Forbrukslån - Oversikt, typer og kategorier

Et forbrukslån er et lån gitt til forbrukerne for å finansiere bestemte typer utgifter. Med andre ord er et forbrukslån alle typer lån som er gitt til en forbruker av en kreditor Top Banks i USA. I følge US Federal Deposit Insurance Corporation var det 6 799 FDIC-forsikrede forretningsbanker i USA per februar 2014. landets sentralbank er Federal Reserve Bank, som ble til etter overføring av Federal Reserve Act i 1913. Lånet kan være sikret (støttet av låntakerens eiendeler) eller usikret (ikke støttet av låntakers eiendeler).

Forbrukslån

Typer forbrukslån

  • Pantelån Et pantelån er et lån - gitt av en pantelåner eller en bank - som gjør det mulig for en person å kjøpe et hjem. Selv om det er mulig å ta opp lån for å dekke hele boligkostnaden, er det vanligere å sikre et lån til omtrent 80% av boligens verdi. : Brukes av forbrukere til å finansiere kjøp av hus
  • Kredittkort : Brukes av forbrukere til å finansiere dagligdagse kjøp
  • Autolån : Brukes av forbrukere til å finansiere kjøp av et kjøretøy
  • Studielån : Brukes av forbrukere til å finansiere utdanning
  • Personlige lån : Brukes av forbrukere til personlige formål

For kvalifiserte låntakere tjener forbrukslån en rekke formål og er avgjørende for å hjelpe dem med å finansiere livet.

Sikret kontra usikret forbrukslån

Sikrede forbrukslån er lån som er sikkerhetskopiert Sikkerhet Sikkerhet er en eiendel eller eiendom som en person eller enhet tilbyr en utlåner som sikkerhet for et lån. Det brukes som en måte å skaffe lån på, og fungerer som en beskyttelse mot potensielt tap for utlåner hvis låntakeren misligholder betalingen. (eiendeler som brukes til å dekke lånet i tilfelle låntakeren misligholder). Sikrede lån gir vanligvis låntakeren større mengder finansiering, en lengre nedbetalingstid og en lavere belastet rente. Ettersom lånet er støttet av eiendeler, reduseres risikoen som långiveren står overfor. For eksempel, i tilfelle låntakeren misligholder, ville långiveren være i stand til å ta eiendeler med sikkerhet og avvikle dem for å betale tilbake det utestående beløpet.

Usikrede forbrukslån er lån som ikke er sikkerhetskopiert. Usikrede lån gir vanligvis låntakeren et begrenset beløp på finansiering, en kortere nedbetalingstid og en høyere belastet rente. Siden lånet ikke er støttet av eiendeler, står långiveren overfor økt risiko. For eksempel i tilfelle låntaker mislighold, kan det hende at utlåner kanskje ikke kan få tilbake det utestående lånebeløpet.

Kategorier av lån

1. Åpent lån

Et åpent forbrukslån, også kjent som revolverende kreditt, er et lån ved at låntakeren kan bruke til alle typer kjøp, men må betale tilbake et minimumsbeløp av lånet, pluss renter, før en spesifisert dato. Åpne lån er generelt usikrede. Hvis en forbruker ikke er i stand til å betale ned lånet i sin helhet før angitt dato, belastes renter.

Et kredittkort er et eksempel på et åpent forbrukslån. Forbrukeren er i stand til å kjøpe på kredittkort, men må betale det utestående beløpet når det forfaller. Hvis forbrukeren ikke klarer å betale det utestående beløpet på kredittkortet, vil han / hun bli belastet renter til beløpet er betalt av.

2. Lukket lån

Et lukket forbrukslån, også kjent som avdragskreditt, brukes til å finansiere spesifikke kjøp. I lukkede lån gjør forbrukeren like månedlige innbetalinger over en periode. Slike lån er generelt sikret. Hvis en forbruker ikke er i stand til å betale avdragsbeløpene, kan utlåner beslaglegge eiendelene som ble brukt som sikkerhet.

Tilleggsressurser

Finance er den offisielle leverandøren av Financial Modelling and Valuation Analyst (FMVA) ™ FMVA®-sertifisering Bli med på 350 600 studenter som jobber for selskaper som Amazon, JP Morgan og Ferrari-sertifiseringsprogram, designet for å forvandle alle til en verdensklasse finansanalytiker.

For å fortsette å lære og utvikle kunnskapen din om økonomisk analyse, anbefaler vi på det sterkeste de ekstra finansressursene nedenfor:

  • Beste personlige økonomiprogramvare Beste personlige økonomiprogramvare Gitt de mange alternativene som er tilgjengelige på markedet i dag, kan det være vanskelig å velge den beste programvaren for personlig økonomi. Moderne teknologi har gitt oss personlig finansprogramvare som er designet for å hjelpe oss med å administrere pengene våre bedre og holde oss på toppen av økonomien.
  • Gjeld mislighold Gjeld mislighold Gjeld mislighold skjer når en låntaker ikke betaler lånet sitt på det tidspunktet det forfaller. Tidspunktet for mislighold varierer, avhengig av vilkårene som kreditor og låntaker er enige om. Noen lån misligholder etter manglende en betaling, mens andre misligholder først etter at tre eller flere betalinger er savnet.
  • Fair Credit Billing Act (FCBA) Fair Credit Billing Act (FCBA) Fair Credit Billing Act (FCBA) er en amerikansk føderal lov som pålegger forbrukerne å beskytte forbrukerne mot utnyttelse av kreditorer gjennom faktureringsfeil. Enac
  • Personlig økonomi Personlig økonomi Personlig økonomi er prosessen med å planlegge og administrere personlige økonomiske aktiviteter som inntektsgenerering, bruk, sparing, investering og beskyttelse. Prosessen med å styre sin personlige økonomi kan oppsummeres i et budsjett eller en økonomisk plan.

Siste innlegg