt gratis Excel-kollisjonskurs nå!

Hvordan bruker jeg IFERROR i Excel?

Som en regnearkfunksjon kan IFERROR legges inn som en del av en formel i en celle i et regneark.

For å forstå bruken av funksjonen, la oss vurdere noen eksempler:

FEIL - Feilfangst

Anta at vi får følgende data:

FEILFUNKSJON - Eksempel 1

Ved hjelp av IFERROR-formelen kan vi fjerne disse feilene. Vi vil gi en tilpasset melding - "Ugyldige data." Formelen som skal brukes er:

FEILFUNKSJON Funksjon - Eksempel 1a

Vi får resultatet nedenfor:

FEILFUNKSJON Funksjon - Eksempel 1b

IFERROR + VLOOKUP Funksjon

En veldig vanlig bruk av IFERROR-funksjonen er med VLOOKUP-funksjonen, der den brukes til å peke på verdier som ikke kan bli funnet.

Anta at vi driver en restaurant og lager en oversikt over noen få grønnsaker og frukt. Nå sammenligner vi denne beholdningen med listen over varer vi ønsker i henhold til dagens meny. Resultatene ser slik ut:

FEILFUNKSJON Funksjon - Eksempel 2

I stedet for # N / A-feilmeldingen kan vi legge inn en tilpasset melding. Det ser bedre ut når vi bruker en lang liste.

Formelen som skal brukes vil være:

FEILFUNKSJON Funksjon - Eksempel 2a

Vi får resultatet nedenfor:

FEILFUNKSJON Funksjon - Eksempel 2b

Anta at vi får månedlige salgsdata for første kvartal. Vi lager tre regneark - januar, februar og mars.

Nå ønsker vi å finne ut salgstallene fra visse ordre-ID-er. Ettersom data vil bli avledet av VLOOKUP fra tre ark, ved bruk av IFERROR, kan vi bruke følgende formel:

= FEIL (VLOOKUP (A2, 'JAN'! A2: B5,2,0), FEIL (VLOOKUP (A2, 'FEB'! A2: B5,2,0), FEIL (VLOOKUP (A2, 'MAR'! A2) : B5,2,0), ”ikke funnet”)))

Ting å huske på IFERROR-funksjonen

  1. IFERROR-funksjonen ble introdusert i Excel 2007 og er tilgjengelig i alle påfølgende Excel-versjoner.
  2. Hvis verdiorgumentet er en tom celle, blir den behandlet som en tom streng (”') og ikke som en feil.
  3. Hvis verdien er en matriseformel, returnerer IFERROR en matrise med resultater for hver celle i området spesifisert i verdi.

Klikk her for å laste ned Excel-filen

Tilleggsressurser

Takk for at du leser Finance-guiden til viktige Excel-funksjoner! Ved å ta deg tid til å lære og mestre disse funksjonene, vil du øke hastigheten på din økonomiske analyse betydelig. For å lære mer, sjekk ut disse ekstra økonomiressursene:

  • Excel-funksjoner for økonomi Excel for økonomi Denne Excel for finans-guiden lærer de 10 beste formlene og funksjonene du må vite for å være en god finansanalytiker i Excel. Denne guiden har eksempler, skjermbilder og trinnvise instruksjoner. Til slutt laster du ned den gratis Excel-malen som inkluderer alle økonomifunksjonene dekket i opplæringen
  • Avansert Excel Formel Course
  • Avanserte Excel-formler du må vite Avanserte Excel-formler må vite Disse avanserte Excel-formlene er avgjørende for å kjenne og vil ta dine økonomiske analyseferdigheter til neste nivå. Avanserte Excel-funksjoner du må vite. Lær de 10 beste Excel-formlene hver finansanalytiker i verdensklasse bruker regelmessig. Disse ferdighetene vil forbedre regnearkarbeidet ditt i enhver karriere
  • Excel-snarveier for PC og Mac Excel-snarveier PC Mac Excel-snarveier - Liste over de viktigste og vanligste MS Excel-snarveiene for PC- og Mac-brukere, økonomi, regnskapsyrker. Tastatursnarveier gir deg raskere modellering og sparer tid. Lær redigering, formatering, navigering, bånd, lim inn spesial, data manipulering, formel og celle redigering, og andre mangler

Siste innlegg