Intrinsic Motivation - Definisjon, eksempler og hvordan du kan dra nytte av det

Iboende motivasjon refererer til stimulering som driver adopsjon eller endring av atferd for personlig tilfredshet eller oppfyllelse. En slik motivasjon driver et individ til å utføre en aktivitet av interne grunner som er personlig tilfredsstillende, i motsetning til å bli motivert ekstremt - det vil si ved utsiktene til å oppnå noen ekstern belønning, for eksempel penger.

Med andre ord, med egenmotivasjon, er incitamentet til å engasjere seg i en oppførsel eller fullføre en oppgave å utføre selve oppgaven. For eksempel når noen bestemmer seg for å spise iskrem, er deres motivasjon vanligvis å nyte gleden av å spise isen. De gjør det ikke for noen ekstern belønning.

Intrinsic Motivation - Portrett av lykkelig forretningskvinne i kontoret som gleder seg over å ha fullført oppgaven

Intrinsic Motivation vs. Extrinsic Motivation

Iboende motivasjon er avledet av et direkte forhold mellom personen og situasjonen, eller fra immaterielle faktorer. Et eksempel på dette er når noen skriver dikt for sin personlige leseglede. En person som synger og får tilfredshet ut av sang, stoler på egenmotivasjon.

Iboende motivasjon er det motsatte av ytre motivasjon, som driver noen til å utføre en aktivitet enten for å motta en ekstern belønning eller for å unngå en ekstern straff. Et eksempel på ytre motivasjon er når noen skriver dikt for å selge dem.

Iboende motivasjon i organisasjoner

I enhver organisasjon, uavhengig av bransje, er egenmotivasjon et viktig element for å få maksimal produktivitet fra ansatte. Arbeidsgivere har en tendens til å se etter potensielle ansatte som har en sterk følelse av egenmotivasjon for å gjøre det arbeidet de vil være ansvarlige for.

Sterk egenmotivasjon kan hjelpe enkeltpersoner til å nå sine mål for karriere Karriere Søk Finans karriere ressursbibliotek. Vi har samlet de viktigste karriereressursene for enhver jobb innen bedriftsøkonomi. Fra prep til intervju til CV og stillingsbeskrivelser, vi har dekket deg for å få drømmejobben din. Utforsk guider, maler og et bredt utvalg av gratis ressurser og verktøy for vekst og utvikling. Her er noen områder der intern motivasjon kan være gunstig for både arbeidstakeren og arbeidsgiveren:

1. Ansvar

Generelt, jo mer ansvar en person påtar seg på arbeidsplassen, jo høyere blir lønnen. Når en person blir leder, mottar de høyere kompensasjon enn sine kolleger eller underordnede. Noen godtar imidlertid ikke en lederstilling primært for å tjene mer penger.

Noen ansatte har den iboende motivasjonen for å påta seg mer ansvar for å inspirere eller oppmuntre andre til å ta steget, oppnå sine egne personlige mål og selv klatre bedriftstigen. Lagt ansvar kan også medføre den immaterielle belønningen å få noen til å føle at de spiller en direkte rolle i utformingen av organisasjonens fremtid.

2. Anerkjennelse

De fleste selskaper tilbyr belønnings- og anerkjennelsesprogrammer som tilbyr insentiver som pengepremier eller betalte ferieopphold. Noen ansatte med sterk egenmotivasjon nøyer seg imidlertid med å bare bli ansett som et verdifullt medlem av organisasjonen, uavhengig av ekstra økonomiske belønninger. Det er sannsynlig at de får mer glede av å bli anerkjent for sitt harde arbeid enn de får fra å motta de eksterne belønningene som følger med anerkjennelsen.

3. Kunnskap

En sterk intern motivasjon for noen ansatte er jakten på kunnskap. De vil lære mer om sitt felt og forbedre sine ferdigheter. Bedrifter kan tilby en rekke opplæringskurs Financial Modelling Training - Nettstedrangeringer Tabellen nedenfor viser de beste nettstedene for finansiell modellering og rangerer dem i henhold til deres månedlige trafikk. Se data for Finance, WSP, BIWS, for å oppnå maksimal nytte av ansatte som er internt motivert til å ønske å utvide sin kunnskap og ferdigheter.

4. Oppnåelse

I mange tilfeller trenger ikke arbeidsgivere å gjøre storslåtte bevegelser eller bruke mye for å gi næring til de ansattes egenmotivasjon og gi dem en følelse av prestasjoner på arbeidsplassen. Mange mennesker føler en stolthet og prestasjon fra å hjelpe andre mennesker, uten å forvente noe tilbake. Bare det å si "Takk!", Er mer enn nok for mennesker med sterk indre motivasjon.

Relaterte målinger

Takk for at du leser Finanss forklaring på indre motivasjon. Finance tilbyr Financial Modelling & Valuation Analyst (FMVA) ™ FMVA®-sertifisering Bli med på 350 600 studenter som jobber for selskaper som Amazon, JP Morgan og Ferrari-sertifiseringsprogram for de som ønsker å ta karrieren til neste nivå. For å fortsette å lære og fremme karrieren din, vil følgende ressurser være nyttige:

  • Myke ferdigheter
  • Analyst Trifecta® Analyst Trifecta® Guide Den ultimate guiden om hvordan du kan være en finansanalytiker i verdensklasse. Vil du være en finansanalytiker i verdensklasse? Ønsker du å følge bransjeledende beste praksis og skille deg ut fra mengden? Prosessen vår, kalt The Analyst Trifecta®, består av analyse, presentasjon og myke ferdigheter
  • Intervjuetips - Hvordan intervjue godt Intervjuetips - Hvordan intervjue godt Enten du er i din tidlige, midtre eller sene karriere, kan intervjuer alltid være nervepirrende. Heldigvis å være godt forberedt
  • Oppsigelsesbrev Oppsigelsesbrev Et oppsigelsesbrev er et offisielt brev sendt av en ansatt til arbeidsgiveren med varsel om at de ikke lenger vil jobbe i selskapet. Målet med et fratredelsesbrev er å opprette en offisiell varslingsregister, gi detaljer om den ansattes siste dag, neste trinn osv. Denne brevmalen

Siste innlegg