Wall Street - definisjon, oversikt, historie, børskrasj

Det er to måter å se på hva Wall Street er. Det er både en geografisk beliggenhet og det økonomiske mekkaet i USA (og uten tvil verdens). Når det gjelder geografi, tar Wall Street opp åtte kvartaler i Manhattan, New York. Den går øst til vest fra Broadway til South Street, i hjertet av finansdistriktet. Å representere kapitalismens hjerte Kapitalisme Kapitalisme er et økonomisk system som tillater og oppmuntrer privat eierskap til bedrifter som driver med å generere profitt. Også kjent som markedssystemet, er kapitalismen preget av private grunneierettigheter, konkurransedyktige markeder, den stabile rettsstaten, fritt opererende kapitalmarkeder. Wall Street er hjemmet til New York Stock Exchange (NYSE) aksjemarked Aksjemarkedet refererer til offentlige markeder som eksisterer for utstedelse,kjøp og salg av aksjer som handler på en børs eller reseptfritt. Aksjer, også kjent som aksjer, representerer brøkandel i et selskap, mange banker, andre finansinstitusjoner og selskaper.

Uttrykket "Wall Street" blir noen ganger tatt som generelt representativt for investeringsbanker Liste over topp investeringsbanker Liste over de 100 beste investeringsbankene i verden sortert alfabetisk. Topp investeringsbanker på listen er Goldman Sachs, Morgan Stanley, BAML, JP Morgan, Blackstone, Rothschild, Scotiabank, RBC, UBS, Wells Fargo, Deutsche Bank, Citi, Macquarie, HSBC, ICBC, Credit Suisse, Bank of America Merril Lynch , verdipapirhandlere, hedgefond og porteføljeforvaltere Porteføljeforvalter Porteføljeforvaltere administrerer investeringsporteføljer ved hjelp av en seks-trinns porteføljestyringsprosess. Lær nøyaktig hva en porteføljeforvalter gjør i denne guiden. Porteføljeforvaltere er fagpersoner som forvalter investeringsporteføljer, med mål om å oppnå sine kunders investeringsmål. .Det refererer til både mennesker og steder som styrer finansverdenen.

Wall Street

Tidlig historie Wall Street

Wall Street fikk navnet sitt fra en bokstavelig, fysisk mur bygget i New York da byen fortsatt var en nederlandsk koloni. Guvernør Peter Stuyvesant ba om å bygge en 10-fots mur som beskyttet den nedre delen av halvøya mot indianere.

Senere ble gaten kjent for å være en markedsplass hvor handelsmenn og kjøpere møttes for å drive virksomhet. I 1792 formaliserte handelsmenn og kjøpere regler for å autorisere og legitimere sin virksomhet, noe som førte til den endelige dannelsen av NYSE.

Krasjer på Wall Street

Selv om det ikke var den første økonomiske depresjonen eller markedskrasj i USA, utløste krasjet i 1929 det som raskt ble kjent som den store depresjonen Den store depresjonen Den store depresjonen var en verdensomspennende økonomisk depresjon som fant sted fra slutten av 1920-tallet gjennom 1930-tallet. I flere tiår fortsatte debatten om hva som forårsaket den økonomiske katastrofen, og økonomer er fortsatt splittet over en rekke forskjellige tankeskoler. . Det er ikke en spesifikk forklaring på hva som utløste den massive aksjesalget høsten 1929. De skarpeste aksjehandlerne - menn som Jesse Livermore - innså at aksjemarkedet hadde vært enormt overkjøpt i ganske lang tid.

Til slutt rullet en liten utsalg i stor panikk, og investorer begynte å selge vilkårlig, slippe aksjekursene og utløse markedet som helhet til å krasje. Dow Jones mistet alle sine tidligere gevinster for året - og nesten 25% av den totale gevinsten for tiåret - på få timer i slutten av oktober.

Arrangementet er viktig historisk når man ser på Wall Street av flere grunner. Mange individer mistet troen på hele det økonomiske systemet i landet. Dette førte til at mange hentet alle pengene sine fra bankene, og deretter forårsaket kollapsen til mange finansinstitusjoner. Aksjemarkedskrasj og den følgende depresjonen førte til den første store reguleringen av aksjemarkedshandel. Tett myndighetstilsyn ble innledet av den nyopprettede Securities and Exchange Commission. 1933 Securities Act 1933 Securities Act var den første store føderale verdipapirloven som ble vedtatt etter aksjemarkedskrasj i 1929. Loven blir også referert til som Truth in Securities Act , Federal Securities Act, eller 1933 Act. Det ble vedtatt 27. mai 1933 under den store depresjonen. ... loven var rettet mot å rette opp noen av forseelsene.Selv om mange anerkjenner Roosevelts “New Deal” regjeringsutgifter for å avslutte depresjonen, var det ikke før utbruddet av andre verdenskrig fikk landets arbeidsledighetsproblem til å forsvinne over en natt at den amerikanske økonomien virkelig begynte å komme seg.

Wall Street Trading

Husmarkedskrasj

Den nest mest betydningsfulle - og siste - markedskrasj kom i 2008. Boligmarkedskrasj var resultatet av sammenbruddet av hundrevis av milliarder dollar av pantelånede verdipapirer, Mortgage-Backed Security (MBS) A Mortgage-backed Security ( MBS) er en gjeldssikkerhet som er pantsatt av et pantelån eller en samling av pantelån. En MBS er en eiendelsstøttet sikkerhet som handles på sekundærmarkedet, og som gjør det mulig for investorer å tjene på boliglånsvirksomheten som mange handles som credit default swaps. Da de underliggende pantelånene ble misligholdt, ble standardene stablet til det punktet at store långivere gikk tom for finansiering og begynte å gå under.

Svaret var raskt og ødeleggende: Wall Street-handelsmenn, långivere og meglere fikk panikk. Markeder over hele verden begynte å stupe, og bankene sluttet å låne ut til hverandre for å hente slakk. Etter hvert søkte mange banker konkurs. Det er historisk sett den største økonomiske depresjonen siden 1929. Det var ikke før implementeringen av Troubled Asset Relief Program (TARP) og den økonomiske stimuleringspakken i 2009 at det finansielle mekka spratt tilbake. Heftige føderale lån reddet mange av de ledende finansinstitusjonene på Wall Street.

Til tross for sin ydmyke begynnelse og mange opp- og nedturer gjennom historien, er Wall Street fortsatt ansett som verdenssenteret for penger, kapitalisme og finans.

Relaterte målinger

Vi håper du likte å lese Finanss forklaring på Wall Street. Finance er den offisielle leverandøren av den globale Financial Modelling & Valuation Analyst FMVA®-sertifiseringen. Bli med på 350 600 studenter som jobber for selskaper som Amazon, JP Morgan og Ferrari-sertifiseringsprogram, designet for å hjelpe alle å bli en finansanalytiker i verdensklasse. Følgende økonomiressurser vil være nyttige for å fremme din økonomiske utdanning:

  • Finansiell formidler Finansiell formidler En finansformidler refererer til en institusjon som fungerer som mellommann mellom to parter for å lette en finansiell transaksjon. Institusjonene som ofte kalles finansielle mellommenn inkluderer forretningsbanker, investeringsbanker, aksjefond og pensjonsfond.
  • Nøkkelspillere på kapitalmarkedene Nøkkelspillere på kapitalmarkedene I denne artikkelen gir vi en generell oversikt over nøkkelaktørene og deres respektive roller i kapitalmarkedene. Kapitalmarkedene består av to typer markeder: primær og sekundær. Denne guiden vil gi en oversikt over alle de store selskapene og karriereene i kapitalmarkedene.
  • Retail Bank Typer Retail Bank Typer Det er i det store og hele tre hovedtyper av banker. De er forretningsbanker, kredittforeninger og visse investeringsfond som tilbyr detaljistbanktjenester. Alle tre jobber mot å tilby lignende banktjenester. Disse inkluderer kontrollkontoer, sparekontoer, pantelån, debetkort, kredittkort og personlige lån.
  • Liste over de beste investeringsbankene Liste over de beste investeringsbankene Liste over de 100 beste investeringsbankene i verden sortert alfabetisk. Topp investeringsbanker på listen er Goldman Sachs, Morgan Stanley, BAML, JP Morgan, Blackstone, Rothschild, Scotiabank, RBC, UBS, Wells Fargo, Deutsche Bank, Citi, Macquarie, HSBC, ICBC, Credit Suisse, Bank of America Merril Lynch

Siste innlegg