Fem høyest betalte jobber i finansnæringen - Oversikt og guide

Finansnæringen er lett en av de mest konkurransedyktige når det gjelder å finne en jobb. Dette er til og med sant med hensyn til nybegynnerstillinger, da det er nesten helt uhørt å hoppe inn i og bygge en vellykket karriere i bransjen uten å starte nær bunnen og jobbe deg oppover. Skrivebordene til finansfagfolk over hele verden er fulle av CV-er fra studenter og ledere som håper på en pause som de tror vil sette dem på kurs for å være unge og rike "mestere i Wall Street". De best betalte jobbene, og derfor de mest konkurransedyktige, i finansnæringen - inkludert fire konsernsjefstillinger og investeringsfagfolk i hedgefond - er enda vanskeligere å lande.

Vi håper du liker denne guiden til de fem høyest betalte jobbene i finansnæringen.

Oversikt over finanssektoren

Finanssektoren omfatter et bredt utvalg av firma typer som tilbyr finansielle tjenester til enkeltpersoner, bedrifter og offentlige enheter. Finansnæringen er en nøkkelkomponent i utviklede økonomier og har blitt viktigere det siste halve århundret. Det utgjorde bare 10% av all virksomhetsoverskudd i 1950, men fra og med 2010 utgjorde finansielle serviceselskaper nesten 50% av det totale forretningsoverskuddet. Det er en hovedårsak til at det tilbyr mange av de best betalte jobbene.

Verden over rangeres børsnoterte finansielle selskaper først både i total inntjening og total markedsverdi. Konglomerater som tilbyr en virtuell markedsplass for finansielle tjenester på ett sted er de største aktørene i bransjen, men det er fortsatt mange store, vellykkede firmaer som spesialiserer seg i å tilby bare en type finansiell tjeneste, for eksempel personlig investeringsrådgivning.

Detaljhandel og kommersiell bank

Detaljhandel er fortsatt hjørnesteinen i finansnæringen. Detalj- og forretningsbanker tilbyr innskuddskontoer, kreditt- og debetkort, personlige lån og virksomhetslån og pantelån. De letter også pengeoverføringer og tilbyr valutavekslingstjenester. Den nåværende trenden innen personmarked tilbyr stadig mer spesialiserte finansielle tjenester til hver kunde, skreddersydd til deres individuelle behov. De høyest betalte jobbene i detaljbankvirksomhet tilhører vanligvis låneansvarlige og større bedriftsledere, som økonomidirektør (CFO) og risikosjef (CRO).

Investeringsbank

Investeringsbanker yter større finansiering for selskaper og myndigheter gjennom både aksjekapitalmarkeder og gjeldskapitalmarkeder ved å håndtere aksje- og obligasjonsutstedelser for sine kunder, samt ordne generell gjeldsfinansiering. De administrerer også kjøp og salg av selskaper gjennom aktiviteter som fusjoner og oppkjøp (M&A), som representerer kunder på både kjøps- og salgssiden. I tillegg administrerer de investeringer for sine kunder. M&A er vanligvis den virksomheten som gir mest penger til investeringsbankene. Derfor har de mest betalte jobbene i investeringsbankene en tendens til å være enkeltpersoner som med hell kan lande og administrere store M & A-avtaler.

Forsikring

Forsikringsselskaper er en viktig del av finanssektoren, og representerer en undersektor av finansielle tjenester som er fokusert på å gi enkeltpersoner eller selskaper håndgripelige måter å håndtere risiko på. Forsikringsselskaper hjelper også investeringsbankfolk med å vurdere og garantere risikoen forbundet med kapitalmarkedsfinansieringen de gir sine kunder. Den endelige veggen for risikobeskyttelse leveres av gjenforsikringsselskaper, som er selskaper som selger forsikring til andre forsikringsselskaper. Denne typen forsikring er designet for å tilby forsikringsselskapene økonomisk beskyttelse mot katastrofale tap. De best betalte jobbene i forsikringsbransjen er fortsatt de av agentene som selger forsikringer.

Finansielle rådgivere og meglerfirmaer

Meglerfirmaer, som inkluderer velkjente navn som Charles Schwab og Fidelity Investments, letter kjøp og salg av verdipapirer til sine kunder, og tilbyr også finansielle rådgivnings- og pengestyringstjenester. Meglerfirmaer oppretter og tilbyr vanligvis investeringer i egne aksjefond eller børshandlede fond (ETFer). Porteføljeforvaltere som oppretter og forvalter slike midler, har de mest betalte jobbene hos meglerforetak.

Sikringsfond

Hedgefond og andre private investeringspartnerskap betjener først og fremst investeringsbehovet til enkeltpersoner med høy nettoverdi (HNWI) og store institusjonelle investorer, og tilbyr investerings- og pengestyringstjenester mot forvaltningshonorar og en prosentandel av fortjenesten fra investeringene. Vellykkede hedgefondforvaltere er blant de mest tjenende personene i finansnæringen.

Private Equity

Private equity og venturekapitalfirmaer gir større investeringskapital til oppstartsbedrifter eller til bedrifter som trenger store mengder finansiering for et større vekstprosjekt, som å utvide virksomheten internasjonalt. Private equity-investorer tilbyr finansiering i bytte mot en betydelig egenkapitalandel i, eller fortjeneste, i et selskap.

Private equity-finansiering hjalp til med å starte eller fremme en rekke teknologibedrifter på 1990-tallet, men har siden århundreskiftet ofte vært mer fokusert på helsevirksomheter. I likhet med hedgefondforvaltere er ledere i private equity-selskaper noen av de best betalte personene i finanssektoren.

Andre finansielle tjenester

Det er også en rekke andre selskaper som opererer i bestemte områder av finansnæringen, for eksempel regnskapsførere, skatteforberedende firmaer, betalingsbehandlere som håndterer kjøpstransaksjoner, og programvareutviklere som lager programvare for investeringsporteføljeadministrasjon og andre finansielle programvareprogrammer for finansielle tjenester. bedrifter eller deres kunder å bruke.

Et svært konkurransedyktig landskap

Den første utfordringen med å lande en av de fem beste betalte jobbene i finansnæringen er det store antallet håpefulle som ønsker de samme stillingene, et antall som har en tendens til å klatre når markedet blomstrer. Når markedet er nede, synker antall åpne posisjoner betraktelig, men det gjør også konkurransenivået, antallet som ser ut. Ditt første tips for å sikre deg en av disse verdifulle posisjonene er at det kan gå bedre å lete etter en under et bjørnemarked.

Hvis drømmen din er å lande en ettertraktet posisjon i finansnæringen, er det viktig at du forfølger drømmen din på en mest mulig effektiv måte. I denne guiden vil vi kjøre ned de fem best betalte finansnæringsjobbene for deg, og også tilby en guide som hjelper deg med å øke sjansene dine for å sikre deg en for deg selv.

La oss starte med tipsene for å lande noen av disse valgposisjonene.

Få et pluss - høyere utdanning

Uansett hvilken av de verdsatte jobbene i finansnæringen du sikter mot, er høyere utdanning en virtuell nødvendighet. For de fleste av disse valgstillingene trenger du sannsynligvis en MBA eller en annen finansrelatert kandidatgrad for å til og med bli vurdert.

Hvis du allerede har tjent en grad i en annen hovedfag, ikke stress eller gi opp. Finansielle selskaper er mer tilbøyelige til å se positivt på enkeltpersoner med datavitenskap og tradisjonelle naturfag, som fysikk og ingeniørfag. Selv om hovedfag faller inn i humaniora-kategorien, er det ikke nødvendigvis slutten på veien for millionærkarrieren din som finansleder. Du kan styrke uansett hvilken utdannelse du har, med flere kurs eller videreutdanning i matematikk, regnskap, statistikk eller spesifikke økonomiske studier. Din demonstrerte iver etter å fortsette å lære kan være akkurat det løftet du trenger for å skille søknaden din fra andre.

Få et pluss - profesjonell sertifisering

De fleste kandidater som søker høyt betalte stillinger i finansverdenen har alle utmerkede GPAer og en imponerende kurskatalog under beltet. For å skille deg ut, må du øke spillet ditt. Det er flere måter å gå utover på en måte som gjør at dine kvalifikasjoner skiller seg ut fra pakken.

Å tjene en betegnelse vil definitivt skille deg fra andre kandidater, ettersom det viser ditt engasjement og drivkraft for fortreffelighet.

Det kan også være lurt å vurdere en praktisk OG profesjonell betegnelse som Financial Modellering and Valuation Analyst (FMVA) ™ FMVA®-sertifisering Bli med på 350 600 studenter som jobber for selskaper som Amazon, JP Morgan og Ferrari-programmet som tilbys av Finance.

Fem høyest betalte jobber i økonomi

Få et pluss - flyt i aktuelle hendelser

Å være investerings- og økonomikyndig krever mer enn bare numeriske smarts. Uansett stilling, vil du bli bedt om å lese mye . Og selv om forståelse og analyse av økonomiske rapporter mest sannsynlig vil være en viktig del av jobben din, bør du også være oppmerksom på og være flytende i økonomisk politikk, hendelser og store forretningstrender hjemme og i utlandet.

Hold deg oppdatert på økonomiske og sosiale trender, arbeidsspørsmål og politiske hendelser. Nesten alt som er økonomisk nyhetsverdig, kan til slutt ha en innvirkning på investeringsverdenen og til slutt på det finansielle firmaet du ender opp med å jobbe for. Invester i abonnementer på viktige økonomiske tidsskrifter, som The Wall Street Journal, Investor's Business Daily, The Financial Times, Forbes, Fortune og Futures , og hold deg oppdatert med hendelser og historier fra hele verden og om det globale økonomi.

Vurder å spesialisere din kunnskap for å få et ekstra konkurransefortrinn på jobbmarkedet. Du kan skreddersy lesingen din og studere for å utvikle deg til å bli ekspert på for eksempel Kinas økonomi, en bestemt bransje eller markedssektor eller spesifikke typer investeringer, for eksempel private equity-investeringer, eiendom eller børshandlede fond. (ETFer).

Få et pluss - myke ferdigheter

Nesten alle de fem beste best betalte jobbene i finansnæringen krever et høyt nivå av det som er kjent som "myke ferdigheter", som ledelse og kommunikasjonsevner (inkludert taler). Selv om du kan ha begrensede muligheter for opplæring på jobb i slike ferdigheter mens du jobber deg oppover i finansnæringen, er det andre veier du kan tilegne deg og forbedre dine myke ferdigheter. For eksempel kan du få verdifull ledererfaring ved å bli med i lokale frivillige organisasjoner og ta på deg roller som gjør at du kan lede og jobbe i et teammiljø. Utvikle og avgrense dine ferdigheter for å tale og presentere deg ved å bli med i en taleklubb som Toastmasters International eller ved å ta en klasse i offentlige taler på en community college.

De fem høyest betalte jobbene - Chiefs - CEO, CTO, CRO, CFO, CCO

Sjefer, uavhengig av bransje, tar vanligvis hjem de største lønnsslippene på slutten av dagen. Dette gjelder spesielt i finansverdenen. Konkurransen er utrolig hard på utøvende nivå, hovedsakelig på grunn av den potensielle årlige inntjeningen, og også på grunn av at slike stillinger er spesielt vanskelig å få tak i.

La oss bli litt mer spesifikke. Hvis du tenker på å kjempe for en øverste stilling, vil du kanskje banke administrerende direktør administrerende direktør. En administrerende direktør, en forkortelse for administrerende direktør, er den høyest rangerte personen i et selskap eller en organisasjon. Konsernsjefen er ansvarlig for den generelle suksessen til en organisasjon og for å ta ledelsesbeslutninger på toppnivå. Les en stillingsbeskrivelse (administrerende direktør) utenfor listen din. Med mindre du grunnlegger et eget finansfirma, er administrerende direktørstillinger svært vanskelige å oppnå, spesielt hvis du ikke har en omfattende historie med selskapet, kommer fra en topp 15 handelshøyskole (Harvard, Yale, Wharton, etc.), og ha et kort fullt av nettverksforbindelser i bakrommet for å gi deg et godt ord på dine vegne med styret.

Du kan lettere sikte deg mot en av disse andre toppledelsen, som alle tilfeldigvis er blant de best betalte jobbene i finansnæringen: Chief Technology Officer (CTO), Chief Financial Officer Hva gjør en finansdirektør Hva gjør en finansdirektør - CFOs jobb er å optimalisere selskapets økonomiske ytelse, inkludert: rapportering, likviditet og avkastning. Innenfor (CFO), Chief Risk Officer (CRO), og Chief Compliance Officer (CCO). Du kan ikke tjene så mye penger som administrerende direktør, men du vil fortsatt tjene en pakke, regelmessig forsterket med ytelsesbonuser, på noen av disse andre svært ettertraktede stedene.

Gjennomsnittlig lønnskompensasjon for disse stillingene varierer fra bare 156 000 dollar i året for økonomidirektører til 189 000 dollar i året for CROs (i underkant av 200 000 dollar i året for en administrerende direktør). Den lave til høye sammenbrudd alene burde fortelle deg noe: Å administrere et finansfirmas penger er viktig - men å kunne lykkes med å håndtere risiko betraktes som en enda mer verdifull, eller i det minste mer sjelden, ferdighet.

Forresten, disse lønnstallene er bare gjennomsnittet. Mange av de tre bokstavene som stilles over jobben, har en grunnlønn i nærheten av syv figurer.

CTOs og CCOs - Rise in Importance of Technology and Compliance

Det faktum at disse stillingene er blant finansnæringens høyest betalte jobber gir betydelig innsikt i hva som beveger bransjen, og spesifikt hva som hjelper mest til å sikre et finansfirmas suksess. De høye dollarene som CTOs tilbyr, tipser deg om den viktigste betydningen av teknologi i dagens finansielle verden. Alle de imponerende handelsalgoritmene utviklet av analytikere er ikke verdt noe før de er vellykket integrert i selskapets datasystem eller handelsplattform. En god CTO er vanligvis en person som klarer å kombinere utøvende ferdigheter på høyt nivå med spesialkunnskapen til en "datamaskinsnekk".

Det er tvilsomt om CCO var blant de best betalte jobbene i finansnæringen så nylig som for 20 år siden. Men en ting som har steget til nye rekordhøyder oftere enn Dow eller S&P 500-indeksen i den siste tiden, er nivået på myndighetsregulering av finansnæringen. Registrering, rapportering, registrering og alle andre områder for overholdelse har økt jevnt og har blitt mer komplisert ettersom myndighetsregulering av bransjen har utvidet seg dramatisk med vedtakelsen av Dodd-Frank Act i USA i 2010, sammen med lignende lovgivning i andre land. Bare det å følge med på alle de juridiske kravene til finansforetak er en utfordring. Hvis du har både et hode og en evne til å håndtere myndighetskrav på en kostnadseffektiv måte, er du godt egnet til å være CCO.

CFOs og CROs - It's All About the Money

Enestående økonomidirektører og CRO-er er avgjørende for et finansfirmas suksess, fordi det til slutt handler om pengene.

Finansdirektøren er hovedansvarlig for å føre tilsyn med all virksomhetens økonomiske drift. CFO-plikter inkluderer sporing av eiendeler og forpliktelser; administrere kontantstrøm, gjeld og selskapets kapitalstruktur; og kanskje viktigst, økonomisk planlegging for selskapets fremtidige vekst. Regnskap, økonomisk planlegging og økonomisk modellering er alle blant de nødvendige ferdighetssettene for en finansdirektør.

En CRO-stilling er spesielt viktig for finansforetak. Han eller hun er vakthunden for økonomiske begivenheter som kan true for det første selskapets lønnsomhet, og for det andre dets økonomiske solvens. CRO overvåker firmaets investeringer og samarbeider også med CCO for å sikre at firmaet ikke trues av noen mangler i lovoverholdelse. CRO-utdanningsbakgrunn varierer fra regnskap til lov, men de beste CRO-ene er nesten uunngåelig svært analytiske, med overlegne problemløsningsevner og rett og slett en sterk, intuitiv følelse for risikovurdering.

Husk at enhver trebokstaver vanligvis kommer med strenge utdanningskrav og erfaringskrav. Du må kanskje tilbringe et tiår eller mer på å jobbe som analytiker, administrerende direktør eller i andre stillinger, men flid og hardt arbeid kan til slutt gi deg et sted på en abbor. Hvis du er litt kort på den pedagogiske siden, uansett hvilken stilling du har lyst på, bruk tiden mens du klatrer bedriftens stige for å øke din akademiske legitimasjon. De fleste store finansforetak finansierer gjerne studiene dine for å bli mer kvalifiserte, og dermed mer verdifulle for dem, som ansatt.

Den høyest betalende jobben i finansnæringen - Hedge Fund Investment Professional

Hvis du alltid har drømt om å være en hedgefondforvalter eller annen investeringsprofesjonell som arbeider i et hedgefond, har drømmen din vært å tjene de MESTE pengene i finansnæringen. Den gjennomsnittlige fagpersonen i hedgefondet investerer hele 410 000 dollar i året. Du kan ikke matche det selv med gjennomsnittlig lønn for en CRO og en CCO til sammen.

Selv relativt yngre ansatte på denne arenaen - for eksempel en analytiker som har ansvaret for å føre tilsyn med hedgefondets investeringer i en bestemt bransje, med mindre enn to års erfaring - har fortsatt en gjennomsnittlig årslønn på $ 100.000 eller mer.

Hedgefondforvalterne som tjener mest penger er, logisk nok, de med best ytelse. De fleste hedgefondforvaltere blir betalt basert på en eller annen variasjon av planen "to og tjue": de mottar et forvaltningshonorar på 2%, brukt på det totale fondet under forvaltning, pluss 20% av fondets fortjeneste. Så nøkkelen til å tjene flere millioner som en hedgefondforvalter er til slutt å være en fremragende investeringsstrateg. Det er også den ferdigheten som mest sannsynlig vil gi deg døren til et hedgefond - å kunne demonstrere evnen til å generere betydelig investeringsavkastning over gjennomsnittet.

Mange hedgefondforvaltere er tidligere vellykkede porteføljeforvaltere i megler- eller investeringsselskaper.

Foruten å være en veldig kunnskapsrik investor, krever det å være en vellykket hedgefondforvalter også overlegne mellommenneskelige og salgsferdigheter. Det kreves å være både personlig og overbevisende for å overbevise noen milliardærer eller pensjonskasser om å la deg administrere en stor del av investeringskapitalen.

Bunnlinjen

Vel, nå vet du hvor de beste kompensasjons dollarene er i finansnæringen - de fem mest betalte økonomiske jobbene. Det er alltid et nivå av konkurranse når det gjelder å finne en jobb, men det nivået øker betraktelig når man snakker om de best betalte økonomiske karrierestillingene, de som har potensial til å gjøre deg millionær rask.

Uansett hvilken av disse høynivåstillingene du sikter deg mot, er det konstante kravet for å få jobben at du trenger å finne måter å skille deg ut fra andre søkere. Sørg for at du setter sammen den pedagogiske støtten og arbeidserfaringen som er nødvendig for å styrke budet ditt og hjelpe deg med å lande den drømmeposisjonen i finansnæringen.

Relatert lesing

Takk for at du leser økonomiguiden til de fem høyest betalte jobbene i finansnæringen. For å fortsette karrieren din, vil disse tilleggsressursene være nyttige:

  • Finansiell modelleringsguide Gratis finansiell modelleringsveiledning Denne økonomiske modelleringsveiledningen dekker Excel-tips og beste praksis om antakelser, drivere, prognoser, kobling av de tre uttalelsene, DCF-analyse, mer
  • Verdsettelsesteknikker Verdsettelsesmetoder Når en verdsetter et selskap som en løpende virksomhet, er det tre hovedverdsettelsesmetoder som brukes: DCF-analyse, sammenlignbare selskaper og presedens transaksjoner. Disse metodene for verdsettelse brukes i investeringsbank, aksjeforskning, private equity, bedriftsutvikling, fusjoner og oppkjøp, gjeldsrike oppkjøp og finansiering
  • Intervjuguider Intervjuer Ace ditt neste intervju! Ta en titt på Finance's intervjuguider med de vanligste spørsmålene og de beste svarene for enhver stilling innen corporate finance. Intervju spørsmål og svar for økonomi, regnskap, investeringsbank, aksjeforskning, kommersiell bank, FP&A, mer! Gratis guider og øvelser for å få tak i intervjuet ditt
  • Finans e-bøker

Siste innlegg